Ksenia Sharifova no és una jugadora molt coneguda pel gran públic i tot i així la trobem cada cop més a les taules finals de Premier Padel. Aquesta jugadora també té una particularitat: és l'única russa present al circuit.

Descobert l'any passat pel gran públic, ara company d'equip Lucia Martínez va venir al nostre micròfon després de la derrota dels vuitens de final Gemma Triay et Claudia Fernandez. Ella ens explica la seva història.

La seva nova vida com a jugadora padel

Jo solia ser tennista i vaig parar. Ara que sóc jugador padel, estic realment agraït de tenir en aquesta vida.

La manera que Premier Padel organitza els tornejos és molt bo. És magnífic, com podem veure a la pista aquí, hi ha molta gent, veient els partits, l'organització és bona. Ens divertim molt jugant aquest tipus de tornejos.

Bordeus podria ser fàcilment P1. La manera com està organitzada és realment fantàstica. Ens agrada molt aquest lloc.

L'únic jugador rus del circuit

Ser l'únic jugador rus a la gira és un sentiment molt fort. Sé que hi ha molta gent a Rússia que em mira, que em coneix. Em truquen sovint, em pregunten sobre les meves experiències. Parlo molt amb els directius d'equips a Rússia.

Estic intentant desenvolupar el padel a Rússia així que realment sento que és una feina ser el primer del meu país i espero que algun dia tinguem més jugadors russos a la gira.

Al final, Em sento una mica especial perquè hi ha tants espanyols, argentins, italians, francesos i sóc l'únic. Per això em sento especial i per això ho considero una feina perquè Tinc la sensació que he d'ajudar el meu país a desenvolupar-se padel.

Bordeus P2 Ksenia Sharifova

Le padel a Rússia

Le padel fa anys que existeix a Rússia i hi ha molts clubs nous, amb moltes pistes. La població agraeix molt el padel. Tanmateix, crec que encara falta formació.

Encara hi ha força entrenadors que donen classes, molts d'ells van a Espanya per aprendre a ensenyar a Rússia.

Està creixent molt ràpidament. Hi juga molta gent, hi ha moltes pistes que s'omplen ràpidament. Hi ha molta gent jugant a Moscou, Sant Petersburg i el nord de Rússia.

Hi ha un gran club que s'ha creat, que es troba al mig d'un centre comercial. És realment fantàstic perquè hi ha molta gent que està allà, que està comprant i després escolta padel així que vénen a veure. Així que s'apunten, vénen i ho intenten. És una bona manera de presentar a la gent i un bon mètode mercadeig.

La manca de jugadors russos a nivell internacional

L'esport encara és jove al país. Molts antics professionals del tennis encara no entenen com poden guanyar diners amb el tennis. padel. És difícil guanyar-se la vida a Rússia i haurien de traslladar-se a Espanya.

Pocs jugadors estan disposats a deixar-ho tot enrere i només anar a entrenar a Espanya. Haurien de començar de zero, aprendre les bases i la tècnica.

Així que sí, hi ha alguns entrenadors a Rússia que fan classe padel a la gent però encara necessiten temps. Hi ha un bon equip que s'ha constituït, amb antics tennistes. El problema, és que encara juguen a tennis a la pista.

Els segueixo, veig els seus partits, veig els seus entrenaments i milloren molt ràpidament. Crec que podem crear un equip molt bo, amb molts grans smashers.

La seva trobada amb el padel

És una història molt xula, de fet. Vaig treballar com a recepcionista al meu club de tennis. De vegades jugava a tennis per diversió. Hi havia un entrenador, Marco Lucas, i em va veure jugant a tennis i em va dir: "Oh, saps jugar a tennis” i li vaig dir que sí, que jo era un antic tennista professional.

Em va suggerir que jugués padel i li vaig dir que no. Jo ja havia jugat padel abans i no entenia com girar, com defensar la finestra. Va ser massa complicat per a mi, em va tornar boig totalment. Ell em va dir : "si us plau, deixa'm entrenar-te durant un mes i t'ensenyaré a jugar“. Em va dir que amb la meva formació en tennis, el meu físic, podria aprendre molt ràpidament i guanyar més diners amb padel que amb la meva feina de recepcionista.

