Després d'un any 2023 ric en lliçons, Camille Sireix (225 FIP) parla del seu viatge, dels costats positius i negatius de padel a Espanya i la seva opinió sobre el Campionat Interclubs de França N1. La seva mirada es gira cap al 2024, un any que s'acosta amb uns objectius clars: incorporar-se a la selecció francesa i millorar el seu rànquing, alhora que continua perfeccionant el seu joc.

Els seus resultats 2023 i àrees de millora

“Per a l'any 2023, el primer que podria haver millorat és cuidar-me una mica més i sobretot el meu cos. D'aquesta manera podria haver evitat tres mesos de baixa laboral a causa d'una lesió al peu. No em vaig escoltar a mi mateix. Tenia dolor i vaig continuar jugant perquè volia progressar. En realitat, vaig veure una mica massa a curt termini, vaig continuar tot i el dolor i vaig acabar amb una llàgrima a l'arc del peu i haver de fer injeccions de plasma ric en plaquetes (PRP). Em van aturar en ple estiu, en un moment en què podria haver jugat una sèrie de partits i tornejos: això em va tallar aquesta temporada.  

En cas contrari, en el costat positiu, no sabia si m'agradaria comprometre'm com un jugador professional, entrenant cada dia, posant-hi tant, i finalment em vaig adonar que m'encantava i que tenia moltes ganes de continuar en això. Camí. Això és molt positiu, perquè crec que realment hem de mirar a mitjà/llarg termini per a projectes com aquest.

Pel que fa als resultats purs, m'hauria agradat fer-ho millor. Després, al final no vaig jugar tants tornejos. Crec que estratègicament també m'he equivocat. Volia començar ràpidament a la FIP, a córrer pels punts tot i que no tenia molta experiència en partits. En retrospectiva, em dic a mi mateix que hauria d'haver començat fent més tornejos d'entrenament, com els catalans, per guanyar experiència al camp i entendre el joc. Crec que m'he equivocat una mica en això, em vaig adonar massa tard que la majoria dels partits que vaig perdre es van deure a la manca de coneixement estratègic de l'esport. M'han dominat moltes vegades de manera estratègica i bastant lògica donat el meu passat com a tenista i no com a jugadora. padel.

“Al principi, en la meva estructura d'entrenament, vaig afavorir molt les classes individuals per desenvolupar els meus traços. També vaig fer classes col·lectives amb nois per manca de noies, però al estar en una situació de partit amb noies que realment juguen "padel", no és el mateix. Després també va ser un any molt positiu en el sentit que vaig poder trobar àrees de treball. He canviat la manera d'entrenar moltes vegades. Em vaig fer moltes preguntes i ara tinc una estructura més estable i que em va més bé. 

Crec que l'any 2023 em va permetre posar unes bases per intentar trobar allò que més m'adapta, ja sigui a la padel, sobre com entrenar, sobre el físic, sobre la recuperació i sobre els "costats". Crec que he après dels meus errors, que és necessàriament positiu per al futur".

Falta de noies a tot arreu...

“Estic a una acadèmia de Barbera que es diu Air Club i entreno amb Xavi Figols. Estic molt content de ser-hi. Al principi, vaig entrenar amb Élodie Invernon i Wendy Barsotti. Élodie va marxar mentre em vaig lesionar el juny del 2023. Actualment entreno en part amb la Wendy. Vam intentar jugar junts en uns quants tornejos a finals del 2023, però finalment vam decidir aturar-nos perquè els nostres jocs no es complementaven tan bé al terreny de joc, passa, és part del joc. 

Però seguim entrenant junts, va molt bé. Sento que segueixo progressant i avançant en una direcció que m'agrada. L'únic punt negatiu de la nostra acadèmia és la manca de noies, però, malauradament, això és el cas a tot arreu". 

Positius i negatius a Espanya

“El gran punt positiu són els entrenadors i la qualitat de l'entrenament. Crec que avui en general és millor que a França en el sentit que els tècnics espanyols tenen experiència en el padel que és molt més alt. Des del punt de vista tècnic i estratègic, sento molt la diferència. Crec que ara mateix si vols avançar i entendre realment què padel, has d'anar a Espanya. Dit això, no només hi ha avantatges, crec que a França tenim professors potser més estructurats, una mica més professionals. 

A Espanya et toca tirar endavant el teu projecte de la A a la Z, no hi ha ningú que et porti i et digui: “D'aquí a tres mesos et veig aquí, d'aquí a sis mesos allà, d'aquí a dos anys i nosaltres” Faré això i allò". Quan arribes a Espanya, has de construir el teu projecte, fer preguntes i implicar-te realment. Depèn del jugador construir-ho tot de la A a la Z, i això no és fàcil. Sobretot quan no en coneixeu realment padel i no sabem realment com funciona. Jo diria que és una mica un inconvenient.

