Classificats per als campionats francesos, Nicolas Lamontagne i Jordan Bouchez, procedents de Nova Caledònia, ens expliquen els seus inicis a la padel, la seva qualificació per a aquests Campionats francesos així com la seva valoració padel Caledonian a través d'una entrevista creuada.

“Només hi ha 2 estructures de padel a Nova Caledònia”

Padel Magazine : Com vas descobrir el padel ?

Nicolas Lamontagne : "Vaig descobrir el padel a l'illa de la Reunió el 2017. Vaig jugar a futbol 5 en un gran complex esportiu on hi havia 4 pistes de futbol. padel. Em van convidar a una festa de "descoberta" i de seguida em va enganxar! “

Jordan Bouchez : "Jo sabia el padel gràcies al meu antic professor de tennis que sempre m'ha marcat: era Alain Henry, un home que coneix un lloc important en el padel Francès. "

Padel Magazine : On jugues?

Nicolas : “Només hi ha dues estructures a Nova Caledònia: la lliga de tennis té dues pistes i la Club Mont Coffyn dues pistes també. He jugat molt en aquests dos complexos, depenent de la disponibilitat de pistes. “

Jordan : “Actualment jugo a tennis padel Club Mont Coffyn de Nouméa. He jugat molt a tennis des de ben petit a la competició de la segona sèrie. Però també em vaig centrar molt sovint en els esports de lliscament. “

Debilitats tècniques, però un fort esperit competitiu

Padel Magazine : Quins són els teus punts forts i febles en aquest esport?

Nicolas : “Tinc moltes mancances tècniques tant per la manca d'entrenament com per la pràctica autodidacta del tennis. He agafat molts mals hàbits pel que fa als gestos, sobretot en els smash. Intento compensar amb una bona defensa. Vaig tenir l'oportunitat de fer classes padel amb Mickaël Grenier a la Reunió Padel Club i amb Mathieu Feyler a Nova Caledònia. Aprofito per saludar-los a tots dos perquè m'han ajudat molt a progressar, en tots els fronts. “

Jordan : “Els meus punts forts en el padel sens dubte són la meva motivació i el meu esperit competitiu. No pretenc ser el millor durant els campionats francesos, però ho donaré tot tant pel meu company com per representar Caledònia, que està una mica enrere.

Les meves debilitats, diguem que en el joc em falten molts automatismes i espero que Caledonia tingui professors formats per omplir els meus buits. “

Padel Magazine : Què en penses de la teva parella? (Avís, aquesta és una pregunta trucada)

Nicolas : “Jordan és un molt bon jugador, de tennis i de padel. Es troba còmode tècnicament, sobre la marxa i a nivell de smash. És capaç de variar els efectes i el tempo. Per tant, som més aviat complementaris. Ha patit força les lesions els darrers anys, però torna bé. Li pot passar "crack" mentalment en una pista de padel però sempre ha tingut el control d'aquests campionats. Em va agradar jugar al seu costat. “

Jordan : “Tinc una parella d'or, un home tranquil, que omple les meves debilitats, que té les paraules adequades en el moment adequat! I som força complementaris. Has de saber que en Nico és el primer company que vaig tenir a Caledònia i oferir-li la victòria als campionats de Caledònia és la meva major satisfacció. “

“Va ser instintiu, el Nico em va trucar i va començar l'aventura! “

Padel Magazine : Explica'ns la teva aventura durant aquestes qualificacions?

Nicolas : “Va ser un cap de setmana molt agradable, en un ambient esportiu i familiar. Ho vaig poder compartir amb la meva parella i la meva filla de tres anys que van veure la majoria dels meus partits i va ser molt important per a mi. Va ser especial perquè va ser el meu últim torneig al territori abans de tornar a l'illa de la Reunió per a nous projectes professionals. A més, resulta que diversos favorits de Nova Caledònia no estan inscrits en aquests campionats, per diferents motius. Va ser, doncs, una oportunitat inesperada per a nosaltres convertir-nos en un dels equips favorits en un gran torneig, en un territori on els padel està en ple desenvolupament. No volíem perdre la nostra oportunitat.

Pel que fa a l'ambient i el context, a vegades hi havia un centenar de persones al complex de la lliga de tennis i a les grades. Això de vegades generava una mica de tensió i vam sentir alguns jugadors una mica tensos pel tema i el context, nosaltres primer. “

Jordan : No havia d'estar present en aquests campionats, perquè havia de tornar a França. No obstant això, es van avançar una setmana abans de marxar! I va ser instintiu, em va trucar en Nico i va començar l'aventura.
Hem entrenat una mica abans, sense tenir massa temps tampoc, ja que a Caledònia només tenim quatre pistes de moment.

