La pregunta pot semblar descabellada. Tanmateix, veureu que sorgeix la pregunta per als jugadors ambidextres que es troben obligats a triar una mà a causa de la corretja de seguretat.

La corretja de canell és obligatòria. Heu de fixar la raqueta mitjançant aquesta corretja que us estrenyi el canell. Aquesta seguretat ajuda a prevenir accidents per a vosaltres però també i sobretot per a la vostra parella o els vostres oponents.

Tot i això, aquesta seguretat suposa un problema per als jugadors ambidextres.

Aquí teniu la història de Julian, jugador apassionat de padel qui acaba havent de fer-ho fer una tria amb les dues mans.

Per què us preocupa directament aquest tema?

“Tinc 42 anys, vaig descobrir aquest esport fa 3 anys i em vaig enganxar de seguida. Actualment jugo al club Chapelle Saint-Aubin. Com que sóc ambidextre, escric amb la mà dreta (i també jugo a la petanca amb aquesta mà), però sóc esquerrà per a tots els esports de raqueta.

Fa un temps, amb un petit problema al revés padel, sobretot en la devolució del servei (normalment jugo a la dreta). Vaig provar alguna cosa que feia temps que em feia pessigolles, és a dir canviar de mans.

Així que vaig deixar la mà esquerra naturalment forta cap a la dreta quan les bales van aterrar al meu costat dret. I, sorprès, després d’uns ajustaments vaig saber que ho era molt més fort per tenir dos avantatges ! "

Què vas fer aleshores?

"Des d’aquesta revelació, he fet llargues sessions de paret per millorar el meu toc a la pilota i la meva destresa amb la mà dreta. En els partits, em permet sortir de situacions complicades per la finestra i trobar angles de servei de retorn amb més facilitat.

Per descomptat, aquest canvi de mans implica que no puc portar una corretja de canell.
(unes corretges que he tallat en altres llocs a les raquetes per tal de no ser obstaculitzades) que malauradament és prohibit al torneig com em va assenyalar un àrbitre durant el meu darrer P100.

Per solucionar aquest dolorós punt de regulació, actualment estic provant una corretja pròpia feta amb puntes i tallada a la longitud màxima autoritzada (35 cm). No és ideal, dificulta els meus moviments.

Raqueta ambidextral modificada de primera mà pels costats

Em sento com si estigués emmanillat quan agafo el pala amb la mà dreta. Això òbviament, exclou els esborranys de la dreta però si penso en acompanyar amb la mà atrapada, encara aconsegueixo fer dretes.

Aquí està la meva petita vida de modesta però apassionada "padeliste ”i la seva petita peculiaritat. Gràcies pel vostre interès pel meu petit problema (que no m’impedeix jugar de la manera que més m’agrada amb els amics) i que en última instància no hauria de preocupar a molts jugadors! ”

Aquí teniu la sorprenent història d 'un padel fora del normal però molt interessant. Ens imaginem que jugadors de Pilota basca, acostumats a utilitzar la mà dreta i l’esquerra en el seu esport, també haurien de ser temptats de fer el mateix padel...

A Alexis Dutour li apassiona padel. Amb la seva formació en comunicació i màrqueting, posa les seves habilitats al servei de padel per oferir-nos articles sempre molt interessants.