Vam poder parlar amb Jean Dumartin, que va acabar tercer en el primer P2000 de la temporada, al costat d'un cert Nicolas Rouanet.

Mini tennis gespa!

Els meus inicis a padel es remunta a molt de temps. Recordo que em van convidar a la família de la meva xicota a Pamplona cap al 2005, i vaig jugar el meu primer partit contra els meus sogres (riu). Aleshores em vaig dir: "No entenc res d'aquest esport, ni tan sols les regles (aleshores m'agradava molt el tennis), però encara és molt divertit aquest mini-tennis sobre gespa (riu)!"

Després de res durant molts anys perquè al ser basc, només hi havia una pista coberta a tota la regió, així que era molt difícil poder jugar.

L'autèntic boom padel només va arribar amb nosaltres cap al 2019. Així que diria que el meu veritable inici en aquest esport data del desembre del 2018 amb el P500 de Les Bruyères a Pau. Bona anècdota, vaig tenir l'oportunitat d'aprendre una petita lliçó per al meu primer torneig contra Bastien Blanqué, que ja era campió de França en aquell moment! Només cal dir que no coneixia absolutament els codis d'aquesta disciplina: jugava amb sabatilles de futbol sala, pantalons curts de futbol sense butxaca i amb una pilota a la mà (riu).

Tennis, futbol i padel !

El tennis va sacsejar gran part de la meva joventut. Vaig estar en estudis d'esport des de 6è fins a segon amb l'objectiu d'entrar en aquest esport. L'any dels meus 16 anys, aleshores vaig quedar 1/6, vaig haver de fer la famosa elecció entre els estudis i el tennis. Amb un pare professor, la trobada de la meva futura dona, i la íntima convicció que seria molt difícil fer-ne la meva feina, vaig decidir deixar l'alt nivell i dedicar-me al batxillerat S després a la meva escola d'enginyer. Més o menys vaig deixar el tennis d'un dia per l'altre perquè no volia fer-ho a mig camí.

Després em vaig dedicar al futbol durant uns quants anys, sent molt curiós per descobrir un esport d'equip, i només després padel.

En ser un competidor nat, i amb la meva formació en el tennis, vaig entrar a totes les activitats amb la idea de competir. Des dels meus inicis al padel, de seguida vaig voler progressar ràpidament per poder inscriure'm als tornejos i pujar al rànquing el més ràpidament possible (sense cap objectiu real quantificable al principi).

Un marge de progrés en el físic

Diria que sóc un jugador esquerre bastant regular, amb un nivell de joc força constant, sense massa bosses d'aire i sobretot molt combatiu. Tinc una necessitat visceral d'exterioritzar les meves emocions amb el llegendari “Muchoooo” o fins i tot amb “cops de pit” ben recolzats (com pot testimoniar el meu millor acòlit en el camp: Alex Perilhon) (riu).

Dumartin Perilhon cop de pit
El cop de pit del duo PerilhonDumartin

També crec que tinc una bona arma amb el meu atac de cop que aconsegueixo activar molt ràpidament.
D'altra banda, el meu enorme marge de progrés és a nivell físic... el meu últim trot deu datar de fa més de 10 anys, i jo en porto el pes a mesura que els partits se succeeixen i es tornen més durs... No és amb la meva recent sortida a Espanya i totes les seves temptacions culinàries que això és probable que canviï!

Menys tornejos des que va ser pare

Vaig haver de frenar les competicions des de l'octubre del 2021 per motius familiars.

Intento mantenir un torneig al mes però cada cop és més complicat (el juny del 2022 em vaig convertir en pare d'un petit Simón adorable).

Una preferència pels esquerrans

El fet de jugar cada cop menys a França deuplica la meva motivació quan puc tornar. A més, la idea de poder jugar amb Nico Rouanet, que es troba al cor, va afegir un sabor especial abans d'iniciar aquesta marató de 8 partits en 48 hores. Quan jugues per primera vegada amb una nova parella, tens aquesta estranya sensació de voler fer les coses especialment bé, aquesta necessitat de demostrar-nos els uns als altres, i resulta que el nostre acord va ser perfecte durant aquest cap de setmana.

Rouanet Dumartin smash P2000 Bordeus 4Padel 2023

Prefereix jugar amb esquerrans (jugo principalment amb Alex Perilhon), perquè em poden alleujar físicament, sobretot agafant la zona mitjana segons calgui, tant a baix com a dalt.

Un plaer vèncer a Le Panse i Trancart

Per les raons esmentades anteriorment, malauradament no podré invertir-me més, el meu objectiu és ser un bon pare i un bon marit abans de ser un millor jugador (riu)... encara que he de reconèixer que guanyar el Team Kong (que semblava més com un "Team Pheasants" aquell dia) sempre fa molt de bé per a la moral i em fa venir ganes de tornar a un torneig el més aviat possible.

Apunta al Top 3-4 de les millors parelles de Navarra

A Pamplona vaig tenir la sort d'integrar-me de seguida amb els millors jugadors de Navarra i intento entrenar entre un i dos cops per setmana.

Fins i tot vaig treure la llicència espanyola per poder jugar al circuit de Navarra a primera divisió.
Aquesta regió no és necessàriament famosa per tenir jugadors de molt alt nivell (cal tenir en compte, però, que Jon Sanz és de Pamplona), però diria que hi ha una desena de nois que podrien jugar fàcilment al Top 50 o al Top 20 francès. Espero poder aconseguir un lloc entre les 3-4 millors parelles de Navarra.

Objectiu assolit!

M'havia marcat l'objectiu al llarg dels anys d'entrar al top 50 francès i, per ser sincer, la meva marxa a Espanya a principis d'any, sumada a la reforma dels 15 torneigs considerats, va fer que no pensa no poder arribar-hi. Excepte que va passar un petit miracle durant el P2000 a Bordeus i aquí em quedo al 39è classificat del rànquing de març.

Rouanet Dumartin P2000 Bordeus 2023

Em sembla força complicat poder pujar més amunt a la classificació i esperar qualsevol cosa a la padel…no obstant això, vaig rebre una sol·licitud d'amistat a Facebook d'un tal Pablo Ayma, hauré d'esbrinar qui és aquesta persona i què vol de mi (riu)

El meu proper torneig serà el P1000 del Club Esportiu Central a principis d'abril amb un Nico Trancart a priori poc ressentit! Aprofito l'ocasió per agrair molt cordialment al club Adour de Tarnos i per tant al Club Esportiu Central de Saint-Jean-de-Luz, que han contribuït molt al meu progrés durant aquests anys en permetre'm entrenar en la seva embarassada.

Finalment, el nostre acord haurà estat genial amb Nico Rouanet, però ho hem de tenir clar, aviat s'incorporarà a l'acadèmia del Gran Padel, es dedicarà plenament a aquest esport, i les nostres trajectòries seran diametralment oposades. Estaria encantat de poder fer un "últim baile" amb ell aviat, però projectar-me durant tota una temporada, evidentment, no és una opció!

Xan és fan de padel. Però també el rugbi! I les seves publicacions són igual de punyents. Preparador físic de diversos padel, descobreix publicacions atípiques o tracta temes d’actualitat. També us dóna alguns consells per desenvolupar el vostre físic padel. Clarament, imposa el seu estil ofensiu com al camp de padel !

etiquetes