Vincent Dole és un dels àrbitres més coneguts de França, a les màximes categories de torneigs del circuit francès. Primer present a Alsàcia, el veiem cada cop més abandonant la seva regió per cobrir altres esdeveniments, com el P1500 de Jarville per exemple.

Recentment, també s'ha ocupat Campionats de França majors de 45 anys a Esprit Padel Lió. Vam tornar amb ell en el seu viatge com a àrbitre!

El seu debut a la padel

Vaig descobrir el padel el 2012. quan vaig treballar al centre d'Itàlia (cap a San Benedetto del Tronto per als puristes), va ser Un autèntic raig en un moment en què el tennis ja no em motivava massa.

Aleshores, va ser una curta travessa pel desert abans de trobar-me arbitrant un P1000 del llegendari My Babolat Padel Gira el 2018, amb el no menys llegendari Alexis Salles et Laurent Imbert, que realment em va introduir al món de padel A França. Vaig tenir el plaer de retrobar-los fa poc com a comentarista Padel Mag' i participant al Campionat de França majors de 45 anys.

A partir d'aquí vaig començar a jugar fort, fins que vaig esperar els 500 millors francesos el 2021, i àrbitre (fins a 7 tornejos al mes).

La seva opinió sobre les normes padel

He de dir que des del 2018, el padel veritablement"mutat” i creix a nivell de regulació. L'esport s'ha adaptat a l'arribada dels tennistes – Sóc un – del “circuit” que és molt més exigent d'un marc per a competicions.

Personalment, sempre hi ha normes amb les quals no estic d'acord quan surten, però amb el temps aprenc a valorar-les. Per exemple, la "liberalització” del P500, és clar que no era un fan. Sis mesos després, dic bravo

Per contra, la regulació dels temps de descans, no sóc fan. Certament, cal una salvaguarda, però crec que un intermediari és possible: per experiència, sé que després d'un primer partit, els equips sovint necessiten menys temps de recuperació que després del segon partit, per exemple.

Estic tan encantat com François-Xavier Conninck es va incorporar a la FFT al juny com a responsable de la competició i els rànquings. Estic segur que ho podrem avançar més ràpidament en determinats punts.

L'evolució de la normativa i dels jugadors

Hi ha hagut un canvi real en les categories i sobretot amb la integració dels tennistes, com ja he dit. Els jugadors estan més interessats en el punt de liquidació, al nombre de punts que agafaran.

Però sovint són més conscients dels punts d'assentament que els beneficien que dels que no els ajudarien.

Amb l'obtenció de JAP3, també veig que el nostre tots els millors jugadors s'encarreguen de la preparació del seu partit : alimentació, escalfament abans del partit, estiraments, etc. Tenen un requisit amb el JAP sobre el P2000 i el P1500 que va en línia amb el que ells mateixos s'imposen: nosaltres, els àrbitres, hem de millorar les nostres habilitats. Però això requereix un rendiment just de les coses, sobretot pel que fa a les despeses.

Una diferència entre homes i dones

Veig un que apareix clarament als tornejos francesos d'alt nivell: les dones juguen tots els partits de classificació a P2000 o P1500 perquè gaudeixen competint entre elles. Els homes estan més interessats en calcular punts i són més fàcilment temptats per un WO en comparació amb guanyar un bitllet de tren o avió.

Vincent Dolé i jugadors 4Padel

Parlo regularment del tema amb la FFT. No hi ha cap solució miracle. Però hi ha fonts reals de reflexió : hem de sancionar el wo; amb menys punts? El P2000/P1500 és l'entrada al circuit FIP, on no existeixen coincidències de classificació? Hem de generalitzar el rànquing per igual (com als campionats de França) o mantenir el rànquing baixat?

Això ho sé molts clubs estan treballant perquè els tornejos femenins siguin més complets i nombrosos. Encara veiem a Estrasburg P25 Femenins amb 24 equips mentre que P500 tenen dificultats per atraure 8 equips. Tanmateix, passa el mateix per als homes, amb P500 començant a cancel·lar-se per manca de participants.

