Aquest diumenge va ser sinònim de P500 a Saint-Louis, al sud d'Alsàcia. A un tir de pedra de les fronteres suïssa i alemanya, setze equips van competir pel trofeu a les tres pistes cobertes del 4Padel local.

Generalment dominants als P500 alsacians, però també els de Montbéliard (Doubs), els Mulhousiens Teri Groll (71è francès) i Diego Garcia (71è) eren en gran part favorits sobre el paper contra parelles menys ben classificades, amb llistes de premis menys nodrides.

El cap de sèrie 1 va desafiar

Però des del seu primer partit, als quarts de final, la parella Groll/Garcia es va veure més que desafiada per dos jugadors només 396 i 873: els estrasburgers Guillaume Olivier i Clément Wolff, dos bons tennistes, van jugar amb valentia la seva sort, no cedint només 7/6 7/6, abans de comptar un break per avançat al segon set.

La semifinal va ser menys disputada pel cap de sèrie 1, enfrontant-se a la parella sorpresa d'aquest primer P500 de l'any a l'Alt Rin: malgrat la seva mida, Jonathan Ortschitt (1306è) i Martin Schmuda (1913è) no ho van fer. el pes. Però ho van compensar guanyant el partit pel 3r lloc contra Charles Georg (293è) i Stéphane Jacky (445è).

A la final, Groll/Garcia va trobar el cap de sèrie 2, format per Tiphaine Holderbach (151è) i el gegant Julien Motz (558è, 2,04m). I aquest últim, tot i una classificació més baixa, va començar millor el partit, guanyant el primer set amb un 6/3. Els mulhousiens van reaccionar al segon, van guanyar 6/3, abans d'apretar el partit al final del partit i concloure amb un altre 6/3.

Tornar als 50 primers?

Una victòria que permetrà a aquests dos tennistes que juguen molt poc padel per acostar-se a la seva millor classificació: Garcia va assolir el 48è lloc i Groll va ser el 32è a França el 2021, l'endemà del seu quarts de final del campionat de França, després d'un "perf" memorable a 1/8!