Camille Sireix, de 25 anys, és una extennista amb talent que té l'ambició de convertir-se en un dels propers caps de cartell del padel Francès. Entrevista.

" M'encanten totes les emocions que es comparteixen i tota la recerca de solucions en equip "

Padel Magazine – Camille, pots presentar-te o explicar-nos com et trobes al padel ?

Camille : “Em dic Camille, tinc 25 anys, vinc de París i sóc un ex-15 de tennis. Tinc una formació una mica atípica perquè em vaig dedicar al tennis a l'estranger mentre continuava els meus estudis a Paris-Dauphine. 

Ja m'encantava el dobles al tennis i estava sacant i jugant volea en individuals amb molts hits, així que quan vaig descobrir el padel, de seguida m'ho vaig passar genial!

Va ser el meu entrenador de tennis de tota la vida, Patrick Tachet, qui em va presentar padel fa vuit mesos. El que em va atreure realment va ser jugar dos al terreny de joc amb tots els aspectes mentals i tàctics que hi ha. M'encanten totes les emocions que es comparteixen i tota la recerca de solucions en equip. A més, a nivell físic, la vessant explosiva d'aquest esport via smash i les nombroses curses em agrada molt, tinc la impressió d'expressar-me completament! Junts ens vam divertir molt i ell també es va enamorar d'aquest esport! "

Una estada beneficiosa el passat juliol a l'acadèmia de Pablo Ayma!

Padel Magazine – Tens algun projecte al padel, i entrenes molt?

Camille : “A França vaig entrenar poc però vaig jugar molt. Volia provar un curs intensiu a Espanya a l'acadèmia de Pablo Ayma al juliol per progressar i em va agradar molt! Així que vaig decidir tornar-hi per a la temporada 2022-2023. Sóc establert a Barcelona i entreno amb Xavi Figols. Comparteixo la meva aventura al meu compte d'Instagram: (@camille.sireix) si em vols seguir!

De moment, alterno entrenaments individuals, per progressar tècnicament en les bases, i entrenaments col·lectius per poder configurar el meu joc i desenvolupar els aspectes tàctics. Encara tinc ganes de competir amb les altres noies als tornejos el més aviat possible!

Precisament, pel que fa a la competició, encara he jugat poc en tornejos femenins francesos, ja que fins ara, gairebé només he jugat en tornejos masculins.

Sóc un jugador esquerrans força agressiu en tots els aspectes del meu joc. Encara estic explorant pel costat de la parella per trobar una noia amb qui pujar a la classificació. Actualment, encara no tinc parella fixa."

Dificultats d'adaptació relacionades amb el tennis

Padel Magazine : Què és el més difícil per a tu? Quins són els aspectes del joc en què treballes més, els teus punts forts, els teus punts febles?

Camille : “No deixis de jugar quan em va passar la pilota. Començo a entendre-ho però encara m'aturo de vegades. El tennis realment m'ha deixat empremta!

També treballo molt en la defensa després del vidre. És el més complicat per a mi saber que m'agrada bloquejar abans del got, però bé, cal deixar passar la pilota de tant en tant! El que també canvia amb el tennis és la preparació. Tan bon punt aconseguiu preparar adequadament un cop a la padel, fa una gran diferència en el teu nivell de joc. 

Per contra sobre la marxa i en l'aire em diverteixo! Són cops que, encara que una mica diferents, em resulten més familiars i em recorden els dobles al tennis. És clar que no ho havia fet mai viboras o par 4 abans i estic treballant aquests trets. El par 3 és el meu cop preferit amb el drop shot i totes les boles als peus!

Finalment, el meu punt feble és la gestió tàctica, que no domino del tot, i el meu punt fort, crec, és el joc de dos jugadors. M'agrada la idea de ser un equip i tot el que això comporta".

"M'agradaria poder unir-me a l'equip de França tan bon punt hagi demostrat mi mateix"

Padel Magazine : Quines són les teves ambicions a França, a l'estranger?

Camille : “A França, m'agradaria poder fer els grans tornejos i estar entre els millors jugadors. També m'agradaria poder incorporar-me a l'equip de França tan bon punt hagi demostrat mi mateix. Vaig ser jugador de la selecció francesa de tennis i va ser una de les meves millors experiències, espero poder-la reviure. padel !

A l'estranger, segur que jugaré al circuit català per començar a intentar competir amb jugadors espanyols i estrangers. És un circuit on hi ha molts jugadors molt bons i això pot ser formatiu per a mi. Per descomptat, estic pensant a jugar al WPT o als FIP, però tot al seu moment! "

equip Padel Maig

l'equip Padel Magazine intenta oferir-vos des del 2013 el millor de padel, però també enquestes, anàlisis per intentar comprendre el món de padel. Del joc a la política del nostre esport, Padel Magazine està al vostre servei.

etiquetes