Primera part de l'entrevista XXL realitzada amb Benjamin Tison, ara d'alt nivell i director esportiu de la direcció padel de la Federació Francesa de Tennis. Aquí fa una ullada als seus grans inicis a la FFT, a l'esperit que vol inspirar, i ens ofereix algunes anècdotes amb l'humor que coneixem d'ell.

Una decisió difícil

“Tothom sap que aquesta decisió va ser molt difícil de prendre, jo estava en un moment en què tornava a jugar molt bé. El meu darrer partit al circuit professional serà aquesta derrota 7/6 7/6 contra Ruiz / Tello que seguirà sent un bon resultat.

A la FFT tenim molta feina, tenim un gran equip i, al final, no tinc gaire temps per pensar en tot això. El ritme és força alt, em moc molt, faig totes les competicions juvenils i adults.

Òbviament, quan estic als tornejos, ho trobo una mica a faltar, però m'apassiona el que faig, hi ha moltes coses a fer per al padel així que sento il·lusió, no és la mateixa que al camp, però crec que ho porto força bé".

Un retorn potser algun dia...

“Hauria preferit haver tingut l'oferta d'aquesta plaça a la FFT en dos anys. Evidentment, si hagués pogut escollir el temps, hauria jugat dos anys més. Aquest hauria estat el meu ideal, però la vida no és un somni, hi ha opcions per prendre, vaig tenir aquesta oferta, ningú em va posar un ganivet a la gola i vaig optar per acceptar-la.

Sempre dic que quan fas una tria, l'has d'acceptar i avui, estic complert amb el meu paper, tinc la sort de tenir un gran equip, aconsegueixo un moment en què la federació està posant recursos per desenvolupar la padel. Està bé estar a l'inici d'una pàgina en blanc entre cometes, encara que ja hi hagi coses fetes, però hem començat una volta per les Lligues, i tothom em coneix, estic a l'intercanvi, no hi vaig. prendre decisions de dalt a baix i imposar la meva visió. Vull construir amb clubs tant privats com associats.

Sempre trobaré a faltar la part de jugador, però podem jugar fins tard padel, així que potser algun dia tornaré a jugar... A la vida, mai no hauries de dir mai".

No vaig fer un "Johan Bergeron"...

“Intento no pesar-me perquè em farà mal... No de moment, estic bé, no vaig fer com en Johan Bergeron l'any passat (riu)!

No tinc gaire temps per jugar, però m'organitzaré de manera diferent durant les properes setmanes per intentar alliberar temps per colpejar la pilota. M'agradaria poder fer uns quants P1000 o fins i tot un P1500 amb els amics, no vull que hi hagi un conflicte d'interessos jugant amb jugadors de la selecció francesa per exemple, sinó amb jugadors que estan entre els 50 i els 150. XNUMXè lloc, no hi ha cap problema. Tinc tot el dret a fer-ho, no hi ha res que m'impedeixi participar en tornejos.

Al P2000, en canvi, no em veuràs ja que vinc amb la meva gorra de representant de la FFT, així que allà, és impossible. D'altra banda, no em deixo de fer un FIP per divertir-me durant una setmana de vacances”.

Un grup de jugadors a França

“Entre els nois, el nivell és molt homogeni. Sense voler faltar el respecte a les noies, observem que en els sortejos femenins encara hi ha primeres rondes fàcils per a determinades parelles. Entre els homes, això ja gairebé no passa, hi ha un gran nombre de jugadors amb joves menors de 25 anys que juguen molt bé, fins i tot menors de 20 com Nathan Courrin, Yoan Boronad i Timéo Fonteny que tenen absolutament 16 anys. Puc nomenar jugadors com Pierre Vincent, Arthur Hugounenq, Dylan Guichard, Philémon Raichman, Thomas Leygue...

Tenim gent jove entre els nois, entre les noies, és una mica més difícil perquè darrere de Louise Bahurel tenim Kimy Barla i Lou Lambert-Agosti però que de moment tenen una mica de problemes per arribar als adults. Tenim un grup de noies amb Wendy Barsotti, Carla Touly, Fiona Ligi, Tiffany Phaysouphanh i Camille Sireix que creixen però que són la generació superior.

Joves vigents a la P1500 de Bordeus

“Vaig veure les dues finals, vaig trobar que Timéo jugava a un nivell molt alt, em va marcar molt. Malgrat el seu joc força arriscat, va cometre pocs errors, va mantenir la casa unida. Ara el més difícil serà confirmar. L'error seria creure que ha arribat, però és molt prometedor

Louise té aquest costat molt tranquil, defensa molt bé per la dreta i per l'esquerra. Sóc exigent amb ella, ja li he dit, trobo que encara li falta la intensitat per arribar al màxim nivell, ja sigui físicament o en les seves eleccions. Això va amb el fet que té talent, sempre tenim els defectes de les seves qualitats.

Sego amb atenció a tots aquests joves, però també als no tan joves! Parlem molt amb Pablo Ayma i Robin Haziza, és una part de la meva feina que em porta molt de temps, però també és la que més m'emociona. Com a exjugador, sento que estic revivint una mica el terreny de joc, així que és una part que m'acosta al cor".

L'actitud importa

“Avui crec que el nivell entre els homes és tal que ja no és possible que un jugador sigui el top 10 de França en tres mesos. Aquesta és la prova que el nivell ha evolucionat i això és molt millor. Per a les noies, en canvi, no és una falta de respecte, però tot i així és més fàcil. Veiem per exemple que Carla Touly, després d'un any o un any i mig de pràctiques, està al voltant del lloc 100 del món.

Entre les noies, hi ha una vintena de jugadores que he identificat, això no vol dir que no sigui jo les altres, ho mirem tot amb Pablo i Robin, però ens fixarem en l'edat, en el projecte en ell mateix, però també a l'actitud. Per a mi, la lluita és la manera de comportar-se que s'ha de valorar i m'agradaria que tots els que s'incorporin al grup de França fossin exemplars”.

equip Padel Maig

l'equip Padel Magazine intenta oferir-vos des del 2013 el millor de padel, però també enquestes, anàlisis per intentar comprendre el món de padel. Del joc a la política del nostre esport, Padel Magazine està al vostre servei.

etiquetes