Derrotat als vuitens de final al costat de Ricky Martinez durant el FIP Gold Perpinyà, va dir Sam Jones al micròfon de Padel Magazine per tornar a la reunió, l'evolució de la padel al Regne Unit així com la de la seva carrera.

Condició física, factor X de la reunió

Padel Magazine : Sam, primera pregunta, com va anar la reunió?

Sam Jones : “Va ser un bon partit, hem perdut en 3 sets. El primer set el vam guanyar, anàvem avançant 4-1 i pensàvem que teníem bones possibilitats de guanyar aquest set amb força facilitat... però bé, la cosa es va complicar però tot i així vam acabar guanyant, ronda 7-5.

En els altres dos sets, sincerament, la meva condició física va baixar en moments clau i malauradament va ser fonamental mantenir el nivell de joc des del primer set. Vam acabar força dominats: 6-1 6-2.

Però va ser un bon partit per a nosaltres, vam lluitar bé, va ser difícil mantenir el nivell del primer set amb el temps i sobretot quan el meu físic em va decepcionar. »

Padel Magazine : En el primer set en Ricky i tu potser eres més forts, més complets. Tanmateix, quin va ser el moment clau, el punt d'inflexió d'aquest partit?

Sam Jones : “En el primer set vam jugar molt bé, i davant meu crec que no van jugar el millor possible. padel. A la segona i tercera, evidentment, van pujar de nivell i a la inversa vam baixar una mica, sobretot físicament.

El nivell que estàvem jugant es basava en l'explosivitat, l'ambició d'anar sempre endavant i ser agressius a la xarxa... i després van canviar el seu pla de joc, i van ser millors que nosaltres en tots els aspectes del joc al segon i tercer set. »

"Ells poden jugar a aquest nivell 15h/dia, mentre que jo només puc jugar 1h o 2"

Padel Magazine : Si ho entenc bé, l'aspecte físic va jugar un paper important en aquest partit. Creus que en els propers tornejos això canviarà i tindreu més possibilitats d'anar més enllà?

Sam Jones : " Sí, per suposat ! Ara em vaig adonar que la forma física és realment un aspecte clau del joc, així que entrenaré molt per solucionar-ho, perquè pel que fa al nivell puc competir absolutament amb aquests jugadors. Però la diferència és que poden jugar a aquest nivell 15 hores al dia, mentre que jo només puc jugar a aquest nivell 1 o 2 hores, això compta molt.

Realment em vaig adonar que potser els trets no han de ser "tan bons", però la condició ha de ser al 100% i definitivament hi treballaré ara. »

” A Espanya vam escalfar a les pistes de padel, abans dels meus entrenaments de tennis "

Padel Magazine : Ara parlem de la teva carrera. Com vas començar el padel ? Quines van ser les coses que t'han fet enamorar padel ?

Sam Jones : “Sempre he estat un noi amb passió pels esports de raqueta, he jugat a tennis tota la vida des dels 3 o 4 anys.

Jo anava a Espanya a practicar tennis i, per descomptat, allà padel és molt important. I de sobte ens vam escalfar a les pistes de tennis. padel abans de començar els nostres entrenaments de tennis i va ser llavors quan vaig començar a adonar-me que m'estava divertint.

Però a Anglaterra no existia, ni tan sols ho sabia. Va ser quan tenia 15 anys que va començar a passar al Regne Unit i concretament al meu club de tennis. I va ser llavors quan vaig començar a jugar per primera vegada amb un entrenador que em va donar lliçons padel, i vaig dir "Wow, això és molt divertit". Vaig acabar jugant més padel tennis a finals d'aquell any i així va començar l'aventura. »

"Anys per darrere de Suècia, Itàlia i França"

Padel Magazine : La majoria de vegades, parlem d'Espanya, Itàlia i fins i tot de Suècia, però no tant del Regne Unit. Com jutja l'evolució del mercat? padel a Anglaterra ?

Sam Jones : « Sens dubte, el mercat està creixent, ara cada cop hi ha més patrocinadors que hi inverteixen. La LTA (Federació Anglesa de Tennis) ha començat a donar més diners als clubs per donar suport a la seva construcció i desenvolupament. A Londres en general els preus són molt alts i hi ha molt poc espai, així que pagar els lloguers és molt i molt complicat.

Òbviament, Londres està creixent gràcies als patrocinadors, però encara estem anys enrere de Suècia, Itàlia o fins i tot França. »

Un estiu dedicat al treball físic

Padel Magazine : Sobre les teves notícies, quins són els tornejos on ens podríem veure aviat?

Sam Jones: “Jugo molts tornejos de la FIP, tinc l'oportunitat de viatjar molt i m'agrada molt. Tinc 22 anys, sóc jove i intento aprofitar aquesta experiència per viatjar i explorar els quatre racons del món.

Tornaré a Londres per fer un petit descans, no realment un descans... Vaig a treballar la meva forma física durant l'estiu. I segur que a l'agost tornaré a viatjar i veurem què em depara el futur. »

Per trobar l'ITW sencer, passa aquí:

Nasser Hoverini

Apassionat del futbol, ​​vaig descobrir el padel el 2019. Des de llavors, ha estat un amor boig amb aquest esport fins al punt d’abandonar el meu esport favorit.