Si fa temps que segueixes les nostres columnes, probablement ho saps Stephane Penso, el nostre verificador oficial. El que fa poc ens va oferir la seva guia definitiva per triar una raqueta padel”, explica el seu viatge amb raquetes de neu padel.

"L'error de comprar una raqueta pesada, amb el cap pesat i rígid"

Després de diversos anys de pràctica, vaig aconseguir ajustar perfectament les meves preferències i trobar la raqueta ideal que s'adapti al meu estil de joc i a la meva tècnica.

Al principi, vaig cometre l'error d'adquirir una raqueta pesada, pesada i extremadament rígida, que va provocar una tendinitis i em va limitar durant uns quants mesos. Posteriorment, vaig optar per una raqueta rodona de fibra de vidre. Vaig jugar amb ell durant uns sis mesos, però ràpidament vaig sentir les seves limitacions en termes de poder.

Aleshores vaig optar per tornar a un format de diamant amb un nucli rígid, ja que vaig canviar de dreta a esquerra. Tot i que el balanç del cap ja no em molestava –al contrari, em permetia fer tirs més potents–, encara no podia jugar amb una raqueta de goma dura i un sweet-spot intolerant.

Trobeu la combinació adequada

Així que vaig ajustar les meves expectatives i vaig identificar la combinació que més s'adaptava a les meves necessitats actuals: una raqueta en forma de llàgrima amb una goma de duresa intermèdia. Vaig utilitzar aquestes funcions durant un temps.

És per això que a principis del 2023 vaig optar per un nucli rígid per millorar el meu nivell general. Aquesta elecció va resultar fructífera, ja que em vaig adonar que ara el meu joc és encara més potent i precís. Gràcies a l'oportunitat de provar diferents raquetes cada temporada i a la meva progressió tècnica així com a la confiança creixent en els meus tirs, m'he adonat que ara és amb escumes dures on m'expresso millor, perquè amb els anys de joc he adquirit el habilitats necessàries per explotar aquesta rigidesa de manera òptima.

Avui, la meva preferència ideal per una raqueta seria la següent: una forma rodona, cares lacades i llises, un nucli rígid, un pes del cap, un mànec allargat i una corretja de canell encoixinada.

Xan és fan de padel. Però també el rugbi! I les seves publicacions són igual de punyents. Preparador físic de diversos padel, descobreix publicacions atípiques o tracta temes d’actualitat. També us dóna alguns consells per desenvolupar el vostre físic padel. Clarament, imposa el seu estil ofensiu com al camp de padel !