Diferència entre categories de torneig

Vaig abandonar els tornejos de P25 a P500. Però estic en contacte habitual amb els àrbitres de la Lliga per ajudar-los a garantir els tornejos en les millors condicions.

Sense ironia, encara que tinguem més pressió, inversió i concentració en els campionats de França, tan bon punt em demanen que ajudi/gestioni un torneig de categoria P25/P100/P250, M'implico de la mateixa manera.

La principal diferència actualment està en els grans tornejos: donat el nombre de pistes, hem de gestionar els supervisors com a àrbitres. La gestió humana és un aspecte que agraeixo perquè em permet compartir aquesta experiència com a soci de la padel. Això també es relaciona amb la meva feina on dirigeixo un equip.

Alguna anècdota?

Admeto que vaig tenir la sort d'escapar de les discussions. Encara que en un moment, Vaig tenir bones discussions amb els jugadors en relació als punts d'assentament no aclarits.

Com a JA, sovint tenim peticions específiques per jugar en un camp determinat o per moure un horari.

Per a les peticions més exòtiques del camp, Ja m'han demanat avançar partits perquè un jugador s'arriscava a haver de marxar per al naixement de la seva dona o perquè un dels equips de futbol preferits dels jugadors va tenir un partit.

En un torneig, vaig tenir un jugador que em va trucar divendres una vegada, de tornada a l'hotel, per saber si no havia trobat les seves sabates. padel al club... De fet, em van deixar. Dissabte al vespre, una altra trucada del mateix jugador per preguntar-me si no havia trobat la seva jaqueta... sort per a ell, també l'havien portat la jaqueta. Diumenge al vespre vaig rebre una nova trucada... El club em deia que havien trobat una raqueta... Mai vaig saber si pertanyia al mateix jugador !

Fora del camp, Fa poc em van demanar a mitja nit el dissabte al vespre que tingués el número d'un jugador : Em vaig divertir més l'endemà que a mitja nit. També vaig haver de portar un jugador a casa al final d'una vetllada de jugadors... però no va ser per una lesió.

El seu palmarès com a JA

Des del 2018, puc presumir de tenir-ho uns quants centenars de tornejos sota el rellotge.

Crec que vaig ser un dels precursors (fora d'Occitània) a nivell de Padel. Quan vaig arribar a Alsàcia, n'hi havia 3 tornejos a l'any. En un any, amb Alexis (4Padel) I Enzo (P&F), vam fer un salt endavant 5 tornejos al mes. El COVID va ser un cop dur però vam poder avançar.

Amb la meva vida privada (sobretot em vaig proposar Padel Mag'), vaig començar a entrenar per a JAP1 i JAP2 du Grand Est, la qual cosa em permet dedicar-me a grans tornejos amb dates menys regulars. Crec que la lliga Gran Est pot estar satisfeta disposar de JAP que s'adhereixin als principis de la guia de competició a França : sorprèn tant als jugadors que ens visiten com al "Padel'Pasqua” que s'exporten a altres regions.

A nivell personal, l'obtenció del JAP3 em va permetre obrir-me a nous horitzons: després del P2000 d'Estrasburg el novembre de 2023, vaig dirigir el P1500 Men de Jarville a l'abril i acabo de sortir del Campionat de França des de Padel +45 anys: un autèntic amor a primera vista en una convivència increïble a Esprit Padel A Lió.

Acabo de ser nomenat àrbitre per al Campionat de França de parelles sènior a Estrasburg. al Setembre. Com que seré pare per segona vegada al novembre, m'arrisco a quedar-me de baixa a finals d'any (tret que em demani el P2000 de Casa Padel en octubre). Però tornaré el 2025, i en molt bona forma!

Gwenaelle Souyri

Va ser el seu germà qui un dia li va dir que l'acompanyés a una pista. padel, des de llavors, Gwenaëlle no ha sortit mai de la cort. Excepte quan es tracta d'anar a veure l'emissió de Padel MagazineDe World Padel Tour… o Premier Padel...o els campionats de França. En resum, és una fanàtica d'aquest esport.

etiquetes