Quan us vam dir que el padel va atreure jugadors de tots els àmbits de la vida, no us enganyem: Léa Van Der Zwalmen (282e), número 2 mundial en jugades de tennis de palma en aquestes Interclubs N1 2024 per Big Padel. I acaba de guanyar la seva primera reunió!

Amb 28 anys, Léa porta molts barrets... o més aviat multiraquetes. Ella que va començar amb l'esquaix de ben jove es va trobar jugant a tennis i va néixer la passió. Avui ha afegit una corda a la seva raqueta: jugador de padel convertir-se.

Els seus inicis en el joc de palma

Bàsicament, Sóc jugador d'esquaix. Vaig començar als 8 anys i durant 10 anys vaig jugar a Tolosa. Després vaig tenir l'oportunitat de traslladar-me a Anglaterra i vaig fer un equivalent al BAC en una escola anglesa. I tenien una pista de tennis al campus.

Van venir a buscar-me i em van dir que amb el meu bagatge d'esquaix, havia de provar aquest esport absolutament. Que he fet, jo estimava i, l'any 2017, un cop acabats els meus anys d'infantil, Em vaig dedicar completament a jugar a tennis.

És un esport molt diferent i, al mateix temps, a l'origen de tots els esports de raqueta. És una mica a padel XXL perquè és una pista de 30 per 10 m amb raquetes de tennis antigues de fusta i una pilota força pesada.

M'ha agradat molt el repte d'haver de tornar a aprendre-ho tot, ja sigui la tècnica o l'aspecte estratègic que està molt present en aquest joc.

Des de 2017, Em vaig desafiar a anar a excitar la número 1 del món, que és una mica com Serena Williams. Així, després de tres hores d'entrenament durant un any, vaig passar del número 20 del món al número 2.

Avui visc a Bordeus i ho sóc president del club de tennis. Avui jugo menys amb la feina però els objectius encara hi són: guanyar un primer títol per a França des dels anys 50.

Joc de palma de Léa Van Der Zwalmen

La seva arribada al padel

Fa un any i mig que responc les trucades dels amics per anar a jugar aquí i allà padel. I agafo molt de plaer per anar-hi.

Estic molt content de participar en aquests campionats francesos per equips. És cert que haver competit al Campionat de França d'esquaix, després al Jeu de Paume i ara padel, és una gran experiència.

Crec fermament que tots aquests esports de raqueta són complementaris. Quan jugo a tennis, estic convençut que m'ajuda padel i viceversa. Funciona en diferents aspectes del joc.

Vaig començar a jugar padel a Bordeus, durant l'estiu, a l'aire lliure. Va ser un canvi per a mi perquè el partit de tennis es juga exclusivament a l'interior i de vegades és frustrant quan hi ha un sol brillant fora. Pas a pas, Em vaig veure i em vaig involucrar en P250, P500 i, de vegades, en tornejos una mica més durs.

Però on em diverteixo més és en dobles mixtes. Jugo amb un gran amic, Thomas Lagarde. Viatgem una mica, guanyem punts, encara que al final no m'ho prenc necessàriament molt seriosament.

La seva presència a Interclubs

Malgrat tot, he de reconèixer que després d'haver pujat de grade a poc a poc fins arribar als campionats de França, és bastant increïble. Em fa venir ganes d'alliberar més temps per posar-m'hi seriosament!

En aquests interclubs, Estic meravellat, sóc com un nen! L'ambient és boig. Tenir homes i dones jugant al mateix temps fa possible veure partits increïbles. JReconec unes quantes estrelles que vaig admirar al P2000 i sóc aquí per agafar la màxima experiència possible i sobretot per gastar un gran cap de setmana amb els meus amics.

Lea Van Der Zwalmen Catherine Lalanne

Podeu seguir la resta d'aquests interclubs, en directe i íntegrament Padel MagTV.

Gwenaelle Souyri

Va ser el seu germà qui un dia li va dir que l'acompanyés a una pista. padel, des de llavors, Gwenaëlle no ha sortit mai de la cort. Excepte quan es tracta d'anar a veure l'emissió de Padel MagazineDe World Padel Tour… o Premier Padel...o els campionats de França. En resum, és una fanàtica d'aquest esport.