Qui no ho sap Gemma Triay ? Estem parlant d'a antic número 1 del món, múltiple Campió del món amb Espanya... en definitiva, una trajectòria tan llarga com un braç que no podríem enumerar.

Gemma Triay també és una jugadora que va parlar molt de la seva darrera temporada, després de decidir-ho acabar la seva associació amb Alejandra Salazar. Una separació que va provocar molta xerrada entre els seguidors...

Nova temporada i nova separació per a la Gemma que, aquesta vegada, atura la seva col·laboració Marta Ortega. Avui, la menorquina s'embarca en un nou projecte amb els joves i amb talent Claudia Fernandez.

Així que entra controvèrsies, separacions et nou projecte, la Gemma mira enrere les notícies dels últims mesos i revela les seves ambicions pel futur.

Mòlta de boles a Riad

[En un article recent, us vam explicar, com molts mitjans, la història de Gemma Triay, que va tocar la pilota amb el cap en un cop fallit a Riad. Després ens va enviar un missatge per dir-nos que no tocava la pilota amb el cap... sinó amb la pala. Per tant, volíem conèixer el final de la història...]

"Al final és bastant divertit. A la pista, hi havia molt de vent, molt de sol. Vaig acabar amb un lob molt alt. Vaig pensar que podia colpejar bé la pilota però Ella va seguir avançant, forçant-me una i altra vegada. Finalment vaig voler deixar-la passar i la vaig acabar tocant... amb la raqueta.

Després, entenc que si no ho veus clar, pots creure fàcilment que l'he tocat amb el cap, però sí que va ser amb la raqueta!”.

La seva aventura amb Marta Ortega

“Crec que amb la Marta hem passat unes bones setmanes. Tanmateix, hauríem volgut una mica més, és clar. No mentiré, quan ens ajuntem, volíem lluitar per més, arribar a més finals i guanyar més títols. En tot cas, aquest era el meu objectiu.

Al final, vam fer unes quantes finals, vam guanyar dos títols. Però vam sentir que en els últims tornejos ens estava afectant una mica... sobretot des del torneig de Mèxic a l'octubre. Vam tenir tres tornejos mediocres...

després, No va ser genial, però tampoc va ser catastròfic. ! Tots dos vam jugar a un bon nivell. L'objectiu que teníem per aquell any, ens hauria agradat que durés una mica més. Però finalment, la decisió va ser trencar el projecte i començar, per la meva part, aquest nou projecte amb la Claudia Fernandez.

Triay Ortega final Roma

Falta de regularitat

“El que ens trobàvem a faltar, amb la Marta, és una mica de regularitat. No hem pogut jugar amb calma. No estava jugant a un bon nivell. Creiem que quan dos bons jugadors s'ajunten, sempre jugaran bé. Però veiem que encara que dos jugadors molt bons poden unir-se i no tenir els resultats esperats.

Encara hem tingut 10 mesos positius. Vaig aprendre molt jugant al seu costat".

La seva decisió

Vaig prendre la decisió de parar amb la Marta. L'any passat, al desembre, li vaig dir que no estava segur de si volia continuar aquesta temporada amb ella. Volia donar una mica de temps, jugar la Final Màster a Barcelona per poder prendre la decisió. Volia que tot estigués clar.

Al final, vaig decidir continuar amb la Marta. Hem fet una molt bona pretemporada junts, matí i vespre. Volíem provar-ho i vam pensar que el nostre nivell podria millorar realment.

Però, durant la Copa Hexagon, vaig sentir que no havíem aconseguit llançar la millor versió de la nostra parella.

Una nova aventura amb Claudia Fernandez

"Vaig ser jo qui vaig contactar amb la Clàudia. A principis d'any, tothom ja tenia la seva parella i per això vaig decidir escriure-li per preguntar-li si volia jugar amb mi”.Vaig ser jo qui vaig contactar amb la Clàudia. A principis d'any, tothom ja tenia la seva parella i per això vaig decidir escriure-li per preguntar-li si volia jugar amb mi.

Feia temps que observava aquesta jugadora, ja havia jugat contra ella dues o tres vegades. Vaig tenir la impressió que era una jugadora amb molta experiència malgrat la seva edat molt jove...

Ella té pau a la pista i M'agrada molt com gestiona els moments importants. Ja sigui quan les coses van bé o quan van malament. És molt estable emocionalment i juga d'una manera molt tranquil·la. Ella tria molt bé com jugar la pilota.

A més, és una jugadora que gairebé no s'equivoca. Aquestes són totes les seves raons que em van fer voler jugar al seu costat. No és una jugadora que faci molts cops guanyadors però és molt sòlida. Això és el que també buscava a la meva parella."

El seu debut a Qatar

"No ho amagaré, estàvem nerviosos abans de començar aquest torneig, sobretot perquè és Major. Vam començar amb un partit, a més, que va ser difícil, contra l'Alix i la Jessica: dues jugadores que es coneixen molt bé, que lluiten molt.

A més, vam jugar el nostre primer partit a la pista central. He de dir que em va sorprendre molt la capacitat de la Clàudia per gestionar els seus nervis. Al final del partit em va reconèixer que s'havia posat una mica nerviosa a l'inici del partit però no va fer cap impressió!

En aquest partit va jugar bé, amb molta calma. Ella va cometre molt pocs errors, així que estic molt content amb la manera com estem començant i espero que continuem així."

Al final, va ser una bona opció deixar Alejandra Salazar?

“Sempre tenim dubtes. Vaig tenir molts dubtes quan va passar perquè també és la meva personalitat. Bàsicament, la nostra separació va passar perquè s'havia d'operar. Em va dir que si em sentia bé amb un altre jugador, no tenia cap obligació de continuar.

Independentment d'això, em va agradar molt prendre la decisió de continuar amb la Marta. Amb la Marta em vaig sentir bé i em vaig projectar una mica més en el futur. Bàsicament, el desig era continuar el 2024 amb ella.

Després de dos anys i mig amb Ale, potser ja era el moment. No és fàcil gestionar un projecte com aquest. Ho vam fer molt bé, però hi va haver coses, també fora de la pista, que ens van impactar. Ens vam trobar en aquest tipus de moments, una mica difícils, que em van fer dubtar.

Però sempre hi ha aquest dubte: "Si hagués seguit amb l'Alejandra, què hauria passat?“. Després, ara és fàcil parlar-ne, però, de moment, Vaig sentir que ho havia de fer d'aquesta manera."

Salazar Triay
Gwenaelle Souyri

Va ser el seu germà qui un dia li va dir que l'acompanyés a una pista. padel, des de llavors, Gwenaëlle no ha sortit mai de la cort. Excepte quan es tracta d'anar a veure l'emissió de Padel MagazineDe World Padel Tour… o Premier Padel...o els campionats de França. En resum, és una fanàtica d'aquest esport.