Arthur Hugounenq, de 22 anys, va entrar al top 50 francès mentre jugava a padel durant poc més d'un any. Aquest esquerran d'1,82 m, conegut per ser potent, va decidir preferir el padel al tennis i somia amb un futur professional. Ex -4/6 en tennis, té llicència a tennis padel club de palaves, un club molt dinàmic pel que fa a padel.

"Els meus oponents es van queixar als P500"

Padel Magazine : Entre el tennis i padel, vas triar?

“Tot i que sóc professor de tennis, li dono prioritat padel, ja gairebé no jugo a tennis. Al meu club palaves, intentarem formar un equip de padel bon nivell per jugar a la N1 l'any vinent. De fet, vaig començar a jugar padel a principis de l'any 2022. Al principi em van assimilar 1500e, però em van corregir ràpidament a 600 perquè els meus oponents es queixaven dels P500 que estava fent... Llavors vaig començar a obtenir resultats decents, van passar coses i aquí tinc 49 anys.e, així que estic molt feliç.

Defensa Arthur Hugounenq

"M'ha encantat"

És cert que vinc del tennis. La meva millor classificació va ser -4/6 i em quedava deu punts per estar a -15 abans del Covid. Vaig jugar tornejos del futur i uns quants Challengers, vaig tenir la idea de convertir-me en un professional. Però la recuperació després del Covid no va ser fàcil, ja sigui econòmicament o fins i tot mentalment, hauria estat necessari tornar a l'estranger, va ser complicat.

Va ser per aquesta època quan vaig descobrir el padel prop de casa meva a Beaucaire (Gard), amb amics. Em va encantar. Després, vaig arribar a Montpelier, vaig començar a jugar unes quantes partides a nivell 6 o 7. Em vaig fer amistat amb molta gent, però pel que fa al joc, m'avorria una mica, els meus companys no entenien també el perquè. Jo estava jugant a aquest nivell. Fent tornejos vaig poder conèixer gent, portar-me bé i jugar cada cop més jocs interessants amb bons jugadors del sud. »

Quines són les teves ambicions de futur?

"Tenia planejat fer uns quants tornejos amb Simon Boissé (ex-n°4 i actual 63)e Francès, als 40), que és una llegenda: jo l'anomeno “el mestre”. Aquest any ja hem jugat junts Bordeus P2000, posició 7e pel nostre primer torneig. Cada dia entreno amb Yannick Maurel tres cops per setmana. Està bé, però vull fer més. No m'agrada fer les coses a la meitat, així que tinc moltes ganes d'anar per alguna cosa professional. »

"Estic pensant en anar a Espanya"

“El problema que començo a tenir és que de vegades has de viatjar lluny per fer tornejos que guanyin punts. És com el tennis, que quan jo era petit costava molts diners als meus pares. Treballo però és complicat i és car anar a tornejos cada cap de setmana. Per tant, estic buscant patrocinadors per finançar viatges i allotjament. Tindré equipament d'Adidas, però necessito patrocinadors per reunir la roba. Em permetria avançar cap a una cosa més professional. També estic plantejant la idea d'anar a Espanya a entrenar-hi durant un cert nombre de setmanes durant l'any. I per què no anar a Barcelona o Madrid...

Un esquerrans potent com vostè és cortejat per jugadors d'esquerres del circuit francès?

"La veritat, no tant, encara sóc nou en el joc, sóc nou als tornejos, no conec molta gent, no he tingut l'oportunitat de parlar amb els 20 millors jugadors francesos. . Però espero que amb bons resultats, cada cop passi més. Cada cop se'm veurà jugant més i si el meu joc interessa bons jugadors, espero que es posin en contacte amb mi. »

Els seus punts forts: volea i smash

Quins són els teus punts forts en el joc?

“Diria que tot és per la xarxa: la volea i els punxes. Al tennis ja deien que era hàbil i crec que també ho passa padel. El meu joc en directe no està malament i després de les finestres, tot i que ja he millorat molt, encara he de millorar contra els espanyols que defensen molt bé. Crec que encara tinc marge de millora en tots els trets específics del padel, estil bandeja ou vibora. Sóc conscient que encara em queda molt per aprendre. Evidentment, no em paro al rànquing francès: si el meu objectiu és jugar internacionalment, no puc parar al 49.e Lloc francès, encara que sigui un bon rànquing. »

També entrenes físicament?

“De moment entreno sol fent sessions, però el meu objectiu és disposar de fons el més aviat possible per finançar l'entrenament físic. Perquè no tinc de moment els mitjans per pagar tant la formació padel i físic. La idea és poder entrenar físicament uns quatre cops per setmana, perquè tinc un gran entrenador amb qui treballem molt bé. Estic molt en el meu projecte al voltant del padel i no puc esperar per aconseguir els fons i el patrocini que em permetin dur-ho a terme. »

“Tornejos increïbles”

Quin és el vostre programa de competició aquest any?

“En l'àmbit de la competició, el meu objectiu aquesta temporada és actuar en els grans tornejos francesos, abans potser també anar a jugar a l'estranger. Per exemple, estic buscant un soci per al FIP Rise a Bordeus, a l'abril. També intentaré fer la FIP de Canet, on n'havia fet 8e l'any passat. Són grans experiències, tornejos increïbles amb una organització de bogeria, una mica com durant el P2000. Necessito fer tornejos d'aquest nivell, perquè fins ara he fet molt poc: uns deu P1000 i dos P2000. Molts d'aquests grans tornejos es fan al nord de França, però jo sóc a Montpelier i sovint és complicat. Per exemple, m'agradaria anar a Liévin, però el tren costa 300 € i he de buscar allotjament. »

Encara no tens accés a un jet privat?

“De fet, seria una bona solució (riu), però hauré de trobar patrocinadors molt i molt grans! »

Després de 40 anys de tennis, Jérôme cau a l'olla de padel el 2018. Des d’aleshores, hi pensa cada matí mentre s’afaita ... però mai no s’afaita pala a la mà! Periodista a Alsàcia, no té cap altra ambició que compartir la seva passió amb vosaltres, ja sigui que parleu francès, italià, espanyol o anglès.