Centra't en Clément Geens, el número 1 belga de padel, OMS acaba d'incorporar-se a l'equip Kuikma i qui es prepara per a les qualificacions de la Premier Padel Riad P1. El jove d'Uccle, de 27 anys, ens explica la seva història amb el padel, la seva notícia...

Una família de jugadors d'hoquei

“Vinc d'una família de jugadors d'hoquei herba. La meva mare va jugar vint anys a la selecció, el meu pare i el meu cosí també van jugar molt bé, el meu oncle va entrenar les seleccions masculines i femenines... També vaig començar amb l'hoquei i després vaig passar al tennis, on vaig arribar al lloc 245. al rànquing ATP el 2016.

Vaig tenir moltes lesions al final, així que em vaig aturar i em vaig girar padel. Vaig començar amb amics quan va obrir un club a prop nostre. Al principi va ser un hobby perquè sempre jugava a tennis. Però quan vaig acabar la meva carrera de tennis, vaig començar a donar classes de tennis. padel, vam crear una acadèmia (Padel Acadèmia d'esdeveniments) amb un dels meus millors amics, François Azzola, que també és a la selecció. Vaig començar a jugar cada cop més, i sent competitiu vaig començar a obtenir resultats. Em vaig adonar que estava jugant bastant bé, vaig tenir bons resultats a Bèlgica així que em vaig deixar temptar per la idea de jugar tornejos a l'estranger".

Una agenda atapeïda

“Visc prop de Brussel·les, a Ottignies amb la meva xicota, tenim aquesta acadèmia de padel amb François i organitzem cursos, pràctiques en tres clubs diferents i també treballo a l'AFT Padel com a director esportiu, així que estic molt ocupat fora padel. Dono classes però no tinc un horari fix perquè és massa complicat amb el desplaçament, però encara tinc cura de bons joves, substitueixo els autocars quan no hi ha i puc... i també intento trobar temps per poder entrenar més".

Entra al Top 100 del món

"El meu objectiu personal actual és realment intentar entrar al Top 100 del món. Allà estic a l'Aràbia Saudita per la P1 a Riad, després faré el Major a Doha, la idea és intentar fer tots els tornejos. Premier Padel on podem tornar, i també fer FIP. Al mateix temps participaré a Bèlgica Padel Tour, el circuit nacional que consta de quatre tornejos amb els millors jugadors belgues (l'equivalent al P2000 a França), i els campionats belgues.

Aquest any jugaré tots els tornejos internacionals amb l'italià Marco Cassetta, i als tornejos de Bèlgica estaré amb Maxime Deloyer”.

Quin lloc per a Bèlgica a les properes competicions?

“Amb la selecció belga, intentarem mantenir-nos al capdavant, evidentment ens agradaria fer-ho millor que altres anys, però sempre és més difícil perquè totes les nacions estan progressant. Vam acabar en cinquè lloc a l'Europeu així que intentarem fer-ho almenys també, i un Top 8 al Mundial, després del sisè lloc obtingut durant l'edició anterior, tornaria a ser un resultat positiu per a un país petit. com la nostra.

Victòria de Geens Peeters a Bèlgica 2022 Mondial Dubai
Peeters Geens

Bèlgica pot ser competitiva contra França, Suècia, Itàlia... Vam vèncer Itàlia durant l'últim Campionat del Món. Sobre el paper, aquestes nacions són favorites quan juguen contra nosaltres, són països més grans amb més jugadors, més clubs, però tenim la qualitat per competir.

A llarg termini, cal desenvolupar encara més els joves a través de les acadèmies, dels clubs, de la federació... S'estan posant moltes coses i anem en la bona direcció, però com en tots els esports, sempre serà Ens costa competir amb nacions com França o Itàlia que tenen deu vegades més habitants”.

Una nova aventura amb Kuikma

"Padel Events Academy treballa amb Decathlon, tots els nostres professors estan equipats amb Kuikma, inclòs el meu millor amic François Azzola que porta més d'un any amb ells. Ell estava molt content amb el material, molt content amb el seguiment... També em va enganxar, vaig tenir molt bona acollida a l'equip, estan molt a prop dels seus jugadors, cosa que trobo agradable. A més, els jugadors poden participar realment en la recerca i el desenvolupament, i és fantàstic tenir l'oportunitat d'ajudar a fer créixer la marca.

Vaig provar tots els palas, i ràpidament vaig preferir el LS Pro. Trobo que la pilota s'enganxa a la raqueta i realment puc decidir quan vull accelerar més. Tinc molt control i maniobrabilitat en defensa, i encara tinc una gran sensació de poder quan vull colpejar!”

Xan és fan de padel. Però també el rugbi! I les seves publicacions són igual de punyents. Preparador físic de diversos padel, descobreix publicacions atípiques o tracta temes d’actualitat. També us dóna alguns consells per desenvolupar el vostre físic padel. Clarament, imposa el seu estil ofensiu com al camp de padel !