Louise Bahurel és una de les joves promeses de la padel francès. L'actual 30è jugador francès, tot i tenir 16 anys, va acabar 8è al Campionat de França a padel 2022 amb Camille Martinet.

Entrevista.

Els Campionats d'Europa: inoblidables

Padel Magazine – Ens pots explicar els teus inicis a? padel ?

Louise Bahurel (LB) - Vaig començar a jugar padel quan el meu club de tennis va fer construir dues pistes fa tres o quatre anys. Al principi jugàvem de tant en tant amb els nostres amics del tennis. Després de l'elecció es va fer ràpidament. Em vaig connectar de seguida.

De vegades jugo amb els meus pares i el meu germà que també s'hi va posar.

PM – Estàs decebut per no haver participat al Campionat de França júnior?

LB - No vaig participar al Campionat de França júnior, perquè era una prova per equips i no hi havia prou noies per fer-ne una. La lliga ARA, per tant, només presentava nois.

No obstant això, hi vaig participar Campionat d'Europa júnior el mes passat, i això segueix sent inoblidable per a mi!

Louise Bahurel

Jugant amb els meus amics, la diferència!

PM – Per què orientar-se en el padel quan ets un bon tennista?

LB - Jo prefereixo el padel al tennis perquè és més divertit. Vaig trobar un interès per aquest esport i unes ganes d'aprendre que ja no tenia en el tennis. I després podria jugar amb els meus amics, fins i tot en tornejos. 

M'encantava el tennis però no m'agradava anar sol a tornejos de tennis, tornar-hi l'endemà... Només m'agradaven les gires d'estiu amb tots els amics del club. 

Au padel, primer vaig poder jugar amb els nois que coneixia bé. Després, fent tornejos mixtes a Lió, vaig poder conèixer noies que estaven disposades a jugar amb mi i en particular Camille (Martinet). Amb les noies aquest any hem anat a tot arreu a fer tornejos (P 1000), va ser genial! Vaig redescobrir l'esperit de les gires i vaig millorar molt jugant aquests tornejos.

PM – Què se sent jugant contra els números 1 francesos?

LB - Va ser un "kiff" jugar contra l'Alix i la Léa. Tenia por d'estar completament al carrer. Amb Camille vam aconseguir fer algunes coses de totes maneres. Després, hi ha molta feina per arribar a aquest nivell! Però és molt motivador.

No sé si algun dia tindré aquest nivell però vull seguir progressant!

Millor l'any que ve

PM – Acabar en vuitena posició al Campionat de França ja és bo, no?

LB - Estic molt content d'haver arribat vuitè al Campionat de França amb Camille. Encara hem de millorar per estar al nivell dels 15/20 primers jugadors. Però estic motivat i espero arribar-hi.

L'any vinent espero fer-ho igual o millor!

Louise Bahurel

PM - Com entrenes?

LB - Aquest any entreno a Pringy dos cops per setmana (quan no plou...) amb Philippe Lucca, el meu entrenador de tennis "històric" i padel. Jugo amb els meus amics (tennis) Basile i Alexis, que aquest any són vicecampions juniors de França.

A més, François Authier es va oferir amablement a formar-me. Així que vaig a Lió un cop per setmana. És una gran oportunitat per a mi. També ens entrena en certs tornejos.

Encara que un dia m'agradaria anar a entrenar a Espanya, no és notícia. 

Al meu nivell, crec que encara puc avançar bé a França i he de garantir la meva educació...

Louise Bahurel

PM – Com descrius el teu joc?

LB - Tinc un partit força complet segons els meus entrenadors. M'agrada jugar amb les finestres, defensar i controlar des de la línia de fons i al mateix temps m'encanta enviar "soques" a la Lucile Pothier!

Prefereixo ser a l'esquerra, em sento més còmode i més eficient però de vegades també jugo per la dreta en mixt.

PM – Ja tens algun record que et va marcar?

LB - El meu record més bonic padel és la victòria contra Portugal als quarts de final a l'Eurocopa... l'ambient era boig, vam estar molt tensos amb Thaïs i després de perdre tres punts de partit, vam acabar concloent. Va ser increïble. 

Franck Binisti

Franck Binisti descobreix el padel al Club des Pyramides el 2009 a la regió de París. Des de padel forma part de la seva vida. Sovint el veieu recórrer França anant a cobrir els principals esdeveniments de padel Francès.