Durant això Greenweez Paris Major 2023, vam tenir l'oportunitat de parlar amb el fenomen Jon Sanz. Al micròfon de Padel Magazine el pamploní va parlar dels seus inicis a la padel però també en la seva aventura amb el número 1 mundial Alejandro Galan així com la seva relació amb el seu actual soci Jorge “Coki” Nieto.

"Des de petit volia ser jugador professional"

“Vaig començar a jugar padel amb els meus pares. Tenia 10 anys i practicava futbol però vaig veure que tenia bones habilitats. El meu pare em va dir que no estava malament. Així que vaig començar a entrenar cada cop més i a apuntar-me a competicions. Em va encantar i ràpidament vaig tenir aquest desig de convertir-me en jugador professional.

"Va ser la meva mare qui va començar padel en la família. Després el meu pare, però va jugar molt malament (riu). Vaig seguir el mateix amb ells, però el meu nivell era com a mínim baix. Va ser quan vaig començar a entrenar que el meu nivell va evolucionar en una direcció positiva”.

“No crec que hi hagi un moment en què pensis que tens el nivell per fer alguna cosa en un esport. Crec que les coses passen quan passen. Treballes molt, augmenta el teu nivell però no ets conscient de la teva manera d'evolucionar. Almenys parlo per mi, no n'era conscient. Tanmateix, quan tenia 18 anys encara veia un canvi perquè estava jugant al circuit professional i començava a guanyar partits.

"A la pista em transcendeixo"

"Jo tinc beaucoup va canviar de parella perquè en aquell moment era normal no tenir parella fixa. No crec que sigui un noi complicat per a la meva parella a la pista. Sovint m'enfado amb mi mateix i potser no li agrada al meu company, però no em considero una mala parella.

"A la pista em transcendeixo perquè sento coses al 20×10 que no necessàriament sentiré fora i això és el que em fa capaç d'alliberar tanta energia".

"Crec que sóc un jugador nou"

“Estic molt d'acord amb això, de fet hi ha un abans i un després d'Alejandro Galán. Jugar al costat d'un número 1 et fa aprendre moltes coses. Gràcies al seu suport hem aconseguit guanyar alguns partits i això és el que et dona confiança".

“Crec que m'he convertit en un jugador nou des de la meva associació amb Ale. Ja abans d'unir esforços amb ell, quan estava amb Coki o Javi Garrido, havia aconseguit uns bons resultats, però és cert que unint esforços amb l'Ale vaig fer un gran salt endavant, i sembla que es nota”.

"Coki em fa jugar sense pressió"

"Diria que Coki té un joc força semblant al meu. Tenim bones capacitats físiques, correm molt a la pista. Quan era petit em va encantar el seu estil de joc i sempre vaig saber que podíem fer un bon equip. I no crec que m'he equivocat".

“De moment, no crec que amb Coki puguem arribar a ser número 1 perquè hi ha moltes parelles millors que nosaltres. Em fa jugar sense cap pressió perquè és un molt bon jugador defensiu i això m'ajuda molt perquè em pugui deixar anar i fer els meus xuts."

“Crec que em falta una mica d'experiència però sobretot he de treballar la ment per poder ser més decisiu en el moment oportú, això és el que saben fer els millors classificats."

MADRID ESPANYA 20 DE JULIOL Madrid Premier Padel 2023 al Madrid Arena el 20 de juliol de 2023 a Madrid Espanya Foto de Silvestre SzpylmaQuality Sport ImagesMadrid Premier Padel

Parelles que duren menys

“Crec que estem en una època en què els premis són més importants, també hi ha més tornejos, així que més viatges i més estrès perquè els jugadors passen més temps junts. Diria que aquesta és una de les raons per les quals les parelles duren menys que abans perquè els costa més”.

"M'agradaria acabar aquesta temporada al costat de Coki, però també continuar l'any que ve amb ell, tret que em truqui Galan. Per ser sincer amb tu, si això passés m'ho pensaria molt."

Sebastien Carrasco

Futur naturòpata i apassionat padel, Seb és el cavaller de salut/alimentació de Padel Magazine. Fa malabars entre pala, quinoa i olis essencials. Des de fa gairebé dos anys que tracta amb la mateixa passió la notícia de la pilota groga.