Isaac Huysveld pot ser que només tingui 17 anys, però el seu talent per padel és innegable. Jugador francobelga molt present al circuit de la FIP, ja té bastants bons resultats al seu mèrit. 460è jugador del rànquing internacional, és una esperança de padel Belga.

Des del 2020, Isaac forma part del Team Nox i s'entrena l'Acadèmia Nox, al costat de Pablo Crosetti, l'entrenador d'un tal Agustín Tapia. Vam anar a conèixer-lo.

El seu debut a la padel

Vaig començar padel el 2019, gràcies al meu entrenador de tennis. Abans he jugat molt a tennis, fins i tot era el primer 3 de la meva categoria a Bèlgica. I un dia el meu entrenador estava jugant padel a l'interclubs, faltava un jugador i em va preguntar si m'interessava jugar. Em vaig dir a mi mateix: "perquè no".

Tan bon punt vaig jugar, de seguida em va encantar aquest esport. I finalment, el tennis ja no m'interessava gaire. I tot va començar realment per a mi al Campionat del Món Júnior de Castelló, el 2019.

La qual cosa m'ha fet agradar més padel que el tennis, aquest és el joc. Ja ets dos contra dos, i et diverteixes més: prefereixo jugar amb un company que jugar sol tot el temps.

Què va significar per a tu signar amb Nox?

Vaig signar un contracte amb Nox el 2020 i el vaig renovar a l'abril per tres anys més.

SIGNATURA NOX ISAAC HUYSVELD

Practico molt l'acadèmia, sis vegades per setmana, en excel·lents condicions, amb molt bons entrenadors, inclosos Entrenador d'Agustín Tapia.

La seva millor actuació al torneig

La meva millor actuació va ser en un torneig FIP a Bèlgica on vaig fer la semifinal. Vaig guanyar contra els francesos, a la primera volta, [Benjamin] Grué i [Maxime] Forcin. Després vaig guanyar contra els números u portuguesos, els germans Deus. I al quart vaig guanyar contra la parella número 2 belga. A la mitja part, vaig perdre contra una molt bona parella espanyola, amb un punt de partit.

Mentalment era molt difícil perquè guanyem el primer set 6/4, liderem 5/3 en el segon 40 punts d'or. El meu company serveix i fa un par 3, creiem que s'ha acabat però el jugador de la dreta oposat surt i la torna perfectament a la xarxa... Darrere, no hem sabut superar haver perdut aquesta oportunitat .

"Una cosa especial amb el meu pare"

Per tirar endavant, el que més em va ajudar va ser el meu pare. Va estar amb mi tot el temps, vam parlar junts tot el temps. És una cosa especial que tinc amb el meu pare. Ho fa tot perquè les coses em surtin bé. Tinc molta sort de tenir un pare com ell., que està tan interessat en el meu esport com en la meva carrera.

La selecció belga sènior: un gol

Jugo amb el juvenil i estic en contacte amb l'entrenador de la selecció masculina. Ja he entrenat amb ells unes quantes vegades però encara no he tingut l'oportunitat de jugar amb ells.

Realment és un objectiu per a mi, el 2024, formar part de la selecció masculina a Bèlgica.

Clément Geens i els seus vuitens de final al WPT

És realment increïble el que va fer. És una cosa que també m'agradaria fer algun dia. Per a mi, és un somni poder entrar al sorteig final d'un torneig de la World Padel Tour, en un circuit professional. En la meva carrera, espero tenir l'oportunitat de fer-ho també.

Sobretot, s'ha de dir, van tenir la sort en la seva primera ronda de jugar un Wild Card. Els dos holandesos estan jugant bé, però no és com si s'emportin un Lebron/Galan a la primera volta. Però després encara ho has de fer, perquè hi ha molta pressió, estàs en una primera volta, estàs jugant a la Central del torneig. Van fer un molt bon partit.

Els seus objectius a nivell internacional

Entre els meus objectius hi ha que a finals del 2024 formi part del Top 200 al rànquing FIP. M'agradaria entrar al Top 100, òbviament, però em prendré les coses a poc a poc i al principi em concentraré realment en el Top 200.

Sobretot perquè no és fàcil arribar a aquest rànquing. Hauré de jugar molt a Fip Rise i Fip Star per aconseguir aquest objectiu. I sobretot, hauré de fer un bon rendiment per tenir èxit.

Josep Aymeric, la seva parella actual

Els últims FIP que vaig fer van ser amb Josep Aymeric. L'avantatge és que viu al mateix lloc i puc entrenar amb ell cada dia. Això ens permet implementar tàctiques de joc junts.

ISAAC HUYSVELD JOSEP AYMERIC

Punts forts punts febles...

Sense dubtar-ho, el meu punt fort, aquestes són les volees. I el meu punt feble, Crec que és la meva coherència.. Quan hi ha molta pressió en un partit, pot passar que em perdi i em torni irregular. Això no és el cas sempre, però de vegades passa.

L'exemple que em ve al cap és de nou durant la FIP a Bèlgica on vam tenir aquesta pilota de partit. Crec que hem perdut el partit perquè mentalment no ens havíem recuperat de perdre aquest punt. Per a nosaltres va ser molt difícil acceptar el fet de perdre aquesta oportunitat, sobretot en un punt com aquell.

El més difícil de la padel

El que és més difícil per a mi, és l'aspecte financer. Actualment estem buscant patrocinadors perquè és molt complicat participar en tots els tornejos. Avui en dia tot és molt car, l'hotel, l'avió... Després menges allà, tens tot el que és consum.

Tot és a costa meva. I encara que tinc patrocinadors que paguen per certes coses, res és gratuït. Avui dia, si vols ser professional, has de tenir diners, perquè si no tens els ingressos al darrere, no pots fer res.

Has de saber que al FIP Tour, si perds a la primera ronda, no tens cap premis diners. A la segona volta, sí, però no és gaire. Amb prou feines tens cent euros, no és res. Perquè pagues la inscripció al torneig, l'avió, l'hotel. És realment molt complicat.

Els propers terminis

Allà, per a mi, la propera competició és el mundial júnior del Paraguai. Vaig a jugar amb la selecció de Bèlgica i intentarem aconseguir el Top 6 aquest any. A Mèxic va ser més complicat perquè, al grup, vam caure en el primer i el tercer cap de sèrie, així que allà, realment, intentarem fer el millor torneig possible i per obtenir un bon resultat !

Gwenaelle Souyri

Va ser el seu germà qui un dia li va dir que l'acompanyés a una pista. padel, des de llavors, Gwenaëlle no ha sortit mai de la cort. Excepte quan es tracta d'anar a veure l'emissió de Padel MagazineDe World Padel Tour… o Premier Padel...o els campionats de França. En resum, és una fanàtica d'aquest esport.