D'ara endavant número XNUMX francès en actiu internacional, Thomas Leygue, rememora la seva temporada 2023 amb "alts i baixos". El francès no dubta a explicar-nos què passa en la vida d'un jugador, amb les dificultats de vegades per trobar el seu lloc a la pista, trobar la parella adequada, i la seva vinculació amb Insa. També hem tornat al “xoc”: la retirada esportiva del 60è jugador del món, Benjamin Tison.

Però al final, Thomas va acabar la temporada amb un 87è lloc molt honorable al món (rànquing FIP) i ambicions per al 2024.

Ningú em va trucar per jugar

L'any va començar malament per a mi. Vaig començar l'any per l'esquerra amb Marcos Cordoba, però no va anar gaire bé. Ens vam separar força ràpid, i després vaig viure un petit forat de confiança perquè tenia una bona classificació i ningú em va cridar per jugar, a diferència de l'inici de l'any, que va ser força complicat.

Després vaig anar amb Guillem Figuerola que estava molt més baix, era una mica d'aposta de futur. I allà de nou, la falta de confiança en mi, el fet que confiés massa en mi, va complicar la relació.

Ens vam separar després de 2-3 mesos, tot i uns resultats decents.

Figuerola-Leygue

Ferran Insa, és una bona associació

Després, vaig començar el projecte amb Ferran Insa, i va anar molt bé, vam tenir bons resultats. Aquesta és la bona notícia d'aquesta associació.

Per descomptat, crec que he avançat bé en l'aspecte tàctic, encara tinc una millor condició física, així que hi ha molts positius per treure el 2023, encara que m'hagués agradat fer-ho millor a principis d'any.

Leygue Insa somriu 2023

L'error de començar per l'esquerra el 2023

M'hauria agradat començar la temporada per la dreta. Avui és evident que he de jugar per la dreta. Vaig cometre l'error de començar per l'esquerra. Per la resta, no hi ha molt que canviarà, seguiré entrenant. Sempre has de buscar millorar, entrenar millor, menjar millor, dormir millor. Malgrat alguns petits errors per corregir, estic buscant estabilitat.

Haver comès errors em va permetre aprendre. No em penedeixo d'haver-los comès i si ho hagués de tornar a fer, ho faria. Per tant, no et penedeixis, és clar.

Necessito trobar estabilitat

Sabia que tenia problemes d'estabilitat. El 2022 vaig tenir un bon començament de temporada, després un forat a principis d'any, abans de posar-me al dia cap al final. Trobar l'estabilitat és important per a mi.

Crec que l'he trobat amb la meva parella actual. De moment, continuaré amb Bastien Blanqué a França i amb Insa a nivell internacional.

THOMAS LEYGUE

Jugar 25 tornejos em sembla enorme i no és només això...

Jugar 25 tornejos ja em sembla molt important. El calendari està força ocupat, amb tornejos francesos, tornejos FIP i potser d'altres. Per tant, l'agenda serà molt atapeïda.

Espero tenir una mica més de vacances que l'any passat, però seguiré entrenant de la mateixa manera, amb els mateixos entrenadors i el mateix equip.

La sortida de Tison: un xoc

Le La marxa de Ben va ser una mica de xoc per a mi. Ho vaig parlar amb ell a Milà i realment no m'ho esperava. No va ser com m'hagués agradat arribar a ser el número 1 francès. Hauria preferit vèncer-lo abans que heretar la seva posició després de la seva jubilació.

És estrany no veure'l més entre nosaltres. Va ser el meu principal rival a França i una font de motivació. No tenir-lo més a la selecció francesa deixarà un gran buit, això és segur.

Finale-france-blanque-leygue-tison-bergeron-2022-Toulouse

No crec que ningú estigui en bones condicions per saber si és l'opció correcta, si és massa aviat o massa tard. Només Ben pot prendre aquesta decisió. Si el va prendre, és perquè és l'opció correcta per a ell. Això deixarà un forat al padel francès, però també ens ajudarà. Espero que tot li vagi bé.

Franck Binisti

Franck Binisti descobreix el padel al Club des Pyramides el 2009 a la regió de París. Des de padel forma part de la seva vida. Sovint el veieu recórrer França anant a cobrir els principals esdeveniments de padel Francès.