Centra't en Johan Heros (24 anys) que avui viu i entrena a Espanya i es prepara per jugar el seu primer torneig FIP !

La seva història amb el padel

"Vaig començar a jugar a tennis als 4 anys i fa uns cinc anys vaig anar avançant cap a poc a poc padel. Aquesta transició va començar fa uns 5 anys, quan vaig descobrir el padel gràcies a l'obertura d'un club a prop meu. Al principi, vaig jugar de manera casual, però fa quatre anys que es va fer més seriós. A poc a poc, vaig abandonar el tennis a favor de padel. Fa dos anys que estic ensenyant padel, i l'any passat vaig obtenir la meva diplomatura de magisteri de padel (TFP) dins de la Lliga Auvergne Rhône-Alpes. Actualment, visc a València, Espanya, des de fa sis mesos, on reparto el meu temps entre dues activitats: donar classes en un club i entrenar en una acadèmia, la de Jorge Bellmont. A més, com a part del meu projecte de formació, busco patrocinadors o socis que vulguin col·laborar amb mi”.

Els positius i els negatius d'Espanya

“El gran punt positiu és el temps. Després també hi ha el fet que hi ha molts temes, molta gent tocant: és un altre món. Actualment entreno al Family Sport Center, que està a punt de ser el club més gran de Barcelona padel interior al món.

Tot va molt bé, la gent és súper acollidora, estic aprenent molt. El meu principal objectiu en venir aquí era guanyar experiència com a entrenador, tot i seguir desenvolupant-me com a jugador, però realment no tinc cap pretensió com a jugador.

El punt negatiu és que els amics i la família falten una mica, aquest és realment l'únic punt feble. En termes de padel, l'experiència és excepcional. Tinc l'oportunitat d'aprendre un estil de joc diferent del que es practica a França, és interessant fer una comparació entre els dos països”.

Les diferències entre França i Espanya

“Per a mi hi ha moltes diferències. Actualment, estic treballant per establir una comparació entre l'estil de joc espanyol i francès per enriquir la meva estada aquí identificant aquestes diferències. Per a mi, el més important és que a França volem anar a la xarxa molt ràpid. El control és des de la xarxa, mentre que a Espanya, el joc es controla molt des de darrere. Els espanyols destaquen en defensa, saben frenar el joc i utilitzar la variació de ritme com a tàctica principal per desestabilitzar els seus adversaris, un enfocament menys habitual a França”.

Els seus propers tornejos

Com deia, no tinc gaires pretensions com a jugador. Tanmateix, m'agradaria pujar una mica perquè avui, per ser un entrenador creïble, si tens una classificació és millor. Allà vaig abandonar una mica el circuit de França, així que estic fent uns quants tornejos a Espanya. Aquesta setmana faré el meu primer torneig FIP i després intentaré fer uns quants tornejos aquest estiu, ja que seré a França. La setmana que ve tornaré a casa a Clermont-Ferrand, així que intentaré aprofitar-ho per fer un o dos tornejos també”. 

Johan Hero

La seva opinió sobre l'N1 Interclubs

“Si hagués d'opinar al respecte, em sembla una llàstima que hi hagi tants espanyols jugant. El que és una llàstima és que comença a semblar-se cada cop més al tennis tot i que és un esport nou. Sobretot, l'objectiu dels partits d'equip és que juguis al teu club, i em fa vergonya que se'n priven a alguns jugadors perquè hi ha jugadors espanyols.

Després, pel que fa al nivell de joc, l'aportació de jugadors estrangers enriqueix el nivell de competició. Els enfrontaments amb ells ofereixen partits d'una qualitat i intensitat excepcionals. Estic una mica dividit al final. Encara que no es pugui fer el contrari perquè segueix sent la Unió Europea, crec que establir una quota mínima de partits a jugar a França em semblaria un plantejament més equilibrat.

Així que alguna cosa per meditar!

Dorian Massy

Nou seguidor de padel, Em fascina aquest esport dinàmic que combina estratègia i agilitat. Trobo en el padel una nova passió per explorar i compartir amb tu Padel Magazine.

etiquetes