Jeremy Scatena torna a Padel Magazine en la increïble aventura humana que va viure gràcies a padel fins a la seva jubilació com a jugador professional. Una sèrie de trobades que el van fer créixer. Ell espera poder jugar un nou paper en el futur per desenvolupar la padel a França. Entrevista.

2023: una de les temporades més complicades

La meva valoració del 2023: considero que aquest és un dels meus pitjors anys des del 2017. Fins i tot el compararia amb el 2021, que tampoc va ser molt bo. Per primera vegada, no tenia cap somni o objectiu important que em conduís.

Després d'aconseguir la medalla de bronze amb la selecció francesa en els darrers campionats del món, assolir el lloc 67 del món (FIP) i entrar entre els 100 primers del rànquing de World Padel Tour, convertint-me així en el primer francès a assolir aquesta posició en el circuit professional de referència de l'època, crec que vaig arribar al màxim.

Més objectius per motivar-me a entrenar

Últimament he estat lluitant per donar sentit als meus entrenaments, partits i tornejos. Ja no em podia despertar al matí amb la mateixa passió i determinació que tenia en el passat. Ja no tenia objectius que em motivaven a entrenar dur, superar els meus límits i apuntar a rànquings més alts.

Pequery coaching

Diferents socis: pel meu mal rendiment

Vaig tocar amb diferents companys a causa de les meves actuacions amunt i avall. Crec que està clar i no té sentit mentir-se a tu mateix.

Vaig patir aquests canvis de parella perquè no era prou bo el 2023.

Afortunadament, gràcies als meus punts acumulats, vaig poder jugar amb jugadors competents en les rares ocasions en què vaig jugar bé durant l'any. I després, a més de les meves actuacions més aviat mitjanes, és cert que no vaig tenir bons quadres.

Però la bona notícia: estic força orgullós d'haver aconseguit acabar aquesta temporada amb uns bons partits com a Madrid o Roma, i el FIP Rise als Països Baixos. Hi va haver alguns moments en què podria haver fet una mica millor i millorat la meva temporada, però van arribar uns quants bons resultats per pal·liar una temporada difícil.

El punt positiu: he aconseguit gestionar bé la meva temporada

Saber gestionar els períodes de menys èxit és possible avui amb l'explosió del nombre de tornejos internacionals a tots els continents. I òbviament, els nivells d'un continent a un altre poden variar molt significativament.

Vaig participar en tornejos més petits per evitar un mal registre com a Egipte o Japó. Perquè sí, amb el boom dels tornejos padel a través del FIP Tour, ara és possible anar a tornejos d'Europa de l'Est, Àsia, Àfrica, Oceania, guanyar punts importants per no deixar-se caure al rànquing quan estàs en una mala passada. I després també permet reiniciar mentalment, guanyar uns quants partits, encara que el nivell d'aquestes competicions no tingui res a veure amb la FIP espanyola, francesa o italiana per exemple.

Missió dels 100 millors del món: complerta!

Si de moment, els jugadors semiprofessionals/professionals encara no s'han adonat realment de les oportunitats que ofereix el FIP Tour amb un auge en tornejos internacionals, crec que el que vaig fer el 2023, els altres jugadors ho faran cada cop més a partir del 2024.

Vaig gestionar la meva carrera el 2023 per permetre'm arribar als 100 millors del món. I la missió s'ha complert.

El meu millor any amb Tison el 2020

Tanmateix, el que és segur és que per guanyar partits cal ser bo i tenir una bona parella. La recepta és senzilla. Cada cop que he fet un bon rendiment en la meva carrera, he pogut guanyar partits amb diferents socis.

Vaig fer la meva millor temporada el 2020 juntament amb Benjamin Tison. De fet, a principis d'any jo estava una mica millor que ell, però a finals d'any el seu rendiment era superior al meu. Vam aconseguir guanyar partits importants, incloent dos tornejos on vam passar cinc jornades i vam perdre un partit molt ajustat contra Antonio Luque i Jon Sanz.

Aquesta és potser la temporada on vaig aconseguir les victòries més destacades de la meva carrera.

Ja no seré jugador professional el 2024

Pel que fa a l'any 2024, els meus plans encara són una mica vagues, però puc dir que ja no seré jugador de padel professional. Ja no hauré d'aixecar-me d'hora al matí per entrenar de manera intensiva com he estat fent des del 2018.

