És una remuntada guanyadora Laura Clergue que després d'un any de descans a la padel, torna amb una victòria pel seu primer P1000 de l'any 2022.

De fet, fa uns dies us vam anunciar la seva torna a Esprit Padel A Lió, l'Aixoise va tornar al capdavant de l'escenari al costat de l'internacional Fiona ligi.

En aquesta ocasió Padel Magazine va poder parlar amb Laura durant una entrevista en la qual va confiar en el seu any 2021, però també en els seus projectes de futur i, per descomptat, en el seu retorn a les pistes de padel.

"El temps m'ha confirmat que vaig prendre la decisió correcta"

Padel Magazine : Abans de parlar del futur, com estàs? Que tens tu ho fas el 2021? Vas continuar entrenant? 

Laura Clergue: “Tot em va bé. El temps em va confirmar que havia pres la decisió correcta retirant-me del circuit professional i tornant a França. Els meus projectes professionals van anar molt bé, vaig poder posar en marxa la meva activitat d'esdeveniments al padel i vaig poder viure un moment únic fent els meus primers passos com a consultora de Canal, va ser increïble. L'inici d'any no va ser fàcil perquè mai és fàcil començar de zero, canviar de país, però m'encanta la vida que m'he construït i estic molt satisfet així.

Durant l'any 2021 em vaig formar poc, de fet vaig afavorir el desenvolupament d'altres activitats professionals. Tot i això, vaig seguir jugant regularment amb els amics d'Aix per divertir-me, fet que em va permetre mantenir una mica el ritme en previsió d'una possible tornada a la competició que sempre vaig mantenir en un racó del cap”.

PM: Durant el Mundial de Qatar, vam parlar una mica de tu. A Laura Clergue al 100% podria haver estat interessant, pàgCreus que podria haver format part de la selecció de França?

LC: “Com he comentat a la pregunta anterior, el 2021 va ser un any d'elecció per a mi i havia pres la decisió de fer un descans, deixar de competir i reduir l'entrenament. Així que evidentment no era prou competitiu en aquell moment per anar al Mundial de Qatar”.

Cursa de la xarxa de Laura Clergue

“El gust per la competició ha tornat”

PM: Quin és el vostre programa per al 2022? Tens alguna ambició a França o internacionalment?

LC: “Després d'un any de descans, ha tornat clarament el gust per la competició, l'adrenalina dels partits, els preparatius, les anàlisis tàctiques, etc. Em vaig marcar un petit calendari per intentar tornar al nivell, alhora que em deixo temps per a la meva vida professional i personal. Potser avui amb experiència veig les coses d'una altra manera i sobretot vull fer les coses d'una altra manera.

El 2021 em va obrir el camp de possibilitats professionalment, són experiències que avui vull mantenir a la meva vida. Ja sigui en esdeveniments, tornejos o com a consultor, no vull renunciar a res.

Caldrà una mica d'organització, però crec que sempre he fet les coses de manera raonada. Per això vaig prendre la decisió de tornar només al circuit francès, per deixar lloc a cadascun dels meus projectes.

Vaig prendre la decisió de tornar al circuit francès l'any 2022, pel plaer del joc, estic encantat de fer-ho al costat de la Fiona, ho donarem tot junts al camp. Assegurant-se d'estar present en un màxim de P1000 i P2000 i els campionats de França”.

PM: L'any que ve també és el Mundial 2022. Laura Clergue serà una de les candidates?

LC: “Vaig a agafar el ritme i tornaré a competir, així que seré potencialment seleccionable, però evidentment serà l'entrenador qui decidirà i no serà una tasca fàcil perquè el nivell augmenta exponencialment entre les noies a França. Ho veure'm !"

Laura Clergue de revés

Un èxit de tornada a Esprit Padel

PM: Ets consultor de Canal +, així que ens veiem a l'antena durant determinats tornejos de la World Padel Tour emès al canal. Quin va ser el camí cap a aquest estatus?

LC: “L'experiència de Canal va ser única. Per veure el padel als nostres televisors ja era increïble, poder-ho explicar encara més amb les meves paraules. La part tàctica de padel és el que prefereixo, per això aquest paper de consultor em va tenir molt de sentit i em vaig divertir molt fent-ho. L'ambient al plató era molt bo i l'equip era molt atent.

Mai havia imaginat ni somiat poder ser comentarista. Canal + es va posar en contacte amb mi, em van trucar per a una entrevista que va anar molt bé i que va donar lloc a aquest directe a la final del Màster del WPT.

laura clergue canal + comentarista

PM: Per acabar, quines sensacions tens després d'aquest torneig de recuperació i d'aquesta victòria al P1000 d'Esprit Padel ?

CL: “Estic molt gratament sorprès per aquesta victòria al P1000 d'Esprit Padel. No ens havíem marcat cap objectiu, només orientar-nos com a equip, divertir-nos i lluitar a cada partit.
Vaig trobar que el nivell de les noies era molt molt alt des de les primeres rondes del torneig i això per tots els terrenys.

Gairebé hem perdut en el nostre primer partit i finalment sortim amb un 7/6 6/4 després d'una bona lluita. Vam jugar contra 4 parelles contra les quals jo personalment no havia jugat mai.

Així que hem hagut d'observar els seus jocs i trobar tàctiques efectives per vèncer a cadascun d'ells, perquè amb jugar bé ja no n'hi ha prou, cal jugar net i crec que és el que més vaig trobar a faltar amb el cessament de la competició. Troba solucions per vèncer les parelles i després dóna-ho tot.

Això és el que havíem de fer a la final, en un partit molt igualat contra Lucile Pothier i Wendy Barsotti, en què vam acabar guanyant 7/6 a la tercera. Vam tenir una escapada estreta! He de reconèixer que físicament i tècnicament va ser aproximat unes quantes vegades perquè em falta formació. Però vindrà. Em va agradar molt tornar al camp, trobar-me allà amb la Fiona, de bon humor, veure gent que feia temps que no veia, passar un cap de setmana amb els meus amics amb la victòria com a bonus”.

equip Padel Maig

l'equip Padel Magazine intenta oferir-vos des del 2013 el millor de padel, però també enquestes, anàlisis per intentar comprendre el món de padel. Del joc a la política del nostre esport, Padel Magazine està al vostre servei.