Diane Parry ha signat avui una magnífica actuació guanyant el Masters Junior que va tenir lloc a Chengdu, Xina, del 23 al 27 d’octubre. A la final, la jove francesa, de 17 anys, va dominar la ucraïnesa Daria Snigur, l'6 / 1/6/4. Succeeix a la seva compatriota Clara Burel amb els guanyadors d’aquest prestigiós esdeveniment. Per la seva banda, Harold Mayot va perdre malauradament a la final de la taula de nois.

Després d’arribar a les semifinals del torneig júnior de Wimbledon aquest any i guanyar el torneig d’Osaka (grau A) la setmana passada, Diane Parry, que també s’ha distingit aquest any creuant la primera ronda a Roland -Garros (sorteig principal), per tant, acaba la seva temporada en apoteosi. Aquesta victòria també li permet estar segur d’acabar l’any a l’1segles lloc al rànquing mundial júnior.

Mentrestant, Harold Mayot ha perdut amb honors contra el danès Holger Vitus Nodskov Rune, en tres sets (7/6 4/6 6/2). Per la seva banda, Elsa Jacquemot i Valentin Royer, que van arribar a les semifinals, van aconseguir guanyar una medalla de bronze guanyant en el partit pel tercer lloc. Des del 2015 i la primera edició del Masters Junior, era la primera vegada que França tenia quatre representants en aquesta competició.

« En nom del DTN de la Federació Francesa de Tennis, vull felicitar Diane Parry per aquesta magnífica victòria. Aquest títol premia la seva magnífica temporada. També saludo l’actuació de Harold Mayot per la seva magnífica carrera durant aquest Masters. No oblido Elsa Jacquemot i Valentin Royer que van aconseguir guanyar una medalla de bronze molt bonica. Els resultats d’aquest Masters per al tennis francès són excepcionals. Vull agrair a tots els que participen en la seva preparació i supervisió. Aquests excel·lents resultats són també els fruits de l’ambiciós pla Junior del programa “Agir et Gagner”. », Va explicar Pierre Cherret, director tècnic nacional de la FFT.

Els registres dels jugadors que es van classificar per al Junior Masters:

Diane PARRY
Nascut l'1er Setembre 2002 (17 anys)
Club: TC Boulogne-Billancourt (lliga Ile-de-France)
Responsable: Gonzalo Lopez
Rànquing ITF junior (21 d’octubre de 2019): 1segles
Millors resultats 2019 (circuit júnior): guanyador del torneig Osaka (grau A); semifinalista a Wimbledon
Una altra actuació el 2019: segona ronda a Roland Garros (sorteig principal)

Elsa Jacquemot
Nascut el 3 de maig de 2003 (16 anys)
Club: Tennis Club de Lyon (lliga Auvergne Rhône-Alpes)
Entrenadors: Simon Blanc i Olivier Coyras
Rànquing júnior ITF (21 d’octubre de 2019): 11e
Millors resultats 2019 (circuit júnior): guanyador dels torneigs de grau 1 a Beaulieu-sur-Mer i Repentigny (Canadà); quart de finalista a Roland Garros i Wimbledon

Harold MAYOT
Nascut el 4 de febrer de 2002 (17 anys)
Club: Metz ASPTT (lliga Grand-Est)
Entrenadors: Thierry Tulasne i Tarik Benhabiles
Rànquing júnior ITF (21 d’octubre de 2019): 5e
Millors resultats 2019 (circuit júnior): guanyador a Osaka (grau A) i Offenbach (grau 1); semifinalista a Wimbledon
Una altra actuació el 2019: finalista del torneig ITF de Forbach

Valentí ROYER
Nascut el 29 de maig de 2001 (18 anys)
Club: Ninon TC Pornichet (lliga del País del Loira)
Entrenador: Charles-Antoine Brézac
Rànquing júnior ITF (21 d’octubre de 2019): 12e
Millors resultats 2019 (circuit júnior): guanyador a Oberentfelden (grau 2 / Suïssa) i a Klosters (grau B1 / Suïssa); Quart de finalista de l’Open americà
Una altra actuació el 2019: semifinalista del torneig ITF de Monastir (Tunísia)