18è jugador francès de padel (millor rànquing 17) i ex -4/6 al tennis, Marie-Amélie Dardaine, de 22 anys, és força discreta. No obstant això, és el jugador del Top 20 que ha jugat més tornejos aquest any (27)!

Tant és així que avui la dona esquerrana de la regió PACA es llança al 100% al padel. Ens parla dels seus inicis, dels seus dubtes, dels seus èxits i de les seves ambicions.

Del tennis al padel gairebé sense fissures

Vaig començar a jugar a tennis als 3 anys i vaig jugar fins als 20. Vaig assistir al Pôle France de Boulouris, prop de Saint-Raphaël, al sud de França, en la categoria de 12/13 anys. Vaig ser un dels millors jugadors francesos de la meva categoria.

Fins al primer confinament, vaig estar de ple en el tennis, encara que ja m'havia provat una mica padel el 2020. Amb el meu germà, vam comprar una pala i vam participar en un torneig. Em va agradar però vaig continuar amb el tennis. Aleshores, diria que el Covid va trencar la meva dinàmica i la meva evolució al tennis. També vaig tenir potser una mica menys de motivació.

Es podria dir que m'ho vaig posar seriosament padel el 2021. I en només dos anys vaig aconseguir arribar al top 20 francès. Així que, de moment, estic en una molt bona dinàmica, sobretot perquè fa poc vaig guanyar per la primers jugadors de la selecció francesa. Això ens motiva a continuar en aquesta direcció.

Marie-Amélie Dardaine

El COVID va ser el detonant

El maig del 2020 vaig reprendre el tennis després del Covid, però vaig sentir una pèrdua de motivació. Buscava un nou repte i el padel s'ha fet evident. Vaig començar a jugar molt, i sobretot en tornejos.

És cert que sóc més competidor i vaig orientar els meus inicis en el padel directament fora de la competició. A la meva regió, tinc la sort de tenir accés a moltes proves de padel. Sovint són P100 o P250, i era perfecte per començar i progressar.

Un joc aeri, una volea que m'ajuda

Tinc un joc aeri. Al tennis, sempre he fet un bon servei i una bona volea. Crec que aquests avantatges es multipliquen per deu en el padel. Aquest joc agressiu, realment no el trobem al padel. I això és el que em permet evolucionar positivament de moment.

No ens velem la cara. Malauradament, actualment només hi ha uns quants jugadors competitius padel, o almenys no prou. Estaria bé que n'hi hagués més.

Però de sobte, quan jugues una mica i tens la mà del tennis, crec que pots pujar ràpidament a la classificació. A més, abunden els exemples.

Marie-Amélie Dardaine

El nostre 1er P1000 amb Louise Bahurel

Amb Louise, només era el nostre segon torneig junts, i vam aconseguir guanyar el nostre primer P1000 junts, una mica de sorpresa en el sentit que ens vam enfrontar a dos jugadors de l'equip francès que sobre el paper eren favorits.

En el primer set, se'ls va donar un 6/1. I es van despertar. Però sobretot, em vaig dir: "És possible: els podem vèncer!"

Louise hi va creure des del principi. Abans del partit, em va dir que estaven al nostre abast. Però d'amagat, vaig tenir una mica de problemes per creure-ho. Tenia més reserves a la sortida perquè em vaig dir que el pas de moment encara era una mica alt.

Finalment l'objectiu és arribar a aquest nivell i fins i tot intentar anar més enllà. Sabem que entre les noies, hi ha dues jugadores franceses que estan per sobre, és a dir, Léa Godallier i Alix Collombon. En canvi, per darrere, és més jugable, i aquesta victòria en aquest P1000 ens permet esperar un lloc a la selecció francesa.

El detonant amb les pràctiques del Team France

Quan Robin Haziza, la capitana de la selecció femenina francesa, em va trucar per fer aquestes pràctiques, alguna cosa va fer clic. Aquest va ser el detonant.

Vaig fer el curs de selecció l'octubre passat i en Robin em va dir que si volia anar més enllà, havia de fer-ho tot. Així que vaig deixar la meva feina el novembre passat. Vaig ser responsable del sector en una estructura d'assistència a la persona. Ho vaig aturar tot per dedicar-me completament padel. Avui estic al 100% padel.

I no m'amagaré, és clar, que avui el meu objectiu és intentar aconseguir un lloc en aquesta selecció de França el 2023.

La meva parella oficial d'aquest any és Tiffany Phaysouphanh. Hauríem de fer la majoria dels grans tornejos junts, però quan ella no pugui per la seva feina, jugaré amb altres jugadores, com va ser el cas de la Louise.

Marie-Amélie Dardaine

Em vaig animar a començar

Tinc 22 anys. Em van dir que vagi, tens bones habilitats i encara hi ha poca competència entre les dones.

Faig pràctiques a Espanya, a Barcelona, ​​per completar la formació feta al Tennis Padel Club de Bandol que anirà de 4 a 7 pistes de padel aviat.

A més, una acadèmia de padel es va crear al club, la Generation One Academy, amb els entrenadors Aurélien Grandmont i Alexandre Rusovan. Som diverses jugadores per entrenar-hi entre elles Laura Clergue, Marianne Vandaele i Adeline Nadal.

Es busquen esquerrans...

A part de Marie Lefèvre, a França hi ha pocs esquerrans i sabem quanta gent es demanda. Tinc un perfil ofensiu, i evidentment els meus punts forts són les volees i el meu físic.

A més, actualment la prioritat és treballar la defensa, sobretot amb la finestra lateral. El meu físic només em podria ajudar en defensa, on crec que encara tinc un bon marge de millora.

També estem treballant en el meu servei. Aquest és el gran lloc de construcció. Sembla bàsic, però amb un bon servei pots aconseguir fer punts o almenys començar bé un punt des de la primera pilota.

Marie-Amélie Dardaine

Por al judici dels altres

Vaig tenir una mica de por del judici dels altres quan vaig començar padel. Tenia por que la gent em jutjés pensant que estava perdent el temps. Al principi vaig tenir por que la gent pogués pensar que era una mica pretensiós perquè volia llançar-me de ple a la padel i que tenia l'esperança d'estar entre els millors jugadors.

Ara, després dels diferents èxits i en vista del meu ràpid desenvolupament, em sento més legítim.

Quan veig els jugadors anar a Espanya em sento més còmode perquè no sóc l'únic que al final va a l'aventura.

Em vaig llançar al 100% al padel tot i els dubtes d'alguns i crec que avui estic pel bon camí. Vull ser professional. Encara no som com en el tennis pel que fa a ajudes, patrocini, col·laboració, però estic escoltant totes les oportunitats que puguin sorgir dels qui creuen en el meu projecte.

Franck Binisti

Franck Binisti descobreix el padel al Club des Pyramides el 2009 a la regió de París. Des de padel forma part de la seva vida. Sovint el veieu recórrer França anant a cobrir els principals esdeveniments de padel Francès.