La vigília de la Nationale 1 Interclubs, vam entrevistar l'home que ara és el nou número 1 francès en actiu, Thomas Leygue.

L'objectiu de Casa Padel : el títol

“Per primera vegada, participaré al Campionat de França per equips i estic orgullós de representar Per a casa Padel. L'objectiu és clar per a nosaltres: guanyar el títol. És una ambició que ressona en els cors de tots els membres de l'equip, i crec que tenim el que cal per aconseguir-ho.

Pel que fa a amb qui jugaré, la pregunta segueix oberta. La composició final dependrà de les decisions dels capitans de l'equip. Personalment, m'adapta fàcilment i crec que l'estil de joc de Teo Zapata s'adapta bé a la meva manera de jugar. Però al final estic preparat per adaptar-me".

Ambicions per al 2024

“No tinc un objectiu concret pel que fa a la classificació. Com sempre he dit, el que m'importa és trobar coherència en els meus resultats. Per descomptat, no diria que no a la progressió en el rànquing, apuntar als 70, 50 o fins i tot als 40 primers seria fantàstic. Però el meu objectiu principal segueix sent millorar la meva consistència al circuit.

L'estabilitat mental i l'estabilitat amb els socis també són importants. Amb la meva parella (Ferran Insa), hem desenvolupat la nostra pròpia estratègia de joc. Aquesta estabilitat és un gran actiu per a mi. De moment estem jugant bé junts, hem tingut un molt bon final de temporada i espero que continuï així”.

Thomas Leygue va tancar el puny el 2024

Insa: la parella ideal

“De moment, la nostra decisió és clara: continuar el nostre camí junts. Encara juga molt bé i m'ha ensenyat molt, però crec que tinc més marge de millora que ell. Ho veurem a llarg termini, però en tot cas a curt termini, em quedaré amb l'Insa. 

El fet de deixar de ser cita-sense citar el líder de l'equip i tenir algú que tingui una estabilitat així és de gran ajuda, així que crec que avui és la parella ideal per a mi. Ens complementem molt bé, i ja veurem què passa aquest any!”. 

Retrospectiva i maduresa

“Mirant enrere, mesuro el progrés i la maduresa adquirida al llarg dels anys. Vaig viure alts i baixos, canvis de socis, que és habitual en els equips. Avui sóc capaç de gestionar millor els reptes que es plantegen, gràcies a la maduresa i l'experiència adquirida.

Sempre tinc un pensament especial per Nicolas Trancart, amb qui vaig compartir un any i mig de competició. Malgrat les irregularitats del meu joc en aquell moment, va confiar en mi".

"M'agrada jugar a l'esquerra, però de moment tinc millors resultats a la dreta i encara no estic preparat per tornar a l'esquerra".

Perspectives per a la selecció francesa

Thomas Leygue de l'esquena de l'equip de Dubai de la Copa del Món de França 2022

“El futur de l'equip francès està en un punt d'inflexió, amb la sortida de figures emblemàtiques com Benjamin Tison i Jérémy Scatena. La seva absència deixa un buit, no només pel que fa a les habilitats al camp, sinó també per l'ambient i el lideratge que van aportar. Tanmateix, veig això com una oportunitat perquè la nova generació, de la qual formo part, prengui el lideratge i mostri de què som capaços.

És cert que potser no serem tan competitius immediatament, però sóc optimista de cara al futur. EL padel a França està ple de talent, amb jugadors joves prometedors preparats per fer-se un nom. Tenim davant nostre el repte de construir un nou equip competitiu, capaç de mantenir França al màxim nivell".

L'entrevista en la seva totalitat:

https://youtu.be/mFyatYe9MOg?si=1Eb7WwLkdFlu_5hF
Dorian Massy

Nou seguidor de padel, Em fascina aquest esport dinàmic que combina estratègia i agilitat. Trobo en el padel una nova passió per explorar i compartir amb tu Padel Magazine.