Direcció Espanya per al doblet Boronad / Fonteny. Els dos dotats padel Els francesos, que tornen dels entrenaments amb la selecció francesa, es preparen per viure una experiència completament nova a terres catalanes. Abans de la seva marxa, els dos jugadors nascuts el 2007 confien especialment la seva complicitat, les seves ambicions i els seus inicis en el padel.

Tots dos torneu d'una lesió, esteu al 100%?

Timéo Fonteny: "Vaig tenir periostitis a les cames, va durar dues setmanes, i per això no vaig estar en gran forma durant el curs".

Yoan Boronad: “Em vaig ferir al gener. Em vaig trencar el peu dret quan vaig caure malament, em va provocar una fractura per estrès que va durar dos mesos i mig. Però ara tot està bé".

Com es va assabentar del padel ?

TF: “Van ser els meus pares els que em van introduir en aquest esport. Un club es va obrir prop de casa meva quan tenia 10 anys. En aquell moment estava jugant a tennis, però al cap de deu minuts em vaig enganxar. Al principi ho vaig veure com un hobby, després vaig veure que anava progressant i vaig començar a fer tornejos”.

YB: “Vaig jugar a tennis al club Mas de Perpinyà. Vaig fer una mica de les dues coses alhora, després el 2019 vaig ser seleccionat per anar al Campionat Regional de França. Em va agradar molt competir amb joves de la meva edat. El meu oncle i el meu pare ja estaven jugant padel, van ser francesos 40è i 50è".

Com us heu conegut?

TF: “Ens vam trobar per primera vegada al Campionat de França per equips, el 2019. Ens vam jugar a la final! Aquell any, tots dos vam ser seleccionats per competir al Campionat del Món sub-12".

YB: "Només teníem 12 anys. Un any o dos després, ens vam trobar a la selecció de Mèxic i ens vam portar molt bé".

Boronad Fonteny Juvenil València 2022

A part del Mas, també estàs a prop Acadèmia Nox de Barcelona, ​​on entrenen especialment Libaak, Augsburger i Tapia...

YB: “Ja fa tres setmanes que hi estic, però això no és res en un any i mig. Estem a Perpinyà a temps complet amb Alain Henry, però a partir del 2 de juny anem a viure a la casa Nox de Barcelona, ​​​​la Nox Future Academy (NFA). Definitivament has de passar per això. Ens falten companys d'esparring aquí, realment no tenim prou jugadors per jugar a un alt nivell. Això es nota després a la FIP, on fem un set abans de rendir-nos físicament. El canvi principal serà d'intensitat".

També has tornat d'una pràctica amb l'equip francès, explica'ns...

YB: “Juguem amb jugadors millors que nosaltres, que ens donen molts consells. Ben (Tison) i Pablo (Ayma) van ser genials. Estic feliç amb mi mateix, Timéo també".

TF: "Aquest any, crec que serà complicat formar part del 8, però per què no l'any que ve".

YB: “No em sento legítim per a la competició de juliol, alguns es mereixen molt més que jo, però pel novembre, intentaré estar a la lluita. Si els seleccionadors pensen que no tinc el meu lloc, ho entendré completament, i si decideixen comptar amb mi, faré el possible.

La P2 de Bordeus, Roland-Garros...

TF: “Vam demanar wild-cards per a la P2 de Bordeus i per a Roland-Garros. Haurem de demostrar i aconseguir bons resultats en els propers tornejos per merèixer el nostre lloc. En les properes setmanes, ens alinearem amb el P1500 a Sète, després amb el FIP Rise a Hamburg. Quan siguem a Barcelona, ​​intentarem tornar pel P2000 i el P1500, tot prioritzant els tornejos internacionals”.

En l'escena internacional, qui són els vostres models a seguir? 

TF: “M'agraden molt Agustín Tapia i Alejandro Galán. Tapia té un talent boig, mentre que Galan és molt complet”.

YB: "Jo, estic més sobre Martin Di Nenno. Un ratlet que va a tot arreu, que juga el descans en defensa cada cop, que no s'equivoca”.

El jugador més impressionant durant l'entrenament?

TF: “Bastien Blanqué em va impressionar molt. Porta temps en totes les pilotes, té una expectació monstruosa i físicament està a tot arreu”.

YB: "El mateix per a mi. És enorme pel seu nivell de joc i la seva actitud. Sabem que és un gran executiu, fa molt de temps que hi és. Anima durant tot el curs, juga tots els punts a fons, dóna consells tot el temps. Realment el vaig trobar per sobre de la resta".

Conquerida pel Nox AT10 Luxury Genius 12K...

TF: “Abans jugava amb el “Hack03” de Bullpadel. Quan vaig provar la raqueta a Nox, de seguida em vaig enamorar d'ella. Té de tot: duresa i maniobrabilitat. Fins i tot vaig tenir millors sensacions en trencar que amb la meva antiga raqueta que tenia més pes al mànec".

YB: "Vaig jugar amb l'AT Attack, en forma de diamant. Em vaig adonar que jugar amb una raqueta pràctica ho canviava tot. Està molt bé tenir equilibri al centre per poder fer una mica de tot. Agafem les raquetes més lleugeres (360-365 g). Si és una mica massa pesat i difícil de controlar al fons de la pista, al final, perds molts punts.

A Nox hi ha moltes altres raquetes molt bones, podria jugar amb totes les de luxe. Les sabates també són molt bones, super lleugeres, super còmodes!”

L'entrevista en la seva totalitat:

Tingueu en compte que per a la seva nova aventura, Timéo i Yoan busquen nous patrocinadors, si esteu interessats en una col·laboració amb aquests dos joves jugadors, no dubteu a enviar un correu electrònic a: contact@team-up-talents.com.

Va ser a través del seu pare que Auxence va descobrir padel, sis anys abans. Avui segueix amb passió el circuit internacional i es burla de la pala al seu club d'entrenament, el Tolosa Padel Club. També el podeu trobar a La Feuille de Match i LesViolets.com, dos mitjans especialitzats del Toulouse Football Club.