Alexandre Dizy, que en dos anys va entrar al top 100, rememora els seus primers passos al padel, el seu inici de temporada que qualifica de “mixt” i ens comparteix els seus reptes i objectius.

La seva història amb el padel

"El motiu pel qual vaig començar padel, de fet, va ser perquè estava una mica cansat del tennis, un esport que havia començat als 4 anys. Un dels meus amics de futbol em va suggerir que ho intentés padel. Aquest esport no el coneixia gens, ni tan sols n'havia sentit a parlar, però de seguida em va encantar.

Al principi, jugava més tranquil·lament amb els meus amics de futbol, ​​participàvem en petits tornejos. Vaig començar a invertir seriosament padel fa uns dos anys. Avui soc el número 89, però començant padel, mai em vaig imaginar que podria entrar al top 100 en dos anys!

El meu punt fort és l'atac. Jugant per l'esquerra, naturalment sóc més atacant. D'altra banda, la meva defensa és una mica més feble. Un altre dels meus punts forts, crec que és la meva capacitat de contrarestar, sobretot quan pujo sobre la marxa per neutralitzar el viboras".

El seu inici de temporada

“El meu inici de temporada és força variat, sobretot perquè realment no tinc parella habitual. A Vichy, no hi ha molts jugadors del meu nivell a prop, sovint he d'anar a Clermont o Lió a buscar socis. Això fa que les coses siguin una mica més complicades. Per exemple, al gener, vaig participar en un torneig a Lió, una regió on el nivell és molt alt, i vam quedar eliminats als vuitens de final. Encara és més difícil ja que no tinc l'oportunitat d'entrenar regularment, he de conduir 16 minuts si vull entrenar amb gent que estigui al voltant del meu nivell. Els partits en si es converteixen en els meus entrenaments, cosa que no és ideal per preparar els tornejos.

Tanmateix, hi va haver alguns moments sorprenents, com ara amb Raphaël Rubio a Carcassona. Vam guanyar un P1000 després que no havia tocat una raqueta durant més de dues setmanes. Em va informar a l'últim moment de l'oportunitat i vam començar la nostra aventura. En última instància, de vegades, és en circumstàncies improvisades on tenim millor èxit".

Sense parella fixa

“De moment, no tinc parella permanent. Sovint jugo amb nois de Clermont, sobretot amb Rafael Rubio. Hem fet uns quants tornejos junts i probablement continuarem una estona més. També hi ha Thomas Lachave que s'hi torna a posar, també està a prop del top 100. Thomas Rey és una altra opció, però com que també juga a l'esquerra, és una mica més complicat. Vam fer un P1000 junts a Lesigny i vam perdre a la final. Es va moure cap a la dreta, i encara vam fer un bon torneig".

Thomas Rey i Alexandre Dizy

Mantenir-se entre els 100 primers

“Mai havia competit en un P1500 o P2000 abans, però estic pensant en provar-ho. El problema ara mateix és que a la meva zona no hi ha molts P1000, i ja no sóc molt jove, aviat faré 38 anys. Per descomptat, hi ha jugadors més grans que jo, però el vaig descobrir padel bastant tard i ho trobo una llàstima.

Per aquesta temporada, el meu objectiu serà mantenir-me entre els 100 primers. Si ho aconsegueixo, seré feliç. Mantenir el meu rànquing seria un gran èxit, perquè crec que els tornejos són cada cop més difícils”.

Dorian Massy

Nou seguidor de padel, Em fascina aquest esport dinàmic que combina estratègia i agilitat. Trobo en el padel una nova passió per explorar i compartir amb tu Padel Magazine.

etiquetes