Amb només 19 anys, Maxime Deloyer és un dels jugadors més prometedors del club padel belga. Jugador patrocinat per gos de bou ens parla de la seva infantesa, del descobriment d'aquesta disciplina, de les seves ambicions.

"Ho vaig intentar una vegada i no vaig tornar a parar"

Vaig començar a jugar a tennis als 5 anys i vaig continuar durant 7-8 anys. El meu pare un dia va descobrir padel a través de Laurent Montoisy. Va prendre classes amb ell, després em va demanar que vingués. Al principi, no era gaire reactiu perquè m'agradava molt el tennis, però després em vaig deixar temptar. Em vaig seduir.

Montoisy i Deloyer contra GutiérrezTello a Dubai

Vaig deixar el tennis molt aviat. Amb 11 anys vaig ser finalista de la Borman Cup. Aquest és el campionat de Bèlgica més important per a categories joves. Vaig estar al top belga per 3-4. Però vaig decidir parar quan tenia 13-14 anys, perquè aquesta competició ja no m'agradava molt. Vam haver de jugar a la categoria d'adults per agafar el màxim de punts perquè tots els bons joves ja no jugaven a júniors. També vaig encadenar derrota rere derrota. Aleshores vaig decidir fer un any sense cap competició, i durant aquest temps em vaig barrejar amb el padel. Un any després, finalment vaig abandonar completament el tennis per dedicar-me plenament a la meva nova disciplina. Per tant, la transició es va fer entre els meus 12 i 13 anys.

Un veterà de padel malgrat els seus 19 anys!

Sóc un dels únics jugadors purament padel a Bèlgica ja que molts d'ells van començar fa només 3-4 anys. Vaig prendre classes directament amb Laurent Montoisy. L'espanyol Sergio Hernández també em va ensenyar molt sobre les bases padel. Tot això em va fer progressar.

Aleshores va ser el gerent del meu club, Patrick Michot, qui va inclinar la balança pel que fa al meu desig de professionalitzar-me. Des de petit va creure en mi. Fa 4-5 anys que va obrir el seu club i jo vaig ser directament un dels seus primers socis. Després dels estudis, em va oferir pagar dues setmanes de formació a Espanya per poder millorar. Va ser ell qui em va impulsar en el meu progrés.

Però el meu pare i la meva mare també van ser molt favorables per prendre aquesta decisió. El meu pare, jugador padel, mai em va empènyer ni obligar-me a seguir els seus passos, però sempre em va recolzar en les meves pròpies decisions.

"Afavoreix el Cupra FIP Tour"

Vaig començar els FIP a l'abril a Doha on vam arribar a la final amb Clément Geens. Vaig encadenar tornejos per intentar agafar el màxim de punts possible, però és complicat quan no tens parella fixa. El 2023, vaig decidir amb Clément tocar junts. Vam anar una setmana a Espanya a entrenar per tal de crear automatismes. Esperem unir-nos al Top 2023 FIP a finals de 100.

Deloyer i Geens a Doha

Le World Padel Tour, és massa difícil. Cal passar per les prequalificacions, titulacions, s'ha de tenir en compte l'aspecte econòmic. Normalment tindrem Wild-Card per l'etapa a Bèlgica així que ho farem, és clar!

Després, correspon als jugadors triar les seves opcions. Hi ha tres circuits de moment, però és cert que per als millors jugadors del món, per exemple, sempre és millor que l'esport sigui una mica més reconegut i que, per tant, lògicament guanyin més diners.

Un duet ambiciós amb Clément Geens

Des que sóc jove estic pensant a construir un projecte durant diversos anys amb Clément, encara que no n'haguem parlat realment de la durada. Si funciona molt bé. Continuarem. Ell té 26 anys i jo 19. La idea seria construir a Bèlgica, però també internacionalment durant uns quants anys.

L'inici de temporada ha començat molt bé, ja que hem guanyat una bona prova al Club d'Odrimont (2000 punts) per al belga. Padel Ronda. A la final, vam vèncer el molt bon equip François Azzola / Jérôme Peeters en 2 sets (6/4 6/2)/

Entre dubtes, decepcions, interrogants

Mai he tingut cap dubte, perquè sempre he jugat padel per plaer. I no em va deixar mai fins als 17-18 anys. Va ser amb la proposta de Patrick d'anar a Espanya que em va agradar molt el nivell professional. Em vaig dir en aquell moment que gràcies al meu passat al tennis i a la meva experiència al tennis padel, podria fer qualsevol cosa si practicava seriosament.

L'any passat vaig estar molt a Espanya, intento anar-hi el màxim possible per recuperar el temps perdut.

Tornejos a França?

Vam parlar amb Clément sobre això fa 2 o 3 setmanes. Participarem al P2000 a Bordeus a finals de febrer. Ens vam dir que intentaríem el màxim de venir a jugar a França, ja que aquí el nivell és molt alt. Faran bons partits.

Bona relació entre els companys belgues

L'any passat vaig jugar la meva temporada amb Jérémy Gala. Vam acabar vicecampió de Bèlgica. Els nostres principals rivals van ser Clément i Jérôme Peeters. Vam perdre quatre vegades i vam guanyar una, però van ser grans partits. Eren els nostres grans rivals. Ara jugaré amb el Clément i intentarem agafar el títol!

Un estil de joc propi

Sempre he jugat a la dreta padel, perquè era bastant petit i jugava amb el meu pare que sempre és d'esquerres, un hàbit que no ha canviat amb el temps. Sóc molt malament a l'esquerra, perquè no tinc cap orientació!

M'encanta tot el que és explosiu, tornar ràpidament al davant, el hit smash. Intento ser ofensiu el màxim possible, sobretot perquè això també li agrada a Clément, així que creem aquest tipus de jocs junts.

Max Deloyer i el seu famós vibora

És una mica difícil jugar contra jugadors alts perquè sovint piquen molt bé. Els esquerrans també representen una dificultat per a mi, perquè no em sento còmode amb el seu estil de joc, a Bèlgica no n'hi ha molts!

Apunta al Top 4 al proper Campionat d'Europa amb Bèlgica

Un Top 4 seria un molt bon resultat. Espanya, França, Portugal o fins i tot Itàlia són nacions molt grans. Però el nostre equip és cada cop més fort, així que donarem tot el possible per aconseguir el lloc més alt de la classificació. Els 4 primers seria un resultat força bo, però si ho podem fer millor, ho farem.

Trobeu l'entrevista sencera, incloses les preguntes i respostes i informació sobre la seva raqueta en vídeo aquí:

Xan és fan de padel. Però també el rugbi! I les seves publicacions són igual de punyents. Preparador físic de diversos padel, descobreix publicacions atípiques o tracta temes d’actualitat. També us dóna alguns consells per desenvolupar el vostre físic padel. Clarament, imposa el seu estil ofensiu com al camp de padel !