Després també el punt positiu és que aquí hi ha un circuit català on realment hi ha jugadors de molt nivell, ja sigui entre noies o entre nois. Jugar partits d'entrenament i poder competir contra els millors, és increïble. Crec que no en vaig treure prou, crec que intentaré fer una mica més. Un altre punt positiu és que quan marxes a Espanya, marxes a un projecte realment professional on t'inverteixes plenament i, com a conseqüència, aprens sobre tu cada dia. Quan hi ets, saps per què hi ets i, inevitablement, dediques la teva energia a trobar solucions als problemes que et trobes. 

Un altre punt positiu, estàs en una cultura padel que encara no n'hi ha a França avui encara que s'estigui desenvolupant molt ràpidament i això és genial de fet. El millor és venir a veure quants jugadors hi ha al circuit català. Evidentment, quan et submergeixes una mica en aquesta cultura, també veus molts partits súper interessants, així que aprens mirant, discutint i coneixent gent nova. Encara hi ha molta gent jugant padel així que si ets un apassionat, crec que realment és on has d'estar. Espero que d'aquí a uns anys direm que has d'estar a França per progressar en el padel, això seria increïble. Però, de moment, està clar que els espanyols tenen avantatge sobre nosaltres”. 

La seva opinió sobre Nationale 1

"Així que tot i que vaig jugar palaves durant l'Interclubs amb un argentí i un espanyol, reconec que tinc sentiments contradictoris sobre la qüestió. La meva primera sensació quan em feu la pregunta, vull respondre que estic més a favor d'un Campionat de França que segueix sent només francès. Crec que hi ha altres moments en què podem portar espanyols. Potser hauríem de crear un altre campionat, per exemple. 

T'ho dic i alhora per a mi com a jugador, jugar amb una espanyola d'aquest nivell va ser genial. Vaig jugar amb Andréa Ustero i va ser increïble sobre el terreny de joc, és una experiència que mai hauria tingut si Palavas no hagués agafat aquests jugadors, així que és genial. Fins i tot per als que estaven al davant, crec que és súper educatiu! 

I evidentment per al públic, gent apassionada padel, que veu jugadors a aquest nivell és increïble, et fa moltes ganes. No obstant això, és un campionat francès i tot i que tothom diu: “Sí, però al tennis agafem estrangers, per què no en padel ??, per a mi aquest és un argument que no aguanta. 

Estic una mica més a favor de quedar-me amb els francesos i intentar lluitar amb l'equip que tenim. Perquè sinó, personalment, trobo que si ets un club que té diners, compres estrangers i és el club que té més diners el que guanyarà el Campionat. Bé, al mateix temps, també pots comprar-ne de francesos, així que el meu argument no aguanta realment (riu). I a més, els espanyols van mostrar un gran estat d'ànim dins i fora de la pista, van posar bé l'ambient, així que encara estem lluny de l'“esperit mercenari” que em podria molestar al tennis. 

De fet, en la meva utopia, preferiria que els clubs formessin jugadors i després miren a mitjà-llarg termini i es diguin: “Entrenem els nostres jugadors i ara hem guanyat aquest títol gràcies al valor de la nostra formació”. Per a mi té més valor als meus ulls, però és personal. 

I d'altra banda, és l'inici del Campionat de França Interclubs, el padel està en ple desenvolupament a França, encara és molt recent, també suposa una gran promoció. Va tornar a molta gent Padel Horizon no ens mentirem l'un a l'altre. La gent que hi havia, crec que també es deu al fet que sabíem que els espanyols hi anaven a ser, i el nivell era increïble. Francament, tothom volia quedar-se a veure els partits". 

Els seus objectius per al 2024

"Els meus objectius el 2024 són, evidentment, l'equip francès. És una cosa que m'agradaria molt perquè són emocions boges, i representar el teu país al teu esport és una cosa increïble. A més, ves a jugar en tornejos internacionals, guanya més punts i puja al rànquing internacional. Aquest és el meu objectiu juntament amb els campionats de França. Després tinc realment un objectiu de contingut perquè tinc moltes àrees de progrés i crec que els resultats arribaran més tard”.

Dorian Massy

Nou seguidor de padel, Em fascina aquest esport dinàmic que combina estratègia i agilitat. Trobo en el padel una nova passió per explorar i compartir amb tu Padel Magazine.

etiquetes