El seu debut a la competició

Li vaig dir que es burlava de mi... però després de dos o tres entrenaments m'ho va ensenyar tot i estava orgullós de mi perquè em podia defensar. Després d'un mes, vaig jugar el meu primer torneig nacional a València. Vaig sentir, una vegada més, aquesta adrenalina, ce pressa per jugar en un torneig, quan estàs competint.

Li vaig dir que això era el que volia, que ho trobava molt a faltar. A partir d'aleshores vaig començar a entrenar cada cop més. Vaig deixar la meva feina, el meu entrenador em va ajudar amb patrocinadors per poder pagar els entrenaments i els viatges.

Al principi va ser complicat perquè no vaig poder entrar als tornejos, no tenia punts. Vaig tenir sort perquè la Federació Valenciana em va permetre tenir comodins per World Padel Tour. A partir d'aquell moment, vaig poder guanyar els meus primers partits i aconseguir els meus primers punts.

Vaig fer prèvias durant mesos, no vaig poder canviar a les prèvies. Després vaig aconseguir entrar i m'hi vaig quedar una bona estona. Ha estat un llarg viatge, l'any passat encara estava a la classificació. Aquest any, Tinc la sort de jugar amb Lucia Martínez i puc estar al Top 16 del món per parelles.

Lucia Martinez Ksenia Shafirova Bordeus P2

Amsterdam, la revelació

Vaig fer una entrevista fa dos mesos i la persona em va demanar el meu millor moment, aquell on vaig sentir més emocions i li vaig dir va parlar d'aquest moment a Amsterdam. Abans de jugar aquest partit vam tenir partits molt complicats a la classificació, amb partits en tres sets.

Vam arribar a la taula de cara als bessons Alayeto i ens vam dir que calia aprofitar aquest moment. Però durant el primer set, vam sentir que podíem guanyar. De vegades, entres al camp dient-te que facis el que facis, funcionarà. Vam tenir aquesta sensació i ens vam dir: “lluitem".

Quan vam guanyar, en tres sets, va ser una bogeria. Va ser una sensació tan increïble. Quan vam tornar a l'hotel, ens vam estirar repetint-nos a nosaltres mateixos: “Què acabem de fer?". Acabàvem de tenir el millor partit de les nostres vides.

Marta [Borrero] és un jugador de padel des de molt petita i no parava de repetir: “No em puc creure que guanyem els bessons“. És com si guanyés Maria Sharapova o Serena Williams. Per a la Marta va ser un moment increïble a la seva vida.

Els molts viatges arreu del món

Haver estat tennista abans em fa pensar que aquest horari no és un problema per a mi. Anteriorment, vaig jugar a tornejos arreu del món, lluny de casa. De vegades és difícil econòmicament, sobretot a Amèrica del Sud on les entrades són molt cares. Però trobo que el premis diners a la Premier Padel són bones, la qual cosa ens permet pagar les nostres entrades. Els patrocinadors també ens ajuden molt.

No em costa viatjar, però crec és complicat quan els jugadors no es porten bé perquè has de pensar molt de temps amb la mateixa persona. A Sud-amèrica hi va haver moments en què alguns equips estaven cansats d'estar sempre junts.

Després d'Amèrica del Sud, alguns equips es van fer més forts, més units... i altres van decidir separar-se, fins i tot d'un entrenador de vegades.

Si voleu veure l'entrevista sencera, la teniu aquí:

https://www.youtube.com/watch?v=kYsNkiH8BUk&ab_channel=PadelMagazine
Gwenaelle Souyri

Va ser el seu germà qui un dia li va dir que l'acompanyés a una pista. padel, des de llavors, Gwenaëlle no ha sortit mai de la cort. Excepte quan es tracta d'anar a veure l'emissió de Padel MagazineDe World Padel Tour… o Premier Padel...o els campionats de França. En resum, és una fanàtica d'aquest esport.