Constance Vercamer, presentadora de M Radio, comparteix la seva història amb nosaltres padel, un esport cada cop més practicat al món dels mitjans.

No és fàcil trobar socis el 2020...

“La meva primera reunió amb el padel es remunta a l'estiu del 2020, durant una estada amb amics a Malta. Em van proposar provar aquest esport que no coneixia gens. Em van dir que era una mica una barreja entre l'esquaix i el tennis, i com que sempre m'han agradat els esports de raqueta, vaig voler provar-ho. I des del primer cop em va encantar perquè és molt divertit, i pots jugar amb força facilitat si has fet esports de raqueta. Em va donar ganes de continuar fent-ho quan vaig tornar a França. Però quan vaig arribar, en vaig parlar amb els que m'envoltaven per trobar socis, excepte que gairebé ningú ho sabia. Era un esport encara poc conegut, hi havia molt pocs centres a la regió de París.

Vaig haver d'anar fins al 93 per poder jugar padel, que estava força lluny de casa des que visc l'any 78! Així que vaig descobrir el padel a tres amics més, ja que, com sabeu, calen quatre per jugar un joc, i els va encantar, la qual cosa va fer que continuéssim anant junts a jugar. Després vam descobrir que hi havia un altre centre més a prop de casa, a Plaisir. Va ser llavors quan ens vam dir que anàvem a treure una llicència per poder jugar tot l'any".

Pròxims tornejos?

“De moment no tinc previst registrar-me als tornejos perquè crec que primer hauria de prendre lliçons. Tot i que fa tres anys que practico padel amb força regularitat, sento que em falta tècnica. Ho aprenc padel autodidacta, però encara em falten coses per dominar abans d'anar més enllà. Després, realment tinc temps per jugar tornejos? No ho crec, però en tot cas és un esport que vull seguir practicant en el futur”.

Le padel al món dels mitjans

“Al món dels mitjans, hi ha molta gent jugant padel, No sé perquè. A Plaisir no trobo molta gent de la ràdio perquè generalment toquen en altres llocs. Estic pensant en particular Cyril Hanouna o a "Cartman", que és presentador de Fun Radio i que també n'és fan padel. Però jo al 78, no em trobo amb moltes personalitats mediàtiques. 

Constança Vercamer

Sovint en parlo padel en antena perquè tenim una mica de paper a jugar, i el meu copresentador no és gens esportiu, mentre que jo ho sóc una mica més. Cada vegada li agrada burlar-me del fet que vaig anar a jugar padel el cap de setmana perquè això em permeti parlar-ne. I llavors sovint em demana que ho expliqui padel perquè és cert que segueix sent un esport relativament desconegut. Per explicar-ho de manera senzilla, sempre dic que és una barreja entre l'esquaix i el tennis".

Dificultats amb les finestres?

“L'aspecte tècnic que em resulta especialment difícil de dominar és tornar la pilota al costat del rival tocant el vidre (el contrapared). Ho dic simplement perquè tinc les armes petites, però a poc a poc, començo a entendre el tir, sobretot colpejar la pilota més avall per fer-la pujar més amunt. Però és cert que quan ens falten forces padel, No sempre és obvi".

Dorian Massy

Nou seguidor de padel, Em fascina aquest esport dinàmic que combina estratègia i agilitat. Trobo en el padel una nova passió per explorar i compartir amb tu Padel Magazine.