Va ser al voltant d'un deliciós cafè amb el qual vam poder intercanviar Maximiliano Sánchez. Per als qui encara no el coneguin, el natural de Villa Mercedes, a l'Argentina també sobrenomenat “el tiburon” (el tauró), va ser número 1 mundial l'any 2018 al costat del seu amic. Sanyo Gutiérrez.

Torna als seus primers contactes amb el pala i al seu viatge des de la seva infantesa a l'Argentina fins avui.

Roland-Garros: el pinacle

“És un lloc idíl·lic per a nosaltres, jugadors de padel. Mai vam pensar que podríem venir a jugar aquí. Fa dos anys això era impensable. el padel va fer un salt endavant increïble. M'omple d'alegria i d'orgull perquè m'encanta aquest esport i vull veure'l en aquests magnífics estadis (Foro Italico, Roland-Garros..)”.

“És difícil expressar amb paraules l'atmosfera que emana d'aquest lloc. Per a un esportista és el cim. Estar en aquest lloc emblemàtic és sentir-se 100% professional, dir-se que tota la feina feta durant tants anys per fi està donant els seus fruits. Per aquest camp central han passat milers de jugadors, els hem admirat per televisió i avui ens toca".

"Vaig trucar al meu pare per dir-li que volia convertir-me en professional"

"Vaig començar padel quan era molt jove, a la meva ciutat natal de Villa Mercedes, San Luis a l'Argentina. Devia tenir 6 o 7 anys. Els meus germans també van jugar padel i cada cap de setmana recorrem diversos quilòmetres per participar en competicions. Aquest aspecte social també em va agradar perquè vaig tenir l'oportunitat de fer molts amics durant aquest període.

Al voltant dels 15, 16 anys vaig veure que estava en condicions de fer tornejos i això m'agradava, entrenar, treballar per ser competitiu a la pista. Aquí és on vaig debutar al circuit professional de l'Argentina. Quan vaig fer 18 anys vaig prendre la decisió d'anar a Espanya perquè allà era on estaven tots els grans jugadors d'aquest esport. Quan vaig participar a la meva primera competició a Marbella, encara recordo molt bé, em vaig enamorar del circuit professional espanyol i també del país. Així que vaig trucar al meu pare per dir-li que això era el que volia fer: ser professional padel.

A partir d'aquell moment m'hi vaig posar al 100% i el 2008 em vaig traslladar a Espanya per venir a entrenar i convertir-me en jugador professional”.

“Avui hi ha més circuits que abans”

“No va ser fàcil per a mi venir a Espanya.
Avui hi ha molta competició amb diversos circuits que permeten als joves pujar l'escala per poder arribar a les altures. A més, des del punt de vista econòmic padel cada cop millora i com tu has dit, els joves poden tornar més fàcilment a l'Argentina per trobar les seves famílies. És cert que quan ets jove i per aconseguir els teus objectius has de marxar de casa teva, del teu país per un altre lloc a milers de quilòmetres de distància, pot ser difícil. A més d'entrenaments i competicions molt intenses, la nostra ment ens posa a prova.

El fet que avui dia hi hagi més circuits permet que cada cop hi hagi més gent jove a competir."

"L'APT és un gran circuit"

“L'APT és un gran circuit, una estructura important que ajuda enormement al padel desenvolupar. Com us deia, és una opció addicional per als joves que volen embarcar-se en un circuit professional. A Llatinoamèrica hi ha moltes etapes, fet que permet als joves del continent enfilar-se més fàcilment a la competició.

També ajuda el padel per créixer molt ràpidament i crec que és genial".

"Espero que els circuits s'uneixin"

Hem pogut comprovar que aquest any els jugadors no estaven ociosos.
De fet, alguns participaran en no menys de 34 etapes repartides en dos circuits. Una elecció feta fa uns mesos per jugadors que aposten pel nou circuit oficial de la FIP, Premier Padel.

"Sí, 34 tornejos a l'any són durs, però hem decidit apostar per aquest nou circuit i estem contents d'estar aquí presents avui. Ho donarem tot aquesta temporada i l'any vinent per participar en tots els esdeveniments possibles. Tenim obligacions amb el World Padel Tour i Premier Padel però farem l'esforç de fer-ho tot per créixer padel. I després veurem què passa.

Avui Premier Padel es dóna els mitjans per desenvolupar el padel i posa-ho on es mereix. Veurem si d'aquí a dos anys és possible una unió entre les dues entitats i espero que n'hi hagi una pel bé de la padel. Espero molt que hi hagi una unió entre els circuits perquè sigui beneficiós per a la nostra disciplina i tinc moltes ganes de creure-hi."

“Una bona temporada amb Lucho”

“Sóc un jugador que ha aconseguit tots els seus objectius en la seva carrera. Avui el meu objectiu és ser competitiu i sentir-me al màxim. el padel s'ha tornat molt competitiu i odio perdre (riu): vull guanyar tots els partits, torneig rere torneig.

amb Lucho Capra volem guanyar títols, aquest és el nostre objectiu principal. Aconseguiu anotar més punts cada vegada, guanyar partits i intentar jugar tantes finals com sigui possible."

Maxi Sánchez i Lucho Capra

"Kuikma és una marca molt professional"

“Quan Decathlon va pensar en mi per començar una associació, vaig pensar que era genial perquè és una marca molt gran. Crec que treballem bé junts, aconseguim millorar moltes coses i em sento encara més professional perquè és la marca més professional amb la qual he tingut l'oportunitat de treballar”.

Maxi, rocker de cor?

És habitual que els jugadors escoltin música abans dels partits, per relaxar-se o motivar-se. És una gran part del seu ritual previ al joc tancar-se i submergir-se en la seva bombolla.

Què passa amb en Maxi? A falta de fer-ho una rutina, “el tiburon” ens parla una mica més de l'estil de música que escolta.

“M'encanta la música, escolto molt rock argentí i a Madrid tenim la sort que algunes bandes vinguin a actuar a l'escenari. Ara mateix m'agrada especialment una banda uruguaiana que es diu “No te va a gustar”. És el tipus de música que em fa desconnectar i que més m'agrada”.

Victòria aquest dijous contra Miguel Yanguas i Javier Nieto, Maxi Sánchez i la seva parella jugaran aquest divendres a la tarda contra els seus compatriotes Juan Tello i Federico Chingotto per un cara a cara 100% albiceleste!

Sebastien Carrasco

Futur naturòpata i apassionat padel, Seb és el cavaller de salut/alimentació de Padel Magazine. Fa malabars entre pala, quinoa i olis essencials. Des de fa gairebé dos anys que tracta amb la mateixa passió la notícia de la pilota groga.