Padel Magazine va anar a conèixer Thomas Chérel, conegut com a Tom Pandore, un sobrenom en referència a totes les idees creatives (musicals, literàries) que van irrompre al cap de l'autor de la cançó. "Juga-ho com Galán".

Per a nosaltres, rememora la seva increïble història i explica com totes les dificultats que el van forjar van donar a llum aquesta música.

Una cursa d'obstacles, una carrera vital

El que em va portar a fer la cançó “Joue la comme Galán” es remunta a diversos anys. Quan era més jove, vaig estar al futbol d'estudis esportius, a l'Stade Rennais. Vaig jugar a 16 anys nacionals. No volia intentar integrar el centre de formació, la mentalitat dels joves de la meva edat era catastròfica, el capgrossos, etc. Així que volia baixar de categoria per jugar sub 18, amb els meus amics. 

A poc a poc, ja no m'agradava el futbol, ​​sempre per mentalitats. Així que em vaig passar al bàsquet, em va agradar molt, però al final de la temporada, després d'una mala acollida, em vaig lesionar. Diagnòstic: ruptura del lligament creuat al genoll esquerre.

La meva vida va canviar des d'aquell dia. Jo, que feia esport cada dia, em vaig trobar sense fer res durant un any i mig. No em vaig poder operar perquè era massa jove i el meu creixement no estava complet.

Quan va arribar el moment, estava content, però també estressat. Normal, no deixa de ser una operació i per a un nen jove, és un calvari. L'operació va anar bé, però quan vaig tornar a la meva habitació, vaig tenir el que s'anomena malestar vagal, a partir d'aquí, alguna cosa es va trencar dins meu.

A poc a poc vaig començar a enfonsar-me. Quan vaig sortir de l'hospital, ja no funcionava. No vaig poder sortir de casa, vaig tenir atacs d'ansietat violents, agorafòbia. Vaig romandre claustral a casa. Tot això va durar el que semblava una eternitat, més de 10 anys. 

El dia que em vaig adormir al volant a causa de la quantitat de medicaments que prenia cada matí abans d'anar a treballar, em vaig adonar que estava completament fora de lloc. Jo vivia a l'infern. No volia viure més, però la mort em va aterrir. Així que en comptes de patir això durant més anys, em vaig adonar que havia de canviar alguna cosa.

Le padel, una línia de vida

Vaig canviar la meva dieta d'un dia per l'altre, vaig aturar tots els meus tractaments, el deslletament era molt complicat. Al mateix temps, vaig descobrir el padel gràcies al meu germà que em va oferir venir a jugar amb ell. Em vaig enganxar de seguida, malauradament els meus dimonis em van atrapar i vaig tornar a submergir-me a la foscor uns quants anys més.

Però ja no ho vaig prendre com un fracàs, sinó com un repte. Vaig tornar a pujar. Malgrat tot, la meva motivació es va mantenir baixa i la meva moral en trossos, encara que vaig aconseguir funcionar amb més o menys normalitat i sense medicació, ja no feia esport.

I un dia em vaig trobar amb vídeos de "Galantico" i de seguida em vaig quedar bocabadat per ell. La seva presència al terreny de joc, el seu estil, la seva determinació. Després de descobrir-ho, vaig tornar immediatament padel i durant un any, vaig entrenar, vaig practicar. Vaig recuperar la moral que tenia quan era petit, ja no em molestava amb el meu passat.

Per això he volgut fer aquesta cançó “Joue la comme Galán” que és una mica d'agraïment a l'Ale per ajudar-me a sortir de la foscor, encara que ell no en sap res (riu).

Estudi de gravació Thomas Chérel

Igual que Ale

Per l'anècdota, vaig anar a veure el Premier Padel Parelles Major a Roland-Garros el 2022. Galán em va signar la raqueta, i quan vaig anar a fer-me una foto davant de la seva foto a l'entrada de Roland-Garros amb la meva raqueta, la gent de seguretat va pensar que era Ale Galan.

Aquell dia, s'ha de dir que tenia la pell molt bronzejada, i sovint em diuen que hi ha una certa semblança. Només em va donar ganes de semblar-me a ella encara més".padelísticament parlant. Molts em diuen Tom Galán (riu)!

Objectiu: 2000 primers, després 1000 millors

Fa poc més d'un any que estic jugant al joc. padel i encara m'agrada molt aquest esport. Ho miro tot el temps a la televisió i segueixo regularment les notícies Padel Magazine. El meu objectiu és arribar primer als 2000 primers (actualment 2128) i després als 1000 primers. No vinc d'un esport de raqueta, encara tinc molta feina per fer tècnicament.

Thomas Cherel

Però no em preocupo, llegeixo el meu futur Padel Magazine (riu). Fins que això no passi, farem ballar la teva germana, les teves cosines!

Thomas Chérel filmant
Eleonore Coulibaly

Quin plaer ser periodista enmig del padel, un esport atractiu en creixement. Espero que gaudiu del contingut ofert. Ens veiem aviat potser a les pistes!