Manuel Vives explica les dificultats dels jugadors de futbol padel que no es troben entre els millors del món, també repassa el seu inici de temporada i comparteix amb nosaltres la seva visió sobre l'evolució del padel.

Una nova aventura a Madrid

“Enguany em vaig traslladar a Madrid, em vaig incorporar a Dylan Guichard i Thomas Leygue a l'acadèmia CEPAC de Mati Diaz i Gaston Malacalza, dues llegendes de padel. Vaig començar al febrer després de fer una mica de preparació física a París. El motiu d'aquest canvi és que el "company de pis dels Daltons" es va dissoldre a finals de l'any passat perquè cadascú anava a la seva pròpia direcció.

Al Barcelona, ​​era un fan absolut de l'entrenador Pablo Ayma, que és el nostre entrenador, però els entrenaments de l'equip no sempre van ser genials i ell no estava molt disponible. Volia continuar a Espanya mentre em quedava en un allotjament compartit. Julien havia marxat amb la seva xicota, Philémon estava indecis, i Dylan se n'anava a Madrid. Com que em porto molt bé amb ell i sabia que la seva acadèmia era molt agradable, vaig decidir fer aquest canvi".

Manuel Vives i Julien Seurin

Problemes d'espatlla...

Així que em trobo a Madrid i, de moment, no he obtingut els resultats que volia. A principis d'any vaig jugar a Austràlia, però la temporada no havia començat realment, va ser una mica especial. Però Julien Seurin i jo vam guanyar dos tornejos, que va ser molt bo.

Després, vaig participar en dos tornejos Premier Padel amb Jérémy Scatena i després, vaig jugar dos tornejos FIP amb Jérôme Inzerillo que van anar molt malament: vam perdre dues vegades contra Thomas Vanbauce i Maxime Joris, que estan jugant molt bé en aquests moments.

Vaig tenir una recaiguda del problema de l'espatlla abans d'aquests dos tornejos: l'espatlla es va luxar diverses vegades i la vaig tornar a luxar just abans. A partir d'aquí, vaig començar a sentir una certa aprensió, una por, vaig tenir dues derrotes i he estat molt malament entrenant durant un mes, estic intentant canviar moltes coses. Vaig agafar un entrenador mental, entreno molt, com sempre, i tinc confiança que la situació millorarà, perquè sempre són períodes. Tinc experiència amb aquestes situacions i sé que després de la pluja ve el bon temps”.

Aconsegueix 50 places a nivell internacional

“És força difícil marcar objectius a nivell internacional perquè el rànquing és força especial i està mal dissenyat. Vaig començar l'any, diguem-ne, al lloc 170, i el meu objectiu era acabar al voltant del 120è. Quan dius això, et dius a tu mateix: "Només busca guanyar 50 llocs, això no és increïble". Però el 120 té més del doble dels meus punts, així que aquest ja és un gran objectiu. En realitat, l'objectiu és poder, a finals d'any, participar-hi Premier Padel amb algú que té tants punts com jo, sense haver de demanar-li a qui en té més. Però això equivaldria a estar al voltant del 120/130 del món".

Manuel Vives

Àrees de millora

“A nivell de joc, he d'estar més estructurat. Aquest ha estat sempre el meu problema perquè jugo molt per instint, una mica com un jugador de tennis. Sóc un jugador d'esquerra que fa 1m75 d'alçada, que es considera petit per a aquesta posició. Has d'estar, crec, molt estructurat per aconseguir consolidar-te com a jugador d'esquerres, ser molt regular i saber realment què has de fer. És absolutament el contrari del que vaig fer originalment. També explica el període una mica complicat i tots aquests canvis”.

Una nova raqueta per seguir millorant

"Vaig canviar de raqueta fa un mes, passant de la Python 11 a la Python 12 Silver. El 11 em va anar molt bé, però el 12 Silver és encara més dur i rígid, cosa que agraeixo especialment en una raqueta, sobretot provinent del tennis.

Conserva tots els avantatges de l'11, és a dir, és una raqueta rodona molt fàcil de manejar. En defensa, gairebé podem fer el que volem. La seva rigidesa facilita l'impacte sobre la pilota, ja sigui en atac, en volees o en cops, mantenint aquesta sensació de control. Crec que és un bon compromís. Tot i que se suposa que és una raqueta més defensiva, la seva rigidesa també et permet atacar bé".