Continuaré participant en tornejos importants pels punts acumulats, però el meu enfocament principal se centrarà en la meva vida professional i la meva filosofia de vida centrada en el benestar físic.

100% Padel, la meva vida, el meu objectiu

Des de fa un any i mig em dedico a la venda i construcció de terrenys. padel a través de la meva empresa, 100% Padel.

Tinc grans ambicions per a aquesta empresa. Recentment hem contractat una persona clau que va ser cofundadora d'una de les empreses més grans d'aquest espai. La seva missió comença el 2 de gener.

El nostre objectiu és convertir-nos en la seu oficial dels tornejos internacionals i patrocinar jugadors francesos per ajudar-los en la seva carrera, alhora que retornen al padel una mica del que va portar a la meva vida.

Moltes coses estan encaixant al seu lloc. I us prometo que tornaré a trobar-vos pel que estem posant en marxa per al 2024.

El que més em motiva és tenir èxit a la vida alhora que ofereix oportunitats a les persones properes i als que estimo. Si puc contribuir al seu èxit i desenvolupament mentre em guanyo la vida, és un objectiu important per a mi que em dóna molta energia.

Hi ha un efecte Scat en Ben i Ben en Scat

Amb Ben, és innegable que hi va haver una influència mútua. Tanmateix, diria que l'efecte del Ben sobre mi va ser més significatiu. Durant l'any, en Ben ha tingut alguns problemes físics, i mentalment no és fàcil. Però va aconseguir recuperar la forma al final de la temporada i finalment va aconseguir un gran final amb un molt bon nivell de joc.

Per la meva banda, ja havia pres la decisió d'acabar la meva carrera com a jugador professional. padel.

scatena ember milan

Si el Ben hagués dit que sí, jo hauria dit que sí

Tanmateix, si en Ben hagués optat per continuar, potser m'hauria plantejat entrenar al seu costat durant uns mesos, concretament per a la selecció francesa, per tal de un últim ball junts. Vam aconseguir unes actuacions excepcionals amb la selecció, 4t el 2018, 4t el 2020 i aquest increïble 3r lloc als darrers campionats del món de Doha. Si el Ben hagués continuat, hauria lluitat perquè tinguéssim un últim gran moment amb l'equip, un últim ball amb la selecció de França.

El final d'un cicle i l'inici d'una nova aventura

Definitivament és el final d'un cicle amb Ben i jo.

Tanmateix, la vida continua, i és hora de deixar pas a la nova generació.

La meva marxa no tindrà un gran impacte en la selecció francesa, tot i que això debilita una mica el lateral esquerre de l'equip. Tanmateix, hi ha altres jugadors que són igual de capaços, si no millor, d'omplir aquesta posició. Estic segur que el nostre equip seguirà tenint èxit gràcies a l'esperit d'equip que hem construït al llarg dels anys.

És un dels nostres orgulls més grans i ens uneix profundament els uns als altres.

Jeremy scatena

Juga un paper diferent amb la selecció de França

I la veritat, si s'acaba la meva carrera de jugador, vull continuar d'una altra manera. Espero tenir aquesta oportunitat de tenir una missió al costat de l'equip.

Crec que amb Johan Bergeron, Bastien Blanqué, Robin Haziza, Adrien Maigret i Ben Tison vam crear alguna cosa el 2018, sense dir-nos-ho. Hi va haver un pacte tàcit entre nosaltres, perquè hi havia molta rivalitat entre nosaltres en aquell moment.

El Paraguai va crear el 2018 aquest grup francès. Crec que en aquell moment érem el millor equip de França. No érem absolutament els millors jugadors del món, però en esperit, pel que fa a equip, érem els millors. I aquesta alquímia ha continuat fins aleshores.

Les victòries i aquests tants partits decisius guanyats han forjat necessàriament aquest equip. Per això tots som amics perquè hi ha un vincle molt fort que ens ha unit tots aquests anys.

Franck Binisti

Franck Binisti descobreix el padel al Club des Pyramides el 2009 a la regió de París. Des de padel forma part de la seva vida. Sovint el veieu recórrer França anant a cobrir els principals esdeveniments de padel Francès.