Es va dirigir a Sèrbia al costat de Gracia Radovanovic. Tornada al seu país d'origen fa un any, l'antic Top 25 del rànquing francès s'ha convertit en una peça clau en el desenvolupament de padel als Balcans.

Retorn als orígens i integració de padel a Sèrbia

“Fa un any vaig decidir deixar-ho tot i tornar a viure al meu país d'origen, Sèrbia, més precisament a Belgrad, la capital. Abans de prendre aquest gran punt d'inflexió, m'agradaria assenyalar que mai, a França, m'havia plantejat la docència padel, ni participar en el seu desenvolupament. Per mi, després d'haver estat tennista i havent-hi dedicat tota la vida, vaig veure el padel més com una afició, tot i la meva formació a Palavas amb Valentin Durand i la meva classificació entre els 25 primers.”

Gracia Radovanovic Sèrbia padel

L'evolució de padel a Sèrbia i el meu paper en ella

“Quan vaig arribar a Sèrbia, només hi havia dos clubs padel. Però un any després del meu retorn, el nombre de clubs va augmentar considerablement. A més, és sorprenent observar que, malgrat aquesta creixent popularitat, Sèrbia no té una federació de padel. Aquest buit normatiu significa que no hi ha estàndards per als tornejos, ni rànquing de jugadors. Així que era com si jo fos allà al principi de l'esport al país.

Una de les anècdotes que puc compartir és la manca d'organització dels tornejos padel, juntament amb aquesta increïble frescor ambiental. Hem introduït P100 i P250, amb subvencions econòmiques que arriben als 500 €. No obstant això, no hi ha cap rànquing ni cap posició real. Les taules s'elaboren per sorteig. Actualment estic vivint els inicis de padel a Sèrbia. Però, Frank, saps de què parlo! Ho oblidem, però a França, no fa tant, gairebé no hi havia res”.

Pista Sèrbia padel

La meva transició de jugador a professor

“Com vaig ser professor? Per pura casualitat, durant un torneig a Vamos Padel, un club de Belgrad. Els directius del club van dubtar del meu nivell, però després de veure el nivell del joc local, em van oferir una oferta per ensenyar a principiants que vaig acceptar. I així, vaig començar a ensenyar les bases padel, perquè repeteixo, no sóc professor de padel formació”.

Col·laboracions i desenvolupament esportiu

"Vaig conèixer a Djordje Mijailovic, l'entrenador de Padel Centar, a qui li apassiona padel. Em va demanar que col·laborés en l'organització de Belgrad Padel Open, un esdeveniment que feia temps que planejava. A poc a poc, la popularitat de padel va créixer a Sèrbia, però el nivell de joc no va seguir per la manca d'entrenadors qualificats. Per això vaig demanar al meu antic entrenador, Valentin, que vingués a oferir cursos i pujar el nivell”.

Promoció de padel i reconeixement oficial

“Quan vaig arribar a Sèrbia, no hi havia cap botiga dedicada a l'equipament padel. Així que vaig col·laborar amb Head França per obrir una botiga en línia. Però el més destacat va ser Belgrad Padel Obert. Aquest torneig, finançat en gran part per la ciutat, va atreure jugadors de diferents països, entre ells els francesos que van guanyar el títol. I avui el Ministeri d'Esports està preparat per reconèixer oficialment la federació, obrint el camí per a la regulació i la possibilitat que Sèrbia participi en competicions internacionals".

Franck Binisti

Franck Binisti descobreix el padel al Club des Pyramides el 2009 a la regió de París. Des de padel forma part de la seva vida. Sovint el veieu recórrer França anant a cobrir els principals esdeveniments de padel Francès.