Ludovic Cancel li va concedir una entrevista Padel Magazine durant el qual va tornar als seus inicis a la padel, els seus diferents socis, el suport de la seva família o les seves ambicions de futur.

Els tennistes esdevenen bons jugadors de tennis? padel ?

Encaixo en aquesta categoria. Jo era un bon tennista, vaig pujar fins a 0. Al cap i a la fi, és relatiu, però normalment està força bé. En tot cas ajuda per als inicis, colpejar la pilota. Després hi ha els moviments específics del padel.

Al tennis, vaig estar una mica al final, tinc un amic que em va fer provar el padel, Jo estimava. Al principi, hi jugava poc, però després em vaig posar al joc. Aleshores estava a Tolosa, a Toulouse. Padel Club. Vaig començar el padel ara fa cinc anys crec.

Dedicar només a padel

Per la perspectiva de dedicar-me realment a la padel, va ser bastant ràpid. Vaig tenir l'oportunitat de conèixer en Yannick Servat que va ser el meu primer company i teníem més o menys el mateix nivell, fins i tot va ser una mica millor a la sortida. Vam créixer junts al principi, i diria que va passar després d'uns cinc mesos padel per mi.

I després, uns mesos després del nostre primer torneig, com a resultat de'una derrota contra Roumy i Lagrange, vaig començar a entrenar molt més amb aquestes ganes de progressar.

És difícil quan només t'afecta i amb la parella no pots trobar solucions, però això també forma part de l'esport. Ho vaig fer perquè també m'agradava l'esport i m'encanta entrenar-hi, m'agrada quan entreno.

Trobar la parella ideal, la cursa d'obstacles?

Hi ha socis que reben propostes d'altres socis, així que canvien de companys... això vol dir que després de nosaltres també hem de trobar altres jugadors. Per això vaig fer els primers FIP amb Julien Seurin.

Ludovic Cancel Julien Seurin FIP

Però com que tenia altres propostes, va preferir jugar amb altres jugadors. Amb Benjamin Grué, tots dos buscàvem parella, així que va passar de manera natural.

De tornada amb Benjamin Grué

Vam jugar dos anys amb Benjamin. Al final, va ser més del seu costat que va anar malament perquè encara volia que continuéssim junts. Em va culpar de moltes coses, com el fet de no haver entrenat prou.

Em va deixar caure tot de cop. Per exemple, em podria haver dit que de vegades no arribo a la xarxa prou ràpid... Direm que estava més centrat en mi que en ell i els seus padel potser amb ganes de fer massa i de sobte després va anar una mica menys bé dins i fora del camp. Hem preferit parar. Però després va passar el temps, també ho va passar l'any següent amb els socis, fet que el va fer ser un millor soci. Vam tornar a parlar-ne al cap d'un any, així que ara ja és al passat.

Havia jugat amb Matthieu Armagnac abans que Benjamin, però una mica menys a causa del Covid. Durant aquest període també havia jugat una mica amb en Benjamin que no era gaire lliure perquè encara tenia la seva feina de professor de tennis.

La meva relació més llarga padel està amb Benjamin. Tots dos hem evolucionat padel, ell i jo com els millors socis.

A la pista, durant el partit que vam jugar a Borriana, crec que vam jugar bé. Les coses se sentien bastant naturals, fins i tot quan vam practicar per primera vegada. Amb el Benjamí encara tenim jocs complementaris al camp.

El final de l'associació Cancel / Seurin

L'associació amb Julien s'ha acabat, però això no vol dir que no tornem a jugar junts. Però Julien està actualment en una carrera pels punts, així que està més en la perspectiva d'esperar l'últim moment a les FIP per esperar la millor proposta. Si podem fer un FIP junts, potser passarà, en tot cas l'acord de fer tots els tornejos des de principis d'any ja no hi és.

I així jo, a nivell de parella, girarà. Així que allà, vaig fer un torneig amb Benjamin, també estic fent el P2000 amb Benjamin que originalment havia de jugar amb Philémon Raichman que té la mateixa perspectiva que Julien.

Així que tots dos estàvem sols per al P2000, i encara és el P2000 del meu club, així que vull ser competitiu.

Després, també vull anar cap a la dreta perquè crec que puc ser molt més competitiu en grans tornejos com els FIP. A l'esquerra, trobo que de vegades em falta poder, explosivitat. Sóc un bon jugador esquerre, sobretot a l'hivern, però a l'estiu de vegades hi ha jugadors que peguen molt més i trobo que estic pescant una mica. I moure'm cap a la dreta em fa pensar que seria un jugador força agressiu, bo a l'hivern i potser també bo a l'estiu.

Amb Benjamin, de moment, només vam parlar amb el P2000, així que guardo en el meu cap aquesta voluntat de provar-me a la dreta.

Aquest any he fet dos tornejos amb Thomas Vanbauce i m'he divertit a la dreta. Em vaig trobar força competitiu fins i tot en el segon torneig que vam guanyar, un P1000. Pels campionats de França, jugaré amb Matthieu Armagnac.

campionat de França? Pujada de la FIP? Tots dos ?

Sempre sóc a la dreta, a l'esquerra. Jo faig el circuit francès, l'internacional. A nivell internacional, a partir de juliol faré molt més, allà durant dos mesos (maig-juny) estaré bloquejat per feina. És complicat perquè sóc professor d'universitat i no puc faltar a classe.

