Padel Magazine coneix Ole Egholm, expresident de la federació de padel Danish, que estarà a Màlaga amb el seu club per participar-hi Copa Internacional de Clubs Padel , organitzat a Màlaga per l'AECP.

Padel Magazine : Parla'ns dels teus antecedents al padel, i les teves notícies!

Ole Egholm: Vaig ser durant gairebé dos anys el president de la nostra federació, però ara s'ha acabat. Estic en procés de reprendre les meves antigues activitats (anàlisi industrial financera per exemple), que són molt més rendibles. Encara jugo unes tres vegades per setmana a padel : el meu nivell segueix sent molt mitjà però sempre em fa molt de gust jugar!

Encara estic a Ballerup Padel Klub, un club amb més de 600 socis. Allà vaig inventar un model de classificació i organitzem partits 3-4 cops per setmana. Jugues dues hores intensament amb 3 persones més que estan exactament al teu nivell. Això dóna partits dignes dels Jocs Olímpics.

També vaig crear un altre club de padel al municipi on visc, Gladsaxe, ciutat veïna de Copenhaguen: Gladsaxe Padel Club. I el nostre municipi està en procés de creació de 3 jutjats de padel per a nosaltres –fora– que obrirà a finals d'aquest any.

La rivalitat entre tennis i padel

PM: A Dinamarca, sabem que no és fàcil entre tennis i padel. Ens pots dir què està passant?

OE: Per començar, ja no sóc president de la federació danesa (Dansk Padel Forbund). Vaig ser president durant 665 dies, i durant aquest temps vam passar de 99 a 610 pistes padel. Ara hem superat la marca dels 800 tribunals. Vaig marxar perquè la nostra junta directiva va decidir acceptar un acord amb el comitè olímpic nacional (DIF) per ser membre independent a partir del 2024.

El Comitè Olímpic Nacional ja ens hauria d'haver acceptat el 2022 i estàvem guanyant una discussió legal amb ells, que en general ens donaven suport. No volia acceptar un retard de dos anys, on, mentrestant, tots els diners per al padel s'hauria repartit a la federació de tennis. Però jo era minoria, i per sort tots els meus companys de la federació de padel (DPF) segueixen treballant per convertir-se en membre de ple dret.

El desenvolupament de padel mostra clarament que el nostre DIF és "tard" en acceptar el padel com a esport independent.

Així que ja no sóc la persona adequada per explicar la relació entre el tennis i padel a nivell federatiu. No obstant això, noto, com a espectador que sempre és la federació de padel qui fa la majoria de les activitats per al padel. Mentre que la federació de tennis simplement rep els diners...

PM: Per què Copa Internacional de Clubs Padel ? Per què creus que és un gran esdeveniment que ajuda a promocionar el nostre esport?

OE: Aquest model ens ha permès poder escollir els millors homes i dones per participar a Màlaga a la Copa Intercontinental de Clubs de Padel. Pel que fa a la federació, crec que és molt interessant que el nostre club pugui participar en tornejos internacionals. Diversos dels nostres participants ja van estar presents a la competició de l'AECP l'any 2021, i esperem poder fer-ho millor aquesta vegada!

Mantenir el contacte amb la gent padel

PM: Quin és el teu futur al padel ?

OE: No tinc futur en la indústria musical padel. Estic fent padel El meu passat. Almenys a nivell professional. Pel que fa a l'esport, ara tinc 55 anys, i espero poder jugar fins als 80. I a diferència del 2019, ara estic convençut que el padel sobreviurà -i molt més que això- a Dinamarca. Per tant, sens dubte, d'aquí a 25 anys podré jugar padel arreu de Dinamarca.

Actualment estic planejant un viatge en bicicleta de dos mesos amb la meva xicota. La sortida serà a Copenhaguen cap a Calàbria, al sud d'Itàlia. En aquest viatge, realment no jugarem padel, i tampoc hi vaig a tractar-ho ni pensar-hi. Però encara que el padel segurament forma part del meu passat, encara espero poder mantenir-me en contacte amb la gent fantàstica que he conegut durant el meu “viatge” en aquest mitjà. Entre ells Franck Binisti i Lorenzo Lecci Lopez.

PM: Què en penseu d'aquests canvis, evolució dels últims mesos, inclosa la creació d'un nou torneig professional?

OE: Realment no tinc una opinió sobre aquests temes. En principi, trobo que com més tornejos organitzeu, més jugadors "creeu". Ara a Dinamarca ja tenim tornejos cada cap de setmana i aviat n'hi haurà tots els dies!

Blanca Cretinon

Inicialment atret pel tennis, vull interessar-me padel per descobrir els diferents costats amagats d'aquest esport. Per això vaig decidir unir-me a l'equip de Padel Magazine. Ens veiem aviat al terreny!