jeremy Scatena, el número 1 francès deAPT Padel Tour ha tornat.

Significa una remuntada molt convincent amb aquesta gran victòria amb la seva parella argentina, Facundo Domínguez, durant l’APT Future 500 a Fuengirola.

Recordem que sí el primer francès a guanyar una competició APT, i que ho és potser en camí de guanyar-ne un de nou!

Durant una entrevista per a Padel Magazine, Jeremy s'obre sobre els seus moments difícils, la seva temporada i el seu futur.

"Estic en les meves emocions i la meva espontaneïtat"

FB: Tres victòries consecutives, que es remotiven després d'un període complicat?

JS:  Ah, sí! Vaig decidir tornar a fer tornejos francesos perquè és important per a mi competir amb tot el que això implica: trobar els meus companys, els meus seguidors, provar el meu físic, la meva ment, gaudir de tornar a jugar, guanyar.

Al costat de l’APT, el futur 500 va ser per a mi un torneig ric en emocions; Feia molt de temps que no havia aconseguit sentir-me tan bé mentalment.

FB: Després del vídeo de l'APT, on us veiem agraint als vostres seguidors, vam veure uns quants missatges que esmentaven que hauríeu d'haver agraït la vostra parella i haver saludat els vostres oponents primer ...

JS: Sóc un jugador que viu el seu esport al màxim; és una part enorme de la meva vida. Quan guanyo ho estic com un adolescent que besa la noia més guapa de la universitat! Tinc el cor bategant, estic en les meves emocions i la meva espontaneïtat, no controlant. La meva emoció és el meu motor de rendiment.

Em va alegrar molt haver guanyat, compartir-ho amb els nostres seguidors que hi eren presents, amb les condicions sanitàries actuals, tenir públic és un luxe. - De fet, vaig córrer cap a ells, però de seguida vaig girar la cantonada cap a Facundo i els nostres adversaris.

"Paquito no volia jugar aquest partit"

FB: Tornarem inevitablement a un moment que et va tocar, va ser aquest contratemps durant els Campionats d’Europa amb Paquito Navarro a la semifinal.

JS: Va ser un moment molt complicat per a mi, em vaig sentir traït perquè no em van donar l’oportunitat d’explicar-me.

La meva visió dels fets és que Paquito Navarro no volia jugar a aquest joc; va intentar negociar durant 25 minuts per no disputar el joc.

Va entrar al camp; de seguida va posar un ambient tens.

Quan, des del primer punt, després d’un llarg intercanvi, vaig deixar anar un “vamos!”, La tensió va augmentar de manera notable.

Després, en el segon punt, quan Paquito estava a punt de servir, la meva parella JT Peyrou era de tornada, així que li vaig demanar que esperés i no vaig anar a la pilota, encara una mica en la tensió ambiental.

Després, des del segon joc, quan feia tornades a la finestra, va fer comentaris inadequats sobre el meu joc, i després va insultar que us estalviaré.

El partit ens anava força bé; Crec que pensaven que duraria i no els convé. En resum, no estic al cap, però van prendre la decisió de desistir.

Scatena-Dominguez APT CHAMPIONS

"El FIP hauria de ser el garant de la llibertat dels jugadors"

FB: Ets un dels primers jugadors francesos i fins i tot internacionals a unir-se a l'APT. No sempre va ser fàcil. També us va decebre veure la reacció del World Padel Tour...

JS: Diguem que he pres les meves decisions. Dins de l’APT trobo valors que m’agraden, com ara l’equitat i la passió padel. Hi ha una filosofia que pretén valorar els jugadors i l’esportivitat. Fabrice Pastor i Thomas Johansson són addictes a padel i m’agrada quan la passió és el centre del projecte.

Sortiu del rànquing de World Padel Tour, no és agradable. Tots els punts i llocs que els havia guanyat al camp. He invertit molt. I també és molt car. Unilateralment, sense cap discussió, aquest circuit em va treure de la llista dels jugadors del WPT amb tots els punts que hi estan connectats.

Sabia que en prendre la decisió de deixar el WPT per un altre circuit, hi hauria sancions i que la meva elecció seria criticada. El WPT va arribar a negar-me l'accés a un torneig que tenia lloc a prop de casa meva. Altres jugadors es troben en aquesta situació. El seu comportament és decebedor.

Suposo que per a mi l’important és que em sento pertanyent.

FB: A més, de manera més general, els actuals jugadors de WPT han rebutjat la seva primera oferta. Un altre circuit professional llançat per Lisandro Borges podria veure la llum. Quina és la vostra opinió sobre tot això?

JS: Crec que com més obrim els nostres circuits padel, més la nostra disciplina serà coneguda i reconeguda. L'important és crear un cercle virtuós al voltant d'aquest esport per estendre'l internacionalment. Els jugadors haurien de ser lliures de jugar els torneigs que vulguin.

A més, crec que el Federació Internacional de Padel hauria de ser el garant de la llibertat dels jugadors. És contradictori voler democratitzar un esport mentre només es dóna suport a un circuit professional, especialment quan es coneix les pressions que el WPT pot exercir sobre determinats jugadors.

Pot ser que us agradi o no l’APT Padel Torre. Però el que és cert és que el circuit ha permès en un sol any avançar l’interès dels jugadors, més que el WPT en els darrers 5 anys.

Una nova associació amb Santiago Frugoni

FB: FFT Padel Tour Pyramides P2000, APT Padel Tour, els campionats de França de padel ? Amb qui jugaràs?

JS: Pel que fa al P2000 de les piràmides, el jugaré amb la meva nova parella, Santiago Frugoni, que és 21è a l'APT i amb qui jugaré els últims 6-7 torneigs de l'any.

Pel que fa als Campionats de França, Podria fer-les amb Nalle Grinda. Perquè Robin Haziza va perdre l'esdeveniment. Però la pilota és sobretot al camp dels organitzadors. Esperem aconseguir aquest comodí. En cas contrari, no els faré malauradament.

FB: Acabarem amb el joc i la competició: veieu que el cel s’aclareix? Quin és el vostre programa?

JS: Sí, veig que el cel s’aclareix. Estic en una nova dinàmica.

Els tres torneigs que acabo de guanyar em permeten recuperar la confiança.

Treballo amb el meu físic i la meva ment per estar al capdavant del que puc donar al terreny de joc, ja sigui per la meva parella, el meu públic, els meus patrocinadors, tots aquells que em donin suport.

Ara, doncs, "vamos": ens donem un 200% per estar al capdamunt i anar el més lluny possible.

Fan de padel i d'origen espanyol, el padel recorre les meves venes. Molt feliç de compartir amb vosaltres la meva passió per la referència mundial de padel : Padel Magazine.