Però a partir de juliol tinc vacances escolars i la setmana vinent estic al 50% a nivell laboral, per això podré fer FIP, així que el circuit francès, vaig a deixar una mica de banda a partir del juliol. , encara que suposi perdre algunes places a la classificació. Tampoc és dramàtic!

Però no em quedo en aquesta cursa per punts. Prefereixo dir-me que jugo molt pel meu plaer, vull trobar un jugador amb qui em senti molt bé al camp, amb qui em pugui divertir. Per descomptat, puc ser competitiu. Em dic que els punts arribaran.

Però encara cal trobar algú que també tingui un mínim de punts, és més valuós ser cap de sèrie o almenys entrar a la taula. Però de vegades prefereixo jugar amb un noi que tindria menys punts, però amb qui seria més competitiu.

De moment, vull divertir-me, desafiar a millors jugadors, guanyar experiència i seguir progressant!

Nous reptes objectius amb el padel

El que m'agrada padel, és que puc desafiar-me encara més. També agraeixo el fet que siguin dos, encara és genial, no aguantava els moviments sol al tennis.

M'agrada el fet que els tornejos de padel ser més curt. El fet, sobretot quan comences al principi, de perdre, d'encallar partits... és més ràpid. Mentre que els tornejos de tennis, jugues un partit una nit, has de tornar una altra nit, et menja diverses nits.

Crec que per a les persones que tenen vides de parelles i famílies, el padel encara és més divertit ja que triga menys temps.

Ambicions internacionals i a França

Equip França, òbviament això m'agradaria. Em faria molt feliç, però de moment sóc un dels segons millors. I té unes quantes segona mà com jo que són una mica més joves, així que normalment seran una mica privilegiats, així que m'estic separant d'això.

Evidentment, seria un gran plaer i un orgull enorme representar França, però és l'elecció de l'entrenador.

Pel que fa a l'internacional, encara no m'he donat un objectiu de rànquing, sobretot perquè a més les coses canviaran molt en aquest rànquing FIP ja que cada cop hi ha més jugadors en aquest rànquing.

I has d'entrar al Premier Padel en què t'omples de punts, sinó és difícil. Així que no tinc massa objectius de classificació. Només vull fer bons partits i guanyar, el rànquing, vindrà després.

L'aspecte financer

De moment, tinc Oxdog que m'ajuda, però després segueixo buscant patrocinadors. En cas contrari, de moment, és Bernard Cancel, el meu pare (riu) qui em va fer un traspàs que no toco. Realment vol ajudar-me amb aquest projecte.

També és un projecte familiar perquè els meus pares s'hi van posar una mica amb tots aquests vídeos Padel Magazine (riu). Veuen els partits tot el temps i comencen a estar molt bé. Fan les seves petites anàlisis i són justos!

Al tennis, encara em van seguir bé, però el meu germà encara més perquè estava millor, pujava -15. Va continuar encara més que jo, així que és normal... però avui sento que gaudeixen veient-me jugar. padel.

Oxdog: la marca en ascens

Oxdog és una marca que s'està fent un nom en el món de padel. Buscava una marca amb productes de qualitat. Podem dir que estic servit. La marca és jove i, tanmateix, ho té tot per convertir-se en una gran.

Jugo amb l'Ultimate Pro. És una raqueta no massa excessiva, ben equilibrada i que correspondrà a jugadors el joc dels quals no es basa necessàriament en un gran smash. En defensa ho dominem perfectament.

Evidentment, estic molt content de formar part d'aquest equip que ja té grans noms. Oxdog serà una marca imprescindible. N'estic segur.

Una evolució considerable

On més he millorat és en defensa. Al principi quan vaig començar el padel, només tenia un pla A. Quan estava en defensa, vaig llançar i em vaig precipitar a la xarxa. Així que vaig tenir bons reflexos.

Ara, prefereixo quedar-me al fons i fins i tot em trobo una mica perdut en aquesta cosa de lobbing i arribar a bloquejar, que faig menys de cop. Encara em considero un bon defensor, sóc força versàtil.

Ludo Cancel forehand Oxdog 2023

La finestra, l'amic del jugador padel

El que li dic als tennistes és que han de tenir en compte que el got és el seu amic. Així que s''ells han de jugar a bola que serà més fàcil de colpejar després del got, l'han de deixar passar.

Per descomptat, si poden agafar-ho en directe en bones condicions, ho han de fer perquè li prendran temps als seus oponents.

La parella ideal?

Vaig començar padel a la dreta, vaig jugar un any i mig a la dreta al principi. Sóc una mica més esquerrà, la força de les coses ha fet que últimament hagi jugat molt amb esquerrans. Amb el Benjamí he jugat a l'esquerra, així que és cert que he jugat més a l'esquerra els últims anys.

El que busco, evidentment, és un jugador sòlid en defensa, sòlid en atac, que piqui molt fort. Si busco un jugador a l'esquerra, ja ha de fer un bon cop.

A mi quan jugo, m'agrada tocar smash, trobo que encara sóc eficient, i després una bona defensa perquè ha d'estar força estructurada, que podem defensar amb dos.

El que cal, sobretot, és que ens sentim bé tant fora com al camp, que tinguem un nivell relativament equivalent perquè cap dels dos se senti maltractat pel que fa a pilotes tocades.

Eleonore Coulibaly

Quin plaer ser periodista enmig del padel, un esport atractiu en creixement. Espero que gaudiu del contingut ofert. Ens veiem aviat potser a les pistes!

etiquetes