Estem acostumats a parlar dels millors jugadors francesos, jugadors exposats als mitjans... Però aquesta vegada, és Jonathan Chailloux, desconegut pel batalló, no havent tocat mai una raqueta de tennis en la seva vida, que es va marcar un objectiu: uneix-te al TOP 1000 francès. Possible?

"El meu nom és Jonathan Chailloux, Mai he tocat una raqueta a la meva vida excepte les de ping pong a l'escola. Tinc un objectiu: arribar als 1000 millors francesos padel. Algú s'ho creu possible?

Maig 2023: un amic m'explica el seu nou esport, Padel.

  • "Ah, sí, el toquen 4, ja ho veuràs, és genial, vols provar-ho?"
  • "Si perquè no."

Juny 2023: Vinga, ho intentaré, sense gaire convicció.

És cert que estic avançant molt, sense haver fet mai un esport de raqueta, llevat d'algunes partides de ping-pong amb els amics (no sé si això compta).

I allà, és una revelació, em fa un tastet, faig uns quants partits amb els amics, una mica laboriosos però m'hi quedo.

Estic aconseguint la meva llicència i començant uns quants tornejos petits.

Jonathan Chailloux apunta als 1000 millors

Vull millorar-me per practicar més fàcilment, decideixo fer classes.

Primer amb Paul Daulan, gràcies per la vostra paciència en els meus inicis i el vostre suport.

Agost de 2023: Prenc classes en un dels millors clubs de França, el padel Mas squash a Perpinyà, un autèntic plaer.

Setembre 2023: Torno a començar a entrenar amb un nou entrenador, i quin entrenador! Dami Lozano, 48è jugador francès actualment, una gran trobada esportiva. M'ajuda a progressar en la tècnica i la tàctica i em dóna suport en el vessant mental i físic. Per la seva paciència i coratge, es mereix una medalla.

Octubre 2023: Continuo els cursos i tornejos amb l'objectiu a llarg termini d'entrar als 1000 millors...

Décembre 2023 : Estic començant el P100, cada cop em trobo millor i sobretot vaig agafant molta confiança, jugar amb els meus diferents companys em permet adaptar-me al canvi tàctic. Jugo un torneig a la dreta, un altre a l'esquerra. (La versatilitat és important, crec, per aprendre i entendre millor aquest esport).

Amb el meu entrenador Damien Lozano, anem a fer pràctiques Padel prop de Barcelona amb Xavi Figols. Dies intensos, una visió diferent de Padel que em permet entendre el meu enfocament.

Febrer 2024 : fins ara, he guanyat 30 places i això és només el principi... Recentment, vaig participar en un P000 amb un jugador més experimentat que jo que va entendre el meu projecte esportiu i que m'ajuda a progressar com hauria de ser. Vaig prendre aquest moment com un repte addicional.

2024... Més grans experiències per venir, espero un bon progrés i sobretot divertir-me sempre amb la raqueta a la mà”.

Franck Binisti

Franck Binisti descobreix el padel al Club des Pyramides el 2009 a la regió de París. Des de padel forma part de la seva vida. Sovint el veieu recórrer França anant a cobrir els principals esdeveniments de padel Francès.