Antic àrbitre de futbol convertit en futbol padel, Peter Claeys va traçar un camí que el va portar des dels camps de futbol de Bèlgica fins a les pistes de padel internacional. Comparteix la seva experiència, reptes i aspectes més destacats, oferint una mirada darrere de les escenesarbitratge.

Del futbol al padel

“La meva carrera com a àrbitre va començar als camps de futbol, ​​on vaig estar més de 20 anys. No obstant això, el padel va captar el meu interès i em va portar per un nou camí. Vaig començar arbitrant partits d'exhibició a Bèlgica. Això em va portar a seguir un curs d'arbitratge de la FEPA a Portugal, que va marcar el veritable inici de la meva carrera a la padel".

Des dels seus inicis a l'APT fins Premier Padel

“El meu viatge en l'arbitratge padel va enlairar amb el meu primer torneig APT a Lieja l'abril de 2021. Aquesta experiència va ser el trampolí per a la meva participació al WPT de Brussel·les el maig de 2022. També vaig tenir l'honor de participar al Mundial Padel Lliga el juny del 2023, i aviat arbitraré Premier Padel a Riad, al febrer".

Partits tensos

“Entre els partits més difícils que he arbitrat, penso en un partit a l'APT Kungsbacka. Vaig haver de confiar en els meus coneixements d'espanyol per prendre decisions correctes, una veritable prova de les meves habilitats lingüístiques. També penso en un partit de l'APT a Hongria on vaig haver de prendre una decisió important donant un penal en un moment clau del partit, una prova de criteri i fermesa. Finalment, a l'APT del Tenerife, vaig arbitrar un partit tens entre els exsocis Oliviera i Torre, que va obligar a avisar ambdós jugadors.

Trobada amb celebritats

Un altre moment destacat que se m'acut va ser a l'APT a Suècia perquè vaig poder veure les llegendes del tennis Thomas Johansson i Jonas Bjorkman jugar l'un contra l'altre. També vaig tenir l'oportunitat de conèixer personalitats esportives com Charles Leclerc després d'un partit de celebritats”.

Charles Leclerc i Peter Claeys

Els seus millors moments

“El meu primer partit oficial com a àrbitre de cadira al quadre principal del WPT Brussel·les 2022 va ser una fita important en la meva carrera, ja que va marcar la meva entrada a l'àmbit del torneig d'alt nivell. L'any següent, al WPT Brussels 2023, vaig tenir l'honor d'arbitrar diversos partits a la pista central.

Le World Padel Tour a Amsterdam va ser un moment emotiu perquè va ser el meu últim partit al WPT. I després, l'experiència única d'arbitrar a Dubai amb els millors jugadors del món va ser un punt important, perquè em va permetre competir al més alt nivell del món. padel a tot el món ".

Dorian Massy

Nou seguidor de padel, Em fascina aquest esport dinàmic que combina estratègia i agilitat. Trobo en el padel una nova passió per explorar i compartir amb tu Padel Magazine.