Quan Copa Internacional de Clubs padel 2023 (guanyat pel seu equip), José Solano, el fundador de Acadèmia Solano, ens parla del seu viatge amb el seu fill, José Solano júnior, que es va convertir en campió del món a padel.

Tot va començar fa 30 anys

“Vaig començar fa 30 anys creant una acadèmia dedicada exclusivament al tennis a Marbella, a la Costa del Sol. Aleshores tot era tennis. Amb 600 alumnes, la nostra institució s'ha convertit ràpidament en un referent en el món del tennis. Grans noms com Carlos Costa i Juan Carlos Ferrero van venir a donar clíniques amb nosaltres.

Estava molt invertit, tant que no sabia que jugava el meu fill padel. Va passar el temps i no tenia ni idea de com li agradava l'esport.

Encara que la nostra acadèmia tenia terres padel, no els vam explotar. Hi havia cinc pistes disponibles, però no m'interessaven perquè l'acadèmia de tennis estava prosperant. Molts dels nostres estudiants van anar als Estats Units amb beques per continuar els seus estudis”.

"Tot va canviar quan el meu fill tenia 9 anys..."

“Un dia, tot va canviar després d'una conversa amb el meu fill.

Era divendres i aleshores tenia 9 anys. Em va reconèixer, gairebé avergonyit: “Sóc dolent padel. Tot i els anys de pràctica, sóc molt dolent. » El meu fill va participar en tornejos, al seu racó, però no va aconseguir cap victòria.

Li vaig preguntar: "Què vols fer llavors?" »

Em va respondre: “Vull ser campió del món de padel. "

Malgrat la seva autopercepció i els seus fracassos, somiava amb ser campió del món".

"Ho vaig aturar tot, inspirat per la passió del meu fill"

“El dilluns següent vaig decidir acabar amb l'acadèmia de tennis, tot i que era molt conegut. Ho vaig aturar tot per crear una acadèmia de formació padel, inspirat per la passió del meu fill. Des d'aquell dia, m'he dedicat al meu fill i al seu somni.

Això va portar al seu títol de campió del món júnior, obtingut amb Javi Garrido el 2017 davant Tapia/Chiostri.

Avui, l'Acadèmia Solano disposa de 72 llits per a joves esportistes que vulguin entrenar seriosament o seguir un programa d'estudis esportius a padel. Han passat grans noms i encara passen per la nostra acadèmia".

"Saber lluitar al més alt nivell és la clau"

“El meu fill segueix entrenant aquí. Al meu entendre, la majoria dels joves en coneixen les bases padel, però el que realment marca la diferència és la perseverança, el treball i la combativitat sobre el terreny. Em temo que aquesta noció de combat no estigui prou inculcada a la nova generació. En un esport com padel, on la competència és dura, saber lluitar pot marcar la diferència".

CP: Maryna Kaliush – AECP

Franck Binisti

Franck Binisti descobreix el padel al Club des Pyramides el 2009 a la regió de París. Des de padel forma part de la seva vida. Sovint el veieu recórrer França anant a cobrir els principals esdeveniments de padel Francès.