Derrotat per la parella espanyola Villariño/Munoz a la primera ronda de Premier Padel Qatar Major 2023, el número 1 francès va jugar el seu darrer partit amb Mario Huete. A partir d'ara, el futur de Benjamin Tison s'escriurà amb Victor Mena. (Vídeo entrevista)

Una llàgrima al sòleu per començar la temporada

Padel Magazine : No ha anat molt bé aquest darrer partit amb Mario Huete, derrota 6/3 6/2, ha estat molt complicat de principi a fi. Es posa fi a una col·laboració que encara s'havia anunciat recentment a principis d'any. Què va passar perquè s'acabés tan ràpid?

Benjamí : Ja és una de les poques vegades en què perdo un partit, estic bastant content perquè com molts saben que em vaig lesionar. Em vaig trencar el soleus fa més de dues setmanes. Normalment són tres setmanes de descans. Vam lluitar amb el meu fisioterapeuta Kiko, que era increïble. Vaig rebre una atenció de molt alt nivell. L'objectiu era jugar avui al 70% sense patir dolor. I no vaig tenir cap dolor, no estava al 100%, crec que es veia al vídeo, estava una mica suau. Ja n'estic una mica satisfet, normalment s'ha acabat.

Al cap i a la fi, es va anunciar fa molt poc temps, tenia fe en aquest projecte, vam jugar molt bé als entrenaments, així que això no vol dir molt. Vam tenir problemes en el primer torneig on vam perdre 7/6 7/6 i darrere em vaig fer mal... És una mica casual. Vaig tenir una proposta de Víctor Mena així que em va fer pensar. Al mateix temps, ell'antic soci de Víctor, Fede Mourinho anomenat Mario. Com que tots dos són a Madrid poden entrenar junts, així que vam acordar amb Mario que jo jugués amb el Víctor i ell amb el Fede.

Així que estic començant un nou projecte amb la Mena. Les coses haurien pogut anar millor amb Mario, que és un jugador excel·lent. No estic segur que jugàvem prou junts per trobar, com diem en castellà, "les jugadas", els jocs que ens fan jugar bé, estàvem una mica cadascú pel nostre estil de joc. Amb Víctor, hem Ja vam jugar un torneig junts fa dos anys i sabem exactament com jugarem, això ja és bo. Bé, crec que seré el cap des del darrere del camp i ell serà el líder pel que fa a cops i ofensives, així que distribuirem força bé els papers i estic molt impacient per començar aquest nou projecte.

El final de Benjamin Tison al World Padel Tour

PM : Es passa una pàgina aquí a Doha i per a la bella història, Víctor el vas vèncer aquí mateix a la primera ronda, així que a partir d'ara la temporada 2023 s'escriurà amb ell, quines són les teves expectatives amb Víctor per aquesta temporada?

: Aquest any, com molts saben, pararé el World Padel Tour. Crec que el Premier Padel Guanyaré i faré alguns tornejos a les FIP, els escenaris del PP i per què no unes APT. Sobretot la idea amb Víctor a part dels objectius del rànquing, és ser el més fort possible. Va guanyar partits molt importants l'any passat, va guanyar a Agustin Silingo, jo vaig guanyar al Lamperti. Si es pren la maionesa, crec que podem aconseguir molt bons resultats. L'objectiu és arribar el més lluny possible i tots dos estem molt motivats per sortir l'un amb l'altre.

 Inevitablement hi ha un petit moment de dubte, no és l'inici de la temporada somiada. És rar perquè normalment sempre començo bé les temporades, aquesta és una nova experiència d'aprenentatge. Els que em coneixen saben que no em rendiré. Tinc grans ambicions, encara que potser sigui paradoxal amb les nostres tres derrotes, Crec que no estic gaire lluny de superar una gran fita i tinc la intenció de fer-ho.

PM : Finalment, el més important avui no és el resultat sinó més la teva tornada a la forma, et sents bé, així et pots concentrar en el proper torneig i estar al 100%.

B : Absolutament, no m'he lesionat gaire des que fa tres anys que estic a Espanya. Aquesta és la meva primera lesió muscular i fa gràcia no fer res durant 17 dies per mi que no em puc quedar quiet. Però aprenem. Quan l'any sigui llarg i potser em canso una mica de jugar, recordaré quan ho vaig donar tot per jugar. Mai se sap què ens depara el futur, espero no recaure. Avui encara no estava del tot i contra rivals així, no perdona. Però sé que els puc guanyar, però quan tenim ocasions i no les aprofitem, és complicat. Si el físic em deixa en pau, espero que farem grans coses amb el Víctor.

PM : En qualsevol cas, us desitgem! Un molt bon torneig amb Víctor ja seria un gran èxit!

B : Realment espero que vagi bé, sempre és molest perdre. Fins i tot és rar que em faci una mica de presó i em vegi amb un somriure, no ho veuràs sovint així. Però amb ganes de tornar a fer una entrevista amb tu després d'una victòria.

Per veure l'entrevista en vídeo feta a Doha, la teniu a continuació:

Vincent Gallie

Aficionat al futbol oval, a la pilota rodona però també als esports de raqueta, va ser picat per la padel durant la seva adolescència a Galícia. Tan còmode davant de la càmera com darrere d'un micròfon, Vince podrà aportar la seva visió i experiència com a fan de la petita bola groga.