Rémy Gourre, present al curs de selecció de l’equip francès al Mas, a Perpinyà no inclòs a la llista de 8 que van a Marbella. Ens dóna les seves impressions.

Només dos anys de padel !

Padel Magazine : Rémy, tornem primer als teus inicis, ens pots explicar com vas entrar al padel ?

Remy Gourre: Vaig començar al Country Club amb una amiga fa uns dos anys, em va agradar de seguida. Jo vinc del tennis, em classificaven -15, vaig fer el Pôle France, així que inevitablement vaig començar amb un petit avantatge. Vaig començar a fer uns quants tornejos amb Anthony Jeannot (avui 34è jugador francès), vam jugar junts durant un any. I fa un any que toco amb Jérôme Ferrandez. Som molt bons amics a fora i les coses van molt bé al terreny de joc!

Rémy Gourre Adidas retrocés d'espera
Crèdit fotogràfic: Stéphane Costes

Padel Magazine : Després de només dos anys de padel, ja heu assolit un molt bon nivell, quins són els vostres punts forts / febles?

Remy Gourre: El meu punt fort és l’agressivitat, el joc cap endavant. Vinc del tennis, bloquejo, pujo ràpidament a la xarxa, salvo molt fort, aquesta és la meva qualitat. Després d'això, he de millorar en defensa. Al tennis no estem acostumats a estar envoltats de finestres o portes! Tinc un joc d'atac, així que necessito tenir un company al costat que jugui de la mateixa manera. Jérôme s’ha adaptat, també juga molt bé així. Em va semblar una pena arribar a l’equip de França sense haver colpejat mai cap pilota amb els jugadors presents ...

"Decebut que no em cridin amb la meva parella"

Padel Magazine : Es refereix al fet que Jérôme Ferrandez, malgrat els bons resultats, no va ser convocat per al camp de selecció de l'equip de França. Quina és la seva opinió al respecte?

Remy Gourre: Quan em van trucar, vaig preguntar a Alexis Salles si Jerome figurava a la llista. Em va dir que no. Em va semblar una pena que la meva primera reunió no estigués amb la meva parella. Vam entrenar junts, vam fer una preparació física, vam tenir bons resultats: vam guanyar P1000, vam fer quarts de final al P2000 de les Piràmides. Però no estava en els plans d'Alexis perquè Jérôme havia rebutjat una selecció fa un any i mig, quan la seva dona estava embarassada ... És l'elecció de l'entrenador, hi ha un nombre limitat de places, c és així.

Padel Magazine : Ens podeu explicar una mica com funciona la pràctica i com us en vau sentir personalment?

Remy Gourre: Érem 6 jugadors per la dreta i 6 jugadors per l’esquerra. Em van cridar com a jugador de dretes. Vam haver de jugar 5 partits durant dos dies i mig, amb diferents companys. El meu primer partit el vaig jugar amb Yann Auradou, contra Johan Bergeron i Benjamin Tison, que sens dubte formen el millor equip francès. Com que Yann és ara un jugador de dretes, hem hagut d’adaptar-nos, fer un cop a l’esquerra, un cop a la dreta i, davant d’aquests jugadors, ha estat molt dur.
Després vaig tenir l'oportunitat de jugar un bon partit amb Jérémy Scatena contra Inzerillo / Maigret. Vam guanyar en dos sets jugant molt bé. Després del tercer partit, vaig jugar amb Bastien Blanqué contra el Scatena / Leygue. Un bon partit que perdem 7/6 7/5. Per al meu quart partit, que va ser l’últim (vaig haver de tornar per un problema familiar), vaig tornar a compartir pista amb un jugador de la dreta, Jérôme Inzerillo. Ens vam enfrontar al Leygue / Auradou i vam perdre en sets rectes. Em sembla una pena no haver estat capaç d’evolucionar amb Bergeron i Maigret i haver jugat dos partits de cada 4 amb jugadors de la dreta ...

Rémy Gourre final de gest de voleibol adidas de primera mà
Crèdit fotogràfic: Stéphane Costes

 

Padel Magazine : Què s’hauria pogut millorar durant aquestes pràctiques?

Remy Gourre: Crec que el que falta és tenir formació. Alguns jugadors estan més entrenats que d’altres. No tinc entrenador, no en vaig prendre mai padel. El que per a mi em va faltar és un dia d’entrenament, hauria pres consells. I, òbviament, és difícil arribar sense la vostra parella i haver de jugar immediatament partits amb jugadors amb els quals no tingueu automatisme.

Més enllà d’això, el que falta a França són entrenadors. Ens entrenem el millor que podem, intentem autocorrectificar-nos. Però hi ha una manca d’entrenadors, que poden venir de països estrangers, que ens ajudin a desenvolupar-nos a França.

Sempre tan motivat

Padel Magazine : Al final, us decepciona no formar part de la llista de vuit que aniran a Marbella?

Remy Gourre: No, no estic decebut. Ja entenem que el 7è i el 8è estan entre cometes de “pilots de banqueta” i que són els sis que estan al davant els que jugaran. El que és normal: tenim sis jugadors que juguen a torneigs internacionals, que estan entrenats, és lògic. Per la meva banda, no m’interessava especialment el paper del substitut.

Estic molt content d’haver viscut aquesta experiència, em vaig poder adonar que el nivell era molt bo. No em considero millor ni pitjor que els altres. Tothom té la seva oportunitat i l’entrenador tria els jugadors que necessita per construir el seu equip. Desitjo el que passi a l’equip de França i espero que arribin el més lluny possible!

Padel Magazine : Quins són els vostres propers terminis padel ? El Campionat del Món és a la vostra ment?

Remy Gourre: Tenim el campionat de Provença amb Jérôme Ferrandez a finals de mes. Serem cap de sèrie número 2 i ens preparem a fons amb l'objectiu de guanyar el títol. Després tindrem el P2000 a Perpinyà al juliol i, certament, el torneig internacional a Canet-en-Rosselló a l’agost. 

Intentarem aconseguir els millors resultats possibles en totes les competicions en què participarem i, si l’entrenador ens necessita, estarem encantats de venir a ajudar l’equip de França. I si això no és possible, no ens impedirà continuar jugant!

Crèdits fotogràfics: Stephane Costes

Xan és fan de padel. Però també el rugbi! I les seves publicacions són igual de punyents. Preparador físic de diversos padel, descobreix publicacions atípiques o tracta temes d’actualitat. També us dóna alguns consells per desenvolupar el vostre físic padel. Clarament, imposa el seu estil ofensiu com al camp de padel !