Centra't avui en Carla Touly i Lorie Pelan, dues jugadores de padel Les dones franceses que a més de compartir la passió per aquest esport també són aficionades a l'escriptura.

Lorie Pelan

Com us vam dir fa poc, Lorie Pelan, qui jugar amb una mà, va escriure un llibre per explicar la seva història inusual. La seva història:

“Als 28 anys vaig ser víctima d'un atac que va tenir un impacte important en la meva vida tot i que tenia agenèsia de la mà des del naixement. Gràcies a un trasplantament realitzat fa deu anys, vaig poder recuperar una mica de funcionalitat, fent servir la mà com unes alicates per ajudar-me en el dia a dia.

La transició a una vida normal era un repte que volia explorar i compartir a través d'un llibre. En aquestes pàgines descobrireu el meu viatge, els obstacles trobats, però sobretot la força i la resistència que he demostrat per mantenir una vida independent.

Aquest llibre sobre la discapacitat no només és una expressió de la meva experiència, sinó que pretén ser una font d'inspiració i suport per a altres persones amb discapacitat, així com per als nens i els pares.

Aquestes són algunes de les raons per les quals crec que aquest projecte podria tenir un impacte positiu:

  • Perspectiva positiva: destacar la força i la resiliència de les persones amb discapacitat per oferir una perspectiva positiva de les seves experiències.
  • Consciència i comprensió: ajudar a conscienciar el públic, especialment els infants, sobre les realitats de la discapacitat, promovent així una millor comprensió i acceptació.
  • Inclusió: abordar el tema de manera inclusiva per tal de fomentar la inclusió social i educativa de les persones amb discapacitat.
  • Models inspiradors: presentar la meva història i la d'altres persones que han superat els reptes de la discapacitat, servir com a models i animar aquells que s'enfronten a dificultats semblants.
  • Educació primerenca: proporcionar als pares de nens amb discapacitat un recurs educatiu valuós, amb consells i perspectives basats en la meva experiència i el suport dels meus pares.
  • Diàleg obert: crear un espai de diàleg abordant temes sovint tabú, permetent als lectors compartir les seves experiències i trobar suport.
  • Inspira't del meu viatge: perquè els nens amb discapacitat tinguin l'oportunitat d'inspirar-se amb la meva història els pugui guiar per assolir els seus objectius i somnis.

En resum, crec que aquest llibre pot ajudar a canviar les percepcions, fomentar la inclusió i proporcionar suport emocional i educatiu als afectats directament i als que els envolten".

El llibre encara no s'ha publicat, però us mantindrem informats tan bon punt estigui disponible.

Carla Toully

CARLA TOULY

La nova parella de Jessica Ginier va estudiar una llicenciatura en cinema als Estats Units i va començar a escriure la seva història en forma de guió cinematogràfic: “El meu somni era fer una pel·lícula amb l'objectiu d'agrair a tota la gent que m'ha ajudat sense que res em demanés de tornada durant el meu carrera. N'hi ha molts i necessitava trobar la manera d'agrair-los donant-los una "petita" sorpresa.

Però fer una pel·lícula no es fa d'un dia per l'altre, així que durant el Covid vaig començar a escriure-la en forma de novel·la però no em va agradar. No em sentia justificat per escriure la meva biografia com fan totes les llegendes de l'esport, volia trobar una manera diferent de fer-ho. I aleshores un dia vaig tenir la idea d'escriure-la en forma de novel·la epistolar (cartes entre el tennis i jo mateix). Em va agradar molt i em vaig passar tot l'estiu del 2022 escrivint-lo! No volia publicar-lo, només que els meus éssers estimats el llegissin i després els va agradar i em van motivar a publicar-lo, així que el desembre del 2023 vaig fer el gran pas...”

La història: “La Carla comparteix la història de la seva vida a través de cartes commovedores dirigides al seu esport estimat, el tennis. Tot i renunciar al seu somni de convertir-se en la número 1 mundial, considera el seu viatge una aventura gratificant més que un fracàs. Més enllà dels resultats, dóna un valor inestimable als records i les amistats precioses fetes al llarg dels anys. Expressant un profund agraïment cap al tennis, li rendeix homenatge per les experiències úniques, les trobades inspiradores i les valuoses lliçons de vida que li ha ofert. El lector està convidat a un viatge captivador, explorant els quatre racons del món.”

Aviat el mateix amb el padel ? : “Segurament escriuré un llibre sobre el padel un cop he aturat la meva carrera i he obtingut prou perspectiva. Escriure m'ajuda a entendre moltes coses i ho necessitava per acabar la meva carrera de tennis amb tranquil·litat. Estic segur que serà el mateix per a padel però haurem d'esperar uns quants anys perquè no penso parar de seguida... l'aventura només ha començat!

Per obtenir el llibre en qüestió, ho és AQUÍ.

Xan és fan de padel. Però també el rugbi! I les seves publicacions són igual de punyents. Preparador físic de diversos padel, descobreix publicacions atípiques o tracta temes d’actualitat. També us dóna alguns consells per desenvolupar el vostre físic padel. Clarament, imposa el seu estil ofensiu com al camp de padel !