Difícil de sortir econòmicament

"És extremadament difícil sobreviure econòmicament, això ho sap tothom. A França només som cinc o sis que aconseguim estar més o menys equilibrats. No hi sóc del tot, però no estic lluny. Crec que cobreixo tres quartes parts de les meves despeses. Una temporada pot costar entre 40 i 000 euros.

Crec que aconsegueixo cobrir tres quarts gràcies als meus patrocinadors. També tinc la gran sort de tenir pares que em poden ajudar una mica. Entre l'ajuda dels meus pares i els meus estalvis, puc cobrir aquest famós darrer trimestre. Després, el fet de jugar malament o bé, econòmicament, no canvia gaire perquè no és com el tennis on, si jugues malament, guanyes menys. En el meu cas, jugar bé només em farà guanyar 1000 o 2000 euros més l'any, la qual cosa és ridícul. Els premis ocupen un lloc irrisori, entre el 90% i el 95% dels diners provenen del patrocini.

D'altra banda, hi ha un impacte mental evident: jugar malament és costós per a la temporada, i encara que tinguis l'ajuda dels teus pares, afegeix molta pressió mental i planteja moltes preguntes”.

Estratègies per captar patrocinadors

“Per superar-ho, o has de ser molt fort i fer-te un nom, o la millor manera són les xarxes socials. Guanyar molts tornejos et dona notorietat, que ajuda a atraure patrocinadors, però també és possible donar-te més a conèixer gràcies a YouTube, TikTok, Instagram... Cal publicar regularment, però ajuda molt a guanyar subscriptors.

Pel que fa als ingressos, no guanyo res directament del meu canal de YouTube, però gràcies a aquest canal segurament he aconseguit patrocinadors que m'han portat molt més del que hauria tingut sense ell. No hi puc posar un número precís, però sens dubte m'ajuda molt. Si tens una gran visibilitat a les xarxes, els patrocinadors tindran la temptació d'invertir en tu. Guanyar diners, estar entre els millors i atraure patrocinadors és molt difícil i reservat a una elit molt petita. Desenvolupar les teves xarxes socials és difícil, però segueix sent més assequible".

Manuel Vives

La seva visió de padel En els propers anys

"Crec que en general tots estem d'acord que és un creixement increïble i que segueix creixent. El circuit Premier Padel és molt bo i seguirà consolidant-se d'aquesta manera, amb cada cop més tornejos professionals.

A nivell nacional, crec que també anem pel bon camí. No estar del tot implicat, no ho puc saber tot, però em sembla que les accions de la Federació Francesa comencen a donar els seus fruits. L'addició de Benjamin Tison com alt nivell i gestor esportiu és un gran actiu. Tenir algú que hagi tocat a la gira, que estigui entre els millors i que estigui realment apassionat pel desenvolupament de la gira. padel, això és un gran avantatge. Crec que això ajudarà molt, sobretot a nivell de joventut i formació, potser fins i tot per establir un centre nacional de formació. Això sens dubte accelerarà l'evolució de padel i ajudar a estructurar millor tot això a nivell nacional”.

Els punts que li agradaria veure evolucionar

“M'agradaria que no haguéssim d'anar a Espanya per millorar i poder jugar al circuit. Tots estem obligats a fer-ho, amb algunes excepcions, com l'acadèmia de JT Peyrou al Big Padel que encara dona bé els seus fruits. Veiem que JT ha sabut formar jugadors perfectament competitius a nivell internacional, però en cas contrari és molt difícil.

També hi ha els dos joves, Yoan Boronad i Timéo Fonteny, que tenen unes actuacions notables, per la seva edat i tot això mentre entrenen només a França, però són excepcions i necessitem entrenadors i camps d'entrenament molt més competents. Pel que fa als entrenadors competents, això no és una crítica als francesos, és normal que els espanyols, que van començar molt abans, segueixin un pas per davant...

Dorian Massy

Nou seguidor de padel, Em fascina aquest esport dinàmic que combina estratègia i agilitat. Trobo en el padel una nova passió per explorar i compartir amb tu Padel Magazine.

etiquetes