Daniel “Sanyo” Gutiérrez confia Padel Magazine durant un entrevista exclusiva. Mireu la primera part de l’entrevista: l’home que hi ha darrere de padel.

Daniel o Sanyo, però no Carlos!

Lorenzo Lecci Lopez: Carlos Daniel Gutiérrez, però tothom et diu Sanyo. Per què preferiu aquest sobrenom al vostre nom real?

Sanyo Gutiérrez:"Aquest sobrenom prové de l'actor que va anunciar els televisors Sanyo als anys 90. Prefereixo que em diguessin Sanyo o Daniel. El nom que no m’agrada és Carlos. Amb tot el meu respecte per Carlos, però no em preocupo per mi mateix. No em sento identificat amb aquest primer nom i, si em crida per aquest nom, no miro enrere ”.

La pujada al padel

Lorenzo Lecci Lopez: Com vas començar a jugar padel ? Havíeu de triar entre altres esports?

Sanyo Gutiérrez:“Quan era jove feia molt esport. El meu pare jugava a tennis i els meus primers intercanvis eren a pistes de tennis. Mentre el meu pare jugava amb els seus amics, jo petava a la paret. I a principis dels 90, el padel va començar a estar de moda i va començar a tocar padel. Així que per a mi va ser el mateix, el vaig acompanyar i vaig jugar contra una paret. Així és com el meu padel".

“També vaig jugar futbol. El meu pare sovint em preguntava si volia provar sort en un club. En el meu cercle d'amics vaig destacar una mica, així que quan tenia 16 anys vaig anar a un club. M’anava bastant bé, però no em va agradar l’ambient, de manera que em va costar una mica. Així que he preferit continuar al padel".

Lorenzo Lecci Lopez: I després comences a jugar torneigs. Expliqueu-nos aquest període.

Sanyo Gutiérrez:“Vaig jugar tots els torneigs de la meva ciutat. I als 15 anys, quan vaig començar a millorar realment, jugava a primera divisió i vaig viatjar molt a Mendoza, San Juan, Còrdova. I amb tots aquests viatges, vaig poder progressar. No tenia entrenador, m’entrenava amb el meu germà. Vam jugar amb altres parelles dues vegades per setmana durant dues o tres hores. Vaig progressar fins arribar al nivell professional a l'Argentina ".

padel-SanyoGutierrez-Marbella19-01-800x445

"L'esport no és un sacrifici"

Lorenzo Lecci Lopez: Veiem que molts argentins tenen dificultats quan arriben a Espanya. Com va ser la vostra experiència de canvi de continent?

Sanyo Gutiérrez:“És evident que és difícil quan es pren la decisió d'abandonar el seu país. Ho heu de fer amb ganes reals de fer-ho per aquest esport. A nivell sentimental, és molt difícil. Però vés amb compte, per a mi, viure del teu esport ho és tot un privilegi, i els que diuen que és un sacrifici és mentida. Però és cert que sortir d’Argentina va ser una mica difícil. Però el meu objectiu era clar i tampoc tenia una alternativa real. : o jo estava jugant padel, o vaig treballar amb el meu pare i el meu germà en un taller de pintura. Hauria estat molt feliç, però no tenia cap altra manera. Vaig tenir molt bons resultats a padel, així que vaig decidir anar a Espanya ".

“Els primers anys van ser difícils aquí. Enyorava molt la meva família, però després vaig començar a traçar el meu curs. Ara tinc la meva pròpia família amb la meva dona i el meu fill i estic completament vinculat a Espanya ".

"La persona que més estimo"

Lorenzo Lecci Lopez: Vostè és el pare del petit Bruno des de fa poc més d’un any. Com ha canviat ser pare per a vostè i hi ha hagut influència en el tribunal?

Sanyo Gutiérrez:“El que diré és una mica contradictori. Ha aparegut la persona que més estimo. Mai he tingut aquest amor tan fort, però també han sorgit els temors més grans. Jo era una persona valenta que no tenia por de res i ara tinc moltes pors relacionades amb el meu fill ”.

