Centra't en Marta Caparros, una de les millors progressions aquest any a la World Padel Tour. Efectivament, el jugador malagueny de 21 anys va passar del Top 70 al Top 40 en pocs mesos! Entrevista.

"M'ha agradat la competició"

Padel Magazine : Per als que no et coneguin, ens pots explicar la teva història amb el padel ?

Marta Caparros: Vaig començar padel quan tenia onze anys. Hi havia una pista a la residència on vivíem amb els meus pares. Van començar a jugar-hi regularment i quan s'acabaven pujava a la pista i així vaig començar.

Aleshores estàvem fent classes de tennis amb la meva germana, però no m'agradava gens. No he jugat mai ni un sol partit, només eren lliçons! el padel de seguida em va semblar molt més divertit.

PM: Quan et vas adonar que tenies potencial per convertir-te en jugador professional?

MC: Diguem que durant les competicions juvenils, diverses persones em van dir que pensaven que tenia potencial, que si treballava molt a nivell físic, tenia possibilitats de jugar bé. Però mai vaig pensar en convertir-me en professional, només m'agradava la competició.

PM: Quin és el teu millor record en una pista? padel ?

MC: No me'n puc quedar només un! Hauré de dir tres (riu).

En primer lloc, hi ha la primera vegada que vaig entrar en una pintura del World Padel Tour. Va ser “a casa”, a Marbella, i amb una molt bona amiga, Carmen Castillón.

Després hi ha la final del Campionat d'Espanya de Menors del meu últim any de juvenil. També va ser “a casa”, aquesta vegada a Màlaga, i de nou amb Carmen Castillón i tota la meva família i amics animant, va ser realment una cosa especial!

I finalment, un record més recent és aquest any, el meu primer vuitè en un Open du World Padel Tour. Va ser a Viena amb la meva companya Marta Barrera. Això va confirmar la bona temporada que estàvem fent.

Marta Barrera i Marta Caparros

Un jugador dret atípic

PM: Encara que siguis un dels jugadors més alts del circuit (1.83m), tens la particularitat de jugar a la dreta. T'has plantejat mai anar a l'esquerra? Creus que la teva alçada és un avantatge? Quins són els teus millors trets?

MC: Sí, sovint em diuen que hauria de jugar a l'esquerra. Ja ho he intentat però de moment em sento més còmode al costat dret.

Crec que la meva alçada em permet ser un dretà agressiu, i amb un esquerra ofensiu podem fer una parella difícil de tirar.

Els meus millors trets, no ho sé, crec que encara em queda molt per fer, però diguem que el tir que em dóna més plaer és el bandeja. També crec que el meu servei, encara que tècnicament molt molt lleig, és força efectiu.

PM: Aquest any heu experimentat un progrés espectacular. Saps exactament quants llocs has guanyat? Com s'explica aquest ascens en el rànquing?

MC: No sé exactament quants llocs he guanyat aquest any, no m'importa més que això el rànquing. He d'haver començat la temporada al voltant del 70è lloc i avui sóc el número 38.

En la meva opinió, el progrés es pot explicar per la suma de diversos factors: la feina que s'hi fa des de fa molts anys, la relació que tinc amb l'equip que m'envolta... i per descomptat l'acord amb la parella. el padel és un esport que es practica per parelles, i independentment del nivell dels jugadors, crec que el més important és aconseguir trobar l'osmosi amb la teva parella. I crec que amb la Marta ho fem molt bé. Ens portem molt bé, podem parlar de tot, ens ho passem molt bé... i crec que després es nota a la pista!

PM: Quins són els vostres objectius a curt i llarg termini?

Els meus objectius a curt termini són millorar en molts àmbits, continuar la feina feta després de cada torneig, ja sigui a nivell físic, mental, tècnic o tàctic. La idea és poder seguir progressant per instal·lar-se permanentment en els quadres principals i estar més còmodes durant aquestes voltes dels quadres finals.

A més llarg termini, diria que el que m'agradaria és poder viure padel i arribar al meu màxim.

“Aprèn dels millors”

PM: Tu i la teva parella vius i entrenes a Andalusia. A diferència de la majoria de jugadors del circuit que es troben a Madrid o Barcelona, ​​demostres que és possible jugar a un alt nivell sense viure en una d'aquestes dues ciutats.

MC: Estic molt content amb l'equip que tinc, em sento molt ben envoltat. Amb l'Andreína (De Los Santos), el meu entrenador, intentem muntar entrenaments el més complets possible. Aquí a Màlaga hi ha diverses noies que juguen als circuits professionals, i també hi ha nois que juguen molt bé i ens permeten fer partits d'entrenament molt interessants. Però reconec que de vegades no sempre és fàcil trobar peces que semblin com les que podrem trobar en competició.

PM: Avui ets al Top 40, què necessites per entrar al Top 20 i poder viure plenament? padel ?

MC: Que prefereixo quedar-me per a mi (riu)! La competició és molt dura i per guanyar el teu lloc has d'entrenar molt a tots els nivells, aprendre dels millors, creure en tu... Estic convençut que amb aquesta actitud passaran coses bones!

Xan és fan de padel. Però també el rugbi! I les seves publicacions són igual de punyents. Preparador físic de diversos padel, descobreix publicacions atípiques o tracta temes d’actualitat. També us dóna alguns consells per desenvolupar el vostre físic padel. Clarament, imposa el seu estil ofensiu com al camp de padel !

etiquetes