Diversos dels meus socis habituals estaven absents d'aquests campionats, per diferents motius. Amb Jordan ens havíem plantejat jugar junts diverses vegades, però les seves lesions i el Covid-19 havien decidit el contrari. Afortunadament, tots els llums van ser verds per aquests campionats i vam aprofitar l'oportunitat."

Nicolas-Lamontagne-Jordania-Padel-Caledonia-en-acció

Padel Magazine : T'has sortit amb la seva en partits de vegades complicats.

Nicolas : " Sí, la nostra aventura a la classificació va ser intensa. Vam caure a la pitjor de les piscines i la nostra taula final va ser difícil fins al final. Els partits van anar bé a la general excepte a la final on els nostres rivals van avançar 8-7 en el super tie-break del tercer set, amb dos serveis per seguir. Va quedar en res. Hem pogut mantenir la calma i la unitat, i enfortir el joc en els moments difícils. M'he divertit molt a la pista. “

"Esperem representar Nova Caledònia amb dignitat i vendre cara la nostra pell! “

Padel Magazine : Espereu crear una sorpresa al campionat de França? Quines són les teves ambicions en aquest esport?

Nicolas : " (Riu) No. Esperem representar Nova Caledònia amb dignitat i vendre cara la nostra pell. No s'atorgaran punts. Només esperem passar-ho bé i guanyar experiència.

Som ben conscients que venim d'un territori amb un nivell de padel entre les més baixes de tot el territori nacional. No tenim cap ambició especial, excepte jugar al màxim de les nostres capacitats i arribar el més lluny possible. “

Jordan : “Els nostres objectius per aquests campionats són divertir-nos, divertir-nos i sobretot lluitar encara que ens haguem de corregir. Em considero afortunat de poder participar als campionats amb tanta sensació de relaxació i serenor. “

Nicolas : “Tinc 37 anys i el meu desig és jugar el màxim de temps possible i arribar a un nivell satisfactori travessant tants nivells com sigui possible. Per a això, la primera condició és passar-ho bé i gaudir del magnífic ambient que gira al voltant d'aquest esport. “

Jordan : “L'ambició desitjada en aquesta competició és millorar-nos per suplir les nostres mancances. No us enganyeu, quan veieu Benjamin Tison i altres, realment hi ha un pas per sobre. Però jugar contra els millors és un honor i una experiència única. “

Confiat en el "progrés clar" del padel Caledònia

Padel Magazine : La teva opinió sobre el desenvolupament de padel a Nova Caledònia?

Nicolas : “Aquests campionats van arribar un any després del naixement de la padel a Nova Caledònia, i van permetre mesurar el progrés de tots els jugadors. Cada cop defensen millor, i la intensitat dels partits es dispara, és impressionant! Amb l'arribada de noves pistes i professors formats i qualificats, estic segur del clar progrés global de la padel Caledònia durant els propers anys. “

Jordan : ” Caledònia va un pas enrere, però donat l'èxit d'aquest esport, el retard es veurà atrapat! Estic segur. Tingueu en compte que jugadors molt bons com Nicolas Ngodrela aconseguiran molt ràpidament avançar els futurs jugadors caledonis, i per què no integrar els caledonians al circuit professional. “

Foto-Grup-Padel- Caledònia

"Les coses bones arriben als que esperen..."

Padel Magazine : Tens enllaços amb altres illes, al voltant del padel ?

Nicolas : “Aviat tornaré a l'illa de la Reunió, on el nivell no hi té res a veure. Molta infraestructura i molts jugadors, per un nivell clarament superior al de Nova Caledònia. No podia haver esperat fer el sorteig final allà a les Territorials. Va ser el meu antic entrenador, Mickaël Grenier, qui els va guanyar i estic molt content per ell. No puc esperar per tornar a les pistes de Reunió perquè tindré l'oportunitat de confrontar-me amb jugadors excel·lents en clubs molt estructurats amb ambients molt festius i amistosos. “

Padel Magazine : Quins creus que són els punts forts i febles de la padel ?

Nicolas : ” Quines fortaleses. Un esport divertit, emocionant, unificador i menys traumàtic per als nostres vells cossos (riu). Em vaig tornar addicte! “

Jordan : “Pel que fa a la força, diria que és un esport molt divertit a l'abast de tothom, amb marge de progressió bastant ràpida. Fins i tot puc dir que jugar amb jugadors de tots els nivells és un autèntic plaer.
Pels punts febles, diria una manca de professors competents en la matèria, una dinàmica encara a càmera lenta (torneigs, estructures). Però tot arriba en el moment oportú a qui sap esperar.

M'agradaria agrair especialment al Sr. Alain Henry els seus savis consells quan vaig començar. I sobretot tots els meus amics de padel amb qui passem grans moments abans i després de les sessions. “

Nasser Hoverini

Apassionat del futbol, ​​vaig descobrir el padel el 2019. Des de llavors, ha estat un amor boig amb aquest esport fins al punt d’abandonar el meu esport favorit.