Una admiració per Messi ... i per Bela

Lorenzo Lecci Lopez: Vostè té el Signatura de Leo Messi tatuada al braç. D’on ve el vostre amor per Leo?

Sanyo Gutiérrez:“No sóc el típic fanàtic que hi pensa tot el dia. Però admiro Messi, més enllà de quan té la bala als peus. Un argentí que no pensa de la mateixa manera s’equivoca. Sempre ens representa de la manera correcta. Alguns poden pensar que no és el millor, o prefereixen Maradona, és a dir, segons els gustos de cada persona. Però és impossible discutir el fet que Messi ens representa molt bé a nivell mundial. Com a atleta, com a persona, aquest és un exemple ”.

Lionel Messi Padel Sanyo

“No he tingut l'oportunitat de compartir molt de temps amb ell. M’encantaria poder-lo escoltar. Ara tinc la possibilitat de jugar Bela i m'encanta escoltar-ho. Amb aquesta gent, es pot aprendre molt fora del terreny de joc ".

Lorenzo Lecci Lopez: Podem comparar Bela amb Leo Messi?

Sanyo Gutiérrez:"És clar. Ara tinc la sort de tenir-lo al meu costat i estic aprenent de tot. Segur que deu tenir defectes, però quan em diu alguna cosa, m’encanta escoltar-lo perquè és un aprenentatge sobre la vida".

"Bela és el millor de la història ”

Lorenzo Lecci Lopez: Qui és el millor jugador de la història padel ?

Sanyo Gutiérrez:“De vegades es diu que el millor és qui guanya més, i és possible, però el padel és un esport per a dos homes, de manera que és difícil triar el millor. jo diria que Fernando Belasteguin, i no per tot el que va guanyar, sinó per l’evolució del seu joc. Com a número 1, mai va deixar de millorar. Cada any venia amb una nova arma. Ara és el jugador més complet ”.

“Hi ha jugadors com Lebron o Galan que de vegades supera el nivell de joc de Bela en la seva carrera. Es tracta de jugadors que tenen tanta facilitat que us poden evitar completament. Són molt complets. Però el que ha fet Bela és tenir un nivell excel·lent durant molts i molts anys ”.

"Aleshores Juan Martín Díaz era un gran jugador d’atac, avançat al seu temps, però, tenint-lo al davant, no vaig veure un jugador molt complet. Sabia que si el podia aconseguir darrere podia guanyar. Mentre que Bela no: em podria vèncer en totes les condicions ”.

sanyo-gutierrez-fernando-belasteguin-semifinals-adeslas-madrid-open-2021-_dsc0042-copia-1170x658

Una carrera d’entrenador

Lorenzo Lecci Lopez: Series entrenador al final de la teva carrera?

Sanyo Gutiérrez:"Sí, segur, m'encantaria. Vaig en aquesta direcció. Quan tinc una mica més de temps, començaré a formar-me com a entrenador. Ara mateix puc ser entrenador a la banqueta i veig algunes coses, però no em veig com un gran entrenador. Fa temps que no faig classes. Quan acabo la carrera, m’agradaria reprendre la formació de joves i transmetre la meva experiència ”.

Lorenzo Lecci Lopez: a quin equip de futbol recolzeu?

Sanyo Gutiérrez:“Sóc més per al Barça, tot i que no sóc fan. Però prefereixo guanyar el Barça i perdre el Reial. Però el Real es mereix tot el meu respecte. Quan arriben els grans jocs, guanyen. I també River Plate a Argentina! 

Pels seus noms, podem endevinar els seus orígens espanyol i italià. Lorenzo és un multilingüe apassionat de l'esport: el periodisme per vocació i els esdeveniments per culte són les seves dues potes. És el cavaller internacional de Padel Magazine. Sovint ho veuràs a les diferents competicions internacionals, però també als grans esdeveniments francesos. @ulldepadel a Instagram per veure les seves millors fotos padel !

etiquetes