Analitzem les xifres relatives a l'organització de torneigs padel a França durant els tres primers trimestres del 2020, destaquen 2 regions: Occitània i Aquitània.

Molts tornejos malgrat el Covid-19

Durant els primers tres trimestres del 3, n’hi va haver 1525 tornejos padel organitzat a França. Durant el mateix període del 2019, n’hi va haver 1530. Amb prou feines 5 menys aquest any, quan hem viscut 3 mesos de confinament. Dit d’una altra manera, n’hi havia gairebé tants torneigs aquesta temporada en 6 mesos com la temporada passada en 9...

Sense la crisi de la salut, les xifres de l'any passat haurien estat sensiblement polvoritzades, una prova més que padel continua desenvolupant-se.

Dues regions representen gairebé el 50% dels torneigs

Des del final del confinament, Occitània et Nova Aquitània he treballat molt en termes de torneigs. Aquestes dues regions es van organitzar respectivament 357 et 310 tornejos el 2020, és a dir, El 44% dels torneigs organitzats a França !

Occitanie, que era ja va liderar l’any passat a la mateixa data, es manté dins dels seus estàndards, i els dos clubs que organitzen més tornejos pertanyen lògicament a aquesta regió, el Tolosa Padel Club et Padel Tolosa. Per a Nova Aquitània això és un gran progressió ja que aquest any va organitzar 55 torneigs més!

Darrere, Provença-Alps-Costa Blava, sembla que va patir més el confinament, ja que va registrar una caiguda important entre el 2020 i el 2019: S'han organitzat 73 torneigs menys durant el període. Això es pot entendre fàcilment, ja que està molt equipat en terrenys exteriors i, per tant, organitza molts més tornejos a la primavera que a l’hivern ...

L'Illa de França tampoc no es va estalviar per la crisi: S'han organitzat 53 torneigs menys.

No obstant això, juntes, aquestes regions s’organitzen al voltant dels 2/3 tornejos que tenen lloc a França, xifres similars a les de l'any passat.

Regions emergents

Malgrat la crisi, algunes regions s’obren padel. Aquest és el cas de Centre-Val de Loire, que ha triplicat més que el nombre de torneigs (de 10 a 34), Grand-Est (de 32 a 62), o el Normandie (del 30 al 56). El Guadalupe ha organitzat els seus primers 2 torneigs aquest any!

Aquestes regions organitzen principalment els dos tipus de torneigs que tenen més probabilitats: el P250 i sobretot el P100.

P100: el rei dels torneigs

El P100 és el torneig de referència a França, amb gairebé el 60% dels torneigs organitzats. Lleugerament en augment (+ 3%), aquests són els només els torneigs que no han experimentat un descens entre el 2019 i el 2020.

Sens dubte, això s'explica pel fet que es tracta de competicions més rendibles per a clubs (menys finançament, un públic més "d'oci" que consumeix més). I els clubs, que van patir enormement el tancament, realment necessitaven rendibilitat.

357 P250 encara va tenir lloc durant el període, el que significa que P100 i P250 junts representen el 83% dels torneigs organitzats a França !

Xan és fan de padel. Però també el rugbi! I les seves publicacions són igual de punyents. Preparador físic de diversos padel, descobreix publicacions atípiques o tracta temes d’actualitat. També us dóna alguns consells per desenvolupar el vostre físic padel. Clarament, imposa el seu estil ofensiu com al camp de padel !