Nalle Grinda va experimentar el principi de padel a Mèxic. Des d'aleshores, s'ha fet camí a través del padel fins a convertir-se en director de WPT Blockchain.com de Miami.

Testimoni del naixement de padel

Nallé Grinda: “Em vaig posar padel el 1980, quan només tenia quatre anys. A través del seu millor amic, Tony Murray, mel pare sabíem Enrique Corcuera , l'inventor de padel. Tony tenia una casa prop d'Enrique's a Las Brisas, Acapulco. Hi hem estat quatre o cinc anys seguits. Al barri hi havia cinc o sis cases on cada propietari havia construït el seu terreny padel. Tots eren tennistes i els encantava jugar padel sencer. Abans feien festes a les cases dels altres. I a cada casa li agradava crear les seves pròpies regles, en funció de determinades limitacions, opinions o capritxos."

“Totes les pistes d'Acapulco tenien mides i configuracions diferents. La longitud de la pista podria variar entre 18 i 20 metres. Alguns feien servir les parets de la casa. Cada cort tenia les seves particularitats. La pista estàndard ara està fixada (20m x 10m). Però aleshores tot era flexible, inclòs el maquinari utilitzat."

Els primers campionats del món

Nallé Grinda: "Recordo com van tenir la irònica idea de jugar els 'Campionats del Món de padel”. Tenien 16 anys. De fet, eren els únics jugadors “serios” del món, com els agradava dir."

"Però, en conjunt, al llarg de la meva joventut, el padel era només un joc divertit. El meu oncle tenia una casa a Saint-Tropez on vam poder jugar molt padel també. Però, només era un joc per a mi, la meva primera passió real va ser el tennis."

inzerillo grinda canet victòria

Els autèntics inicis en el padel

Nallé Grinda: "Vaig fer estudis esportius a França i, dels 17 als 21 anys, vaig jugar a tennis professionalment, participant en tornejos a Europa, als Estats Units i alguns a Sud-amèrica. Però, a causa d'una sèrie de lesions i operacions, vaig decidir anar a jugar a la UCLA, on vaig rebre una beca completa. Amb 24 anys em vaig graduar i va ser llavors quan vaig redescobrir el padel sota una nova llum."

"Tornant a Niça, d'on és la meva família, vaig trobar al diari un article d'un anunci d'un quart de pàgina per venir a descobrir un partit d'exhibició amb Gaby Reca, Juan Martin Diaz, Hernan Auguste i Fernando Belastaguin. Va ser l'any 2002. Els organitzadors del partit, Gilbert Dalbergue i Claude Baigts, president de la federació francesa de padel en aquell moment, eren molt apassionats padel que van fer tot el possible perquè aquest acte fos un èxit."

Representar França

Nallé Grinda: "Durant aquest torneig vaig conèixer Claude Baigts i, després de veure les meves qualitats com a tennista, em va empènyer a jugar. padel per a la selecció francesa. Així doncs, l'any 2002 vaig participar al mundial de França a Mèxic. A la primera volta, jugant amb Sebastien Corbelli, un altre tennista acabat de convertir, vam guanyar el nostre primer partit amb facilitat. A la segona volta, però, ens vam trobar amb argentins, que eren cap de sèrie 12. Vam guanyar el nostre primer partit tranquils i després vam saber quin era el real. padel, ja que vam perdre 6/1 6/0. Va ser un nivell completament nou per a nosaltres."

"En aquell moment, vaig tenir una carrera fugaç a la televisió. Vaig estar al programa Fear Factor a la Patagònia, Argentina, i vaig allargar la meva estada per a un entrenament intensiu a “El Monasterio” de Buenos Aires, amb el famós entrenador Nito Brea i alguns dels millors jugadors del món. Vaig aprendre els fonaments reals del joc, des de la posició a terra fins a la rotació a les cantonades, passant per la chiquita i totes les opcions aèries. A partir d'aquí, no vaig mirar mai enrere. Vaig jugar a la selecció francesa els deu anys següents."

El seu viatge per organitzar el WPT Miami

Nallé Grinda: "Avancem ràpidament fins al 2014, m'havia traslladat a Miami. havent-se conegut wayne boich gràcies a les meves connexions en el tennis, vaig aconseguir convèncer-lo perquè ho provi padel quan estàvem de vacances a Niça. Quan vam tornar a Miami, li vaig mostrar a Wayne l'únic tribunal que hi havia padel ubicació de la ciutat. I molt ràpidament, es va enamorar. Tant és així que va transformar la pista de tennis de la seva casa de South Beach en un luxe padel."

"Un cop construït l'edifici, Wayne i jo ens vam convertir en les cares més visibles del padel a Miami. Vam portar alguns dels millors jugadors professionals, inclòs Juan Martín Díaz, que encara era el número 1 del món, per jugar partits pro-am. L'any següent, el 2015, vam donar la benvinguda als vuit millors jugadors del món, acompanyats dels seus patrocinadors. Gràcies a la dinàmica de padel que va creixent cada any i formant un bon equip (Wayne Boich, Dani Homedes i jo mateix) vam poder pujar i guanyar acollint el WPT aquest any a Miami."

Juan Lebron Nallé Grinda Semmler

"Donat l'èxit de l'esdeveniment de Miami, estem segurs d'organitzar altres esdeveniments en el futur. Per descomptat, Miami serà un centre clau, però esperem tenir altres esdeveniments als Estats Units també el 2023".

Aquesta entrevista va ser realitzada per Dial Minter durant el WPT a Miami el març de 2022.

Pels seus noms, podem endevinar els seus orígens espanyol i italià. Lorenzo és un multilingüe apassionat de l'esport: el periodisme per vocació i els esdeveniments per culte són les seves dues potes. És el cavaller internacional de Padel Magazine. Sovint ho veuràs a les diferents competicions internacionals, però també als grans esdeveniments francesos. @ulldepadel a Instagram per veure les seves millors fotos padel !

etiquetes