Matrimoni, osteopatia, nova parella... amb 29 anys, el jugador de La Tranche-sur-Mer es prepara per jugar una temporada especial

Responsabilitat d'una tenista

El tennis sempre ha estat part de la meva vida. Vaig començar a jugar als 5 anys i vaig fer tot el meu tennis a la regió de Pays de la Loire. Fins i tot em vaig incorporar al centre d'esperança de Nantes quan tenia 12 anys.

La seva experiència als Estats Units

Abans d'aprovar el batxillerat, tenia previst anar als Estats Units. Hi van anar uns quants amics i em van vendre l'experiència. Amb totes les competicions de tennis que vaig tenir, s'estava complicant. Així que vaig deixar l'esport de banda per centrar-me en els meus estudis.

Després d'obtenir el batxillerat, vaig poder marxar durant quatre anys. Primer en Tennessee a Clarksville durant un any, i després Fresno, Califòrnia. Em vaig incorporar al curs universitari de tennis, em va permetre estudiar fisioterapeuta mentre continuava jugant a tennis. Aleshores tenia 1/6. La meva classificació em va permetre tenir una beca completa, no tenia res a pagar. Vaig venir als Estats Units pel tennis, però no especialment pel tennis.

Le padel com a cosa natural

El meu últim any a Califòrnia, hi va haver un problema amb la meva universitat, el meu entrenador va ser acomiadat i no vaig poder jugar durant un any. Quan vaig tornar a França vaig trobar una mica a faltar el tennis. Vaig anar de vacances a La Rochelle i un amic em va presentar padel. Jo estimava. Quan vaig arribar als Estats Units, em vaig adonar que el tennis estava molt orientat a l'equip, vam fer molts dobles i em va agradar molt. Va ser precisament gràcies a això que ràpidament em va agradar padel.

Quan vaig tornar a Lió, vaig investigar una mica, em vaig registrar en un lloc per trobar socis i així vaig jugar a Esprit per primera vegada. Padel. Sébastien Cornet em va observar molt i em va explicar que tenia bones bases de tennis que em poden ajudar en el padel. Va passar molt ràpid i venia cada setmana a entrenar. Entre tennis i padel, la meva elecció es va fer ràpidament !

Alison Square

Un primer record memorable amb Camille Martinet

L'esport és senzill, o competeixo o no. ! Vaig aprendre ràpidament les bases tàctiques i tècniques a l'entrenament i vaig fer el P100 i el P250 a Lió. Quan vaig començar el padel Vaig jugar amb Camille Martinet. Vam fer molts tornejos junts i ens ho vam passar molt bé. El meu millor record va ser un P500 a Lió. Sortim de la classificació, érem uns 700 a la classificació, ningú ens esperava al torn. Arribem a la taula final, ens enfrontem a noies entre les 20 primeres, 30 va ser una bogeria! Ens va donar emocions intenses i va ser llavors quan em vaig dir “si faig més classes, potser hi ha alguna cosa a fer”.

Un estil atípic amb consells de Johan Bergeron

Tinc un joc molt agressiu. El doblet als Estats Units em va ensenyar realment la volea i el sentit posicional. Tinc un bon smash i una bona visió del joc, em va ajudar molt padel. Encara tinc un gran problema que persisteix avui, acostumo a voler acabar el punt massa ràpid. Necessito construir més el meu joc, tenir més paciència.

Tinc un estil una mica atípic però aquesta és la meva força. Sota el consell de Johan Bergeron, combino el revés amb una i dues mans. A Espanya ho fan cada cop més, així que confio en ell. Amb una mà, no puc jugar pla i tinc el canell solt.

Entre la frustració i la motivació a l'Open Padel Arena (torneig per equips)

Alison Carre Lucile Pothier

Va ser un partit complicat. Abans d'aquesta trobada, va ser un maldecap pel que fa a l'elecció de parelles. Al final, vam jugar junts amb Lucile Pothier. Guanyem el primer set mentre perseguim el marcador tot el temps. En el segon, Mélanie (Ros) i Marie (Lefevre) tornen al davant i en el tercer set tenim les ocasions però no ho aconseguim. Sabem que aquest partit pot girar d'una manera o una altra, inevitablement pesa la moral. Molta decepció, però alhora ens diem que no ens vam quedar enrere i encara són noies que juguen molt bé.

Una vida quotidiana entre l'osteopatia i padel

Els meus estudis de fisioteràpia als Estats Units no van valer de res a França. Vaig començar de nou. Vaig fer els meus cinc anys d'estudis d'osteopatia a Lió i fa dos anys em vaig graduar. Tan bon punt el vaig aconseguir, vaig tenir l'oportunitat d'obrir la meva pròpia pràctica, que em permet obrir i tancar segons els meus nínxols. Tan bon punt tinc tornejos de cap de setmana, tanco. Encara em limito a dos tornejos al mes, perquè econòmicament no puc fer més. Sense patrocinador és complicat, tot és al meu compte. A més, a Lió, no tenim molts tornejos per sobre de P250. Cada vegada has d'anar a l'oest o a París i és car.

Un any especial 2023

M'agradaria acostar-me als 20 primers però em costa projectar-me. És un any especial per a mi, Em casaré el proper juny. Així que hi ha mesos en què no podré jugar i econòmicament pot ser complicat. No podré fer tots els tornejos que vull. Per això no vaig començar amb una parella en concret aquesta temporada. Faré tants tornejos com sigui possible amb les noies que hi haurà disponibles.

Louise Bahurel Alison Carre

Jugant amb Louise Bahurel

M'agrada molt jugar amb ella. Podrem estar junts aquesta temporada, però ella ho sap, no podré assegurar tots els tornejos. Vam tenir dues grans actuacions P1000 a Merville (3º) i Rouen P1000 (4º). Eren els nostres primers tornejos junts, som conscients que encara queden punts de referència per agafar però és prometedor. Crec que tenim un joc que es complementa. És més pacient que jo en el joc, és jove i té un gran futur en aquest esport, ens podem ajudar mútuament.

El seu somni: unir-se a l'equip francès... com a osteòpata

Sé que no em guanyaré la vida amb el padel, no serà la meva feina. D'altra banda, el meu somni és ser osteòpata de l'equip francès de padel. Cada cop que demano poca informació a les noies, encara no m'atreveixo a presentar-me, però en el futur ser nomenat osteòpata de l'equip francès seria genial!

Vincent Gallie

Aficionat al futbol oval, a la pilota rodona però també als esports de raqueta, va ser picat per la padel durant la seva adolescència a Galícia. Tan còmode davant de la càmera com darrere d'un micròfon, Vince podrà aportar la seva visió i experiència com a fan de la petita bola groga.