Les fases de classificació del Campionat del Món padel El 2016 reunirà 4 equips en aquesta piscina:
Àustria / Suïssa / França i Mònaco.

Si la llista de jugadors encara no és definitiva i hi ha poca informació sobre tots els jugadors presents durant aquesta competició, podem intentar fer un balanç de les forces implicades:

Àustria:

La versió australiana de desembre de 2015 per als Campionats d’Europa es renovarà. No havia aconseguit passar els quarts de final. Sobre el paper, l'equip continua sent perillós. Si no sembla prou armada com per guanyar totes les seves trobades, lluitarà com a mínim pel segon lloc.

Suïssa:

Suïssa va ser valenta el desembre passat, però no havia superat la fase de grups per a la fase final. Potser ser el país amfitrió de la competició és un avantatge. Però és suficient per guanyar Àustria, Mònaco i França. No és fàcil. Per a alguns, és el petit polze. Pot ser difícil!

Mònaco:

Potser estem una mica en el desconegut amb el principat. Alguns països van pensar que veien campions de padel representen a Mònaco com Gaby Reca o Nito Brea, o fins i tot Fabrice Pastor. A priori, no seran presents a Suïssa. Els altres jugadors són poc coneguts pel món padel. Però sembla que si l'agenda del tennis permet que Ivan Ljubičić sigui a la llista. Recordem que forma part del personal de preparació de Roger Federer per a la temporada 2016.

França :

França és, sens dubte, la gran favorita d’aquestes qualificacions. Campiona d’Europa 2015, ha demostrat clarament que és la segona nació europea per darrere d’Espanya. Tingueu en compte, però, la substitució d’Alexis Salles per lesió (però que continua sent el capità) pel jugador de Perpinyà que va arribar 5è al campionat francès Erwan Nicol (associat amb JP Pellicier). L’altra notícia i és més aviat una bona cosa: l’associació de Laurent Boulade a Jérôme Ferrandez, va arribar 2a a França. Laurent Boulade va haver de renunciar al seu lloc el desembre passat. Aquesta vegada la parella 2 de l’equip de França serà a la reunió. El parell 4 a França també amb Simon Boissé i Sam Devrand.