Lucile Pothier va substituir Jessica Ginier, lesionada, al curs de selecció per a l'equip francès a Perpinyà. Centreu-vos en aquest jugador encara desconegut a França.

[Entrevista realitzada l'endemà de les pràctiques de l'equip de França]

Només 2 anys de padel !

Padel Magazine : Lucile, pots presentar-te una mica i dir-nos-ho des que jugues? padel i com vas descobrir aquest esport?

Lucile Pothier: Tinc 24 anys, sóc d’Aix-les-Bains a Savoia, entre llacs i muntanyes.

Vaig començar padel el setembre de 2019 després de la construcció de dos padel fora del club de tennis Chambéry l’agost del 2019. No teníem pistes de tennis. padel a Savoia abans.

Vaig descobrir aquest esport gràcies al meu xicot! Antic tennista (3/6), va haver de deixar de jugar a tennis per una hèrnia discal. El tennis s’havia tornat massa traumàtic. Va començar a jugar padel i em vaig unir a ell amb naturalitat.

Padel Magazine : Quin va ser el vostre primer contacte amb el padel , de seguida et van guanyar?

Lucile Pothier: Al principi, no m’agradava gens! Vaig jugar amb tennistes que no deixaven passar la pilota, que colpejaven fort, sentia que jugava a mini tennis. Després, a poc a poc, vaig anar descobrint aquest esport a través dels jocs.

Vaig tenir l'oportunitat de conèixer i tenir al meu entorn a jugadors que ja jugaven padel durant diversos anys, i que havia fet moltes competicions. Em van donar molts consells tècnics i tàctics des del principi, van jugar molt en el meu progrés, però sobretot van aguditzar la meva atracció per aquest esport. És agradable descobrir el padel amb gent apassionada.

Un passat com a tennista

Padel Magazine : Abans de començar padel, jugaves molt a tennis? El segueixes jugant?

Lucile Pothier: Vaig començar a tennis als 4 anys, estava als Pôle Espoir de Grenoble als 11 anys. Després vaig anar als Estats Units durant 4 anys a una universitat de la divisió 1 de Texas del 2014 al 2018 per continuar jugant a tennis mentre continuava els meus estudis. M’he classificat 0 com a màxim.

Quan vaig tornar dels Estats Units, volia continuar jugant a tennis per intentar classificar-me com a negatiu. Hi vaig avançar molt, volia provar el meu nivell quan vaig tornar a França. Vaig alternar tennis i tennis padel, però vaig jugar més a tennis.

Després vaig fer el meu primer torneig padel mixta, a Game Set Padel a l’octubre del 2019. Jem va encantar l’ambient i estar en equip. A tennis, em van agradar molt els dobles i els partits per equips. Em va donar ganes de descobrir més la competència. Aleshores va passar el Covid, vaig fer uns quants torneigs l’estiu del 2020. Vaig jugar molt, però no vaig tenir l’oportunitat de competir molt a causa del Covid. I ara Vaig agafar la febre padel, Em vaig convertir en un autèntic entusiasta! Crec que el 2021 vaig jugar a tennis dues vegades. M’agrada jugar així amb els amics, però la competició no m’atrau gens. Vaig trobar nous objectius a padel que ja no necessàriament tenia al tennis.

Lucile Pothier Wildcat Tennis

 

"Em va encantar el joc net del tennis"

Padel Magazine : Au padel prefereixes jugar a la banda dreta o esquerra? Quins són els seus punts forts, els seus punts febles?

Lucile Pothier: Jogo a les dues bandes, a la dreta quan jugo amb homes i a l'esquerra amb dones. Encara prefereixo el costat esquerre!

Diguem que vaig tenir un joc de tennis inusual. Estava fent una gran quantitat de servei / tornada. Em va encantar el joc net. El meu entrenador sempre em deia que el meu punt fort era el meu punt fort, així que diria que el meu punt fort és el punt fort! També tinc l’avantatge de tenir una bona volea. Ho trobo a padel tots els tirs que em van encantar al tennis, de fet !

Els meus punts febles diria que la defensa, encara no domino perfectament les rotacions, però hi estic treballant! També em falten algunes tàctiques de joc.

voleibol de primera mà més potent

Al camp d’entrenament de l’equip francès de puntetes

Padel Magazine : Heu arribat a les pràctiques d’EDF per compensar el paquet de Jessica Ginier: ens podeu explicar més? T’ha trucat l’entrenador? Esperàveu formar part d’una trobada d’aquest tipus?

Lucile Pothier:  Era conscient que es realitzaria una pràctica a Perpinyà perquè m’agrada seguir les novetats padel, però estava lluny d’imaginar-me que hi anava! Robin Haziza em va trucar el diumenge anterior al cap de setmana del campament. Jo sortia d’una part de padel exactament! Em va preguntar si estava preparat per venir al campament. No vaig pensar massa, vaig dir que sí directament! Però No m'ho esperava gens. Va ser una bona sorpresa!

Padel Magazine : Com es va integrar en aquestes pràctiques? L’ambient era bo?

Lucile Pothier: Viouslybviament, al principi va ser una mica estrany perquè vaig arribar una mica així, no coneixia molta gent. Però a poc a poc la integració va anar bé. L’ambient és realment magnífic! Realment sentim una autèntica cohesió entre els jugadors. Entre els jocs, els jugadors es donen suport, al vespre ens reunim tots per passar una bona estona. Vaig passar un cap de setmana genial! Vaig tenir l'oportunitat de compartir la pista amb diversos socis diferents i contra diferents oponents. Va ser fantàstic poder jugar contra noies amb les quals no estàs acostumat a conèixer. Em vaig sentir còmode amb tots els jugadors !

També vaig tenir l’oportunitat de jugar amb Alix i Léa. Estan a la part superior. Em va agradar molt al camp. Sovint donaven consells i no dubtaven a animar-me. Va ser súper formatiu i va ser una gran experiència!

Els campionats del món a la vista

Padel Magazine : Es diu que vau causar una forta impressió durant el curs de selecció. El gerent ha de tenir maldecaps per finalitzar el seu equip, creieu que us poden agafar? Estaries feliç?

Lucile Pothier: Per descomptat, m'agradaria participar en aquests Campionats d'Europa! Podria ser una experiència esbojarrada i representar especialment el vostre país en aquest tipus de competició, no té preu!

Mais la meva selecció segurament seria una mica prematura : va ser la meva primera reunió amb l'equip francès, no he tingut l'oportunitat de participar en competicions importants a França durant els darrers dos anys i després hi ha molts jugadors que tenen més experiència padel que jo !
Aquesta pràctica em va motivar molt! Tinc nous objectius al padel i utilitzaré aquesta pràctica per treballar en àrees de millora.

Padel Magazine : L'equip francès de padel per tant, forma part dels vostres objectius futurs. Ens veurem més als torneigs francesos del 2021? Si és així, amb qui? I per què no també en tornejos internacionals?

Lucile Pothier: És clar ! Aquesta pràctica em va permetre veure on estic en relació amb altres jugadors d’EDF i els punts a treballar per avançar més. La Robin ens va parlar dels campionats del món que tindran lloc al novembre, he posat aquest objectiu al cap. Em motiva molt per al futur i em dóna ganes d’entrenar més i jugar a jocs per millorar la meva classificació.

Abans del Covid, tenia previst fer molts torneigs. Aprofitaré la represa dels torneigs per fer-ne molts aquest estiu. També intentaré participar a P2000. També participaré al meu primer P2000 a Perpinyà al juliol amb Wendy Barsotti. No puc esperar!

Per a torneigs internacionals, per què no? De moment no poso barreres, però crec que serà més a mitjà termini.

Padel Magazine : Aquestes pràctiques amb l’equip de França van donar ganes de dedicar-vos més temps a entrenar? És possible amb la vostra feina?

Lucile Pothier: Sí, em va donar ple de ganes i motivació per entrenar treballar en situacions de joc on em sentia menys còmode durant les pràctiques. Estic en procés de fer consultes per entrenar-me amb més regularitat a Lió a finals de setmana. Tinc la sort de treballar en esports, és un entorn força flexible.

Xan és fan de padel. Però també el rugbi! I les seves publicacions són igual de punyents. Preparador físic de diversos padel, descobreix publicacions atípiques o tracta temes d’actualitat. També us dóna alguns consells per desenvolupar el vostre físic padel. Clarament, imposa el seu estil ofensiu com al camp de padel !