Coneixes a Elena Levenez? Aquest jugador de 19 anys va aconseguir, en tot just deu mesos, arribar al top 50 francès i aconseguir el 22è lloc als campionats francesos de padel 2022.

El llicenciatari de Deixar Padel, a la Lliga Centre-Val del Loira, ens parla de la seva aventura.

Aturar l'esport durant sis anys

“La meva aventura padel va començar fa deu mesos. Però ja tenia formació en raqueta des que vaig començar a jugar a tennis als 6 anys. Fins i tot em va veure la meva lliga Centre-Val de Loire.

Competició, hi estic acostumat des de petit. Vaig recórrer el circuit europeu U12 i vaig pujar a 2/6 quan tenia 12 anys.

Però una lesió a l'esquena em va obligar a deixar de jugar a tennis i esport durant sis anys.

Sense dolor físic padel

"Durant la tardor del 2021, els meus oncles em fan jugar amb ells padel al jardí de Rennes.

Increïble: puc practicar un esport de raqueta sense mal d'esquena!

Trobo aquest joc de seguida molt lúdic i amable, i sobretot no sento cap dolor físic mentre practico el padel.

Així que suggereixo a la meva mare a principis de gener que comencin a jugar junts a Let Padel de Saint-Pryvé-Saint-Mesmin. A finals de gener, comencem el nostre 1r P100".

Certes aptituds – Operació campionats de França

“Sempre he estat un bon jugador de voleibol al tennis. Crec que també tinc una mà interessant per al padel. Em vaig posicionar ràpidament a l'esquerra pel meu estil d'atac.

Ràpidament, vaig encadenar uns quants tornejos, uns quants cursos. I tinc la meva primera classificació el març de 2022 (500è).

Com que m'agrada la competició i no hi ha tants jugadors a la lliga, per què no participar als campionats de França del 2022? Al novembre vaig tenir temps per entrenar.

La meva mare decideix muntar un equip femení a Let Padel el març de 2022 per participar a les fases d'equips regionals l'abril de 2022, amb diversos jugadors de primer nivell del tennis.

A principis d'abril, vam ser campions regionals per equips i vam classificar-nos per a la 2a conferència occidental del campionat nacional francès, que va tenir lloc a Béziers a mitjans d'octubre. Allà ens vam convertir en vicecampions de França perdent a la final contra el TC Agen padel".

Elena Levenez

Un 22è lloc a França

“Així que decideixo com a equip i individualment unir forces amb Emilie Thauvin (74a al novembre i ex -4/6 de tennis) i a principis de juliol de 2022 ens convertirem en campions regionals per parelles a la Vall del Loira. Padel de Blois. Això ens classifica per al campionat de França per parelles, que va tenir lloc del 21 al 23 d'octubre a Tolosa. Padel Club. Per a la nostra primera participació, vam acabar a la 22er lloc".

L'esperança d'integrar la selecció francesa

“Vaig participar en diversos tornejos femenins durant aquests mesos: P500 de Rennes, P500 des Pyramides, P1000 de Besançon i molts P250 amb jugadors masculins. Això va reforçar la meva idea de pujar ràpidament al rànquing i sobretot d'entrenar-me a fons a l'inici del curs 2022, amb l'objectiu d'arribar ràpidament als 20 primers i per què un dia poder unir-me a la bella francesa. equip que he suportat durant la Copa del Món de Dubai.

 Des de principis de setembre, he estat entrenat pel meu entrenador, Quentin de la Selle, responsable del Let Padel (a Saint-Pryvé-Saint-Mesmin, prop d'Orléans), i Régis Dargery, professor d'esports de física. Estic fent partits d'entrenament amb jugadors del meu club, acabo d'aconseguir la meva millor classificació en deu mesos d'entrenaments el 8 de novembre de 2022, amb el 50è lloc. Per al 2023, també vaig obtenir un contracte d'ambaixador a Head".

Busco parella per a aquesta aventura

“De moment, no tinc una parella habitual per als grans tornejos femenins: estic buscant una bona jugadora de dretes a llarg termini per fer els quatre P2023 i alguns P2000 i P1000 femenins el 500. A principis de desembre espero entrar a la taula de l'últim P2000 de la temporada, a Colomiers, amb la meva companya Céline Authenac.

Actualment estic a BTS GPME i m'agradaria preparar un màster en RRHH. Però anar a passar un any a Barcelona amb Erasmus, com Manu Vives o Dylan Guichard, també m'agradaria. Ja hi vaig a l'abril del 2023 per fer una setmana d'entrenament amb la Paula Eyheraguibel, que va ser una gran campiona de padel Argentina".

Franck Binisti

Franck Binisti descobreix el padel al Club des Pyramides el 2009 a la regió de París. Des de padel forma part de la seva vida. Sovint el veieu recórrer França anant a cobrir els principals esdeveniments